fredag 4 september 2009

Person Beundrar; Veronika Wesström!

Det finns en människa i mitt liv som jag alltid har beundrat & det är Min farmor "Veronika Wesström" föredetta "Schmithofér". Min farmor är från Österrike & Katolik i grunden. Hennes liv har varit ett äventyr & dom var 11 syskon som levde tillsammans. Hon överlevde kriget då familjen flydde upp i bergen till hennes morfar som hade en gård där uppe i bergen.

Hon flyttade ensam till Schweiz när hon endast var i övre tonårena & kunde inte ett enda ord franska utan fick lära sig det på plats medan hon jobbade som servitris på ett fint hotell, samma var det när hon kom till Sverige vid en ålder på 19 år för att träffa sin syster 'Maria' som hade flyttat hit & fann då farfar "Uno" som det vart kärlek emellan & hon bestämde sig för att stanna i Sverige.

Tillsammans med farfar "Uno" bygge dom ett eget hus helt själva & fick 4 barn; Min pappa "Roland", Min farbror "Thomas" & mina tvåäggstvillingar till fastrar "Ulrika" & "Carina".

Hennes kall som hon kännt i livet är alltid att ta hand om människor & det har hon gjort, snällare människa finns inte att få tag i hon gör allt för sina barn & barnbarn. Hon överöser oss med god mat, bakverk, sylt, saft, med pengar om man har dåligt om det & kärlek som inte finns av denna värld. Hon är absolut den snällaste människa jag någonsin kännt & jag älskar henne så oerhört mycket för att hon har ställt upp för mig under alla år när jag vart mobbad & utsatt. Då har hon funnits där med sin kärlek & omtanke & alltid fått mig att må bra! Hon har kännt som en mamma för mig & det är jag extra glad för.

Jag är glad att hon finns i mitt liv den lilla krutgumman som med sina 77 år e ute & cyklar el. går en mil om dagen & det är något hon brinner för & hon tycker att det är viktigt att man motionerar & håller igång oavsett vilken ålder man är i. Motion är bra för kropp & själ brukar hon säga.

Jag Älskar Dig Farmor Veronika! Nu & för all framtid!

Ditt Barnbarn Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar