onsdag 14 oktober 2009

Onsdag...En mysig dag på Östermalm, Örebro!

Pratat med Annelie & Jimmie under morgonen, tog sedan cykel som vanligt & in till stan stannade vid butiken VILLAGE, då jag bara som hastigast såg att dom hade spikmattor där för 199 kr. Dom är gudomliga att ligga på & i vanliga fall brukar såna kosta 399-599 kr. så jag var överlycklig att jag hade hittat en så billigt. Möte upp Annelie & vi bestämde oss för att att gå & äta på restaurangen "Gröna Grodan" som har fantastisk mat.


Jag åt en egenkomponerad sallad med skaldjur, fårost, advokado & annat gott i & Annelie en tacostallrik med kyckling. Älskar denna fototapet som finns där på den vackra orkidéen. Som ni säkert har förstått älskar jag Orkidéer.

Vi bestämde oss för att gå vidarre ut på Östermalm & gick sedan vidarre för att kolla vad det fanns för affärer. Kul att se att det fanns så mycket bl a. "Engelbrekt Choklad" som har fantastisk choklad från bl a. Mickel Clubizel, Vanini, Launstein Chokladtryffel, praliner & mycket mer. Dom säljer även "Kumsi tea" & smågodis.


Vidarre till butiken "ARTEA keramikverkstad" där vi pratade med keramikern Solveig Petrovic- Strömberg & kollade bl a. på hennes keramik & annat som fanns i butiken. http://www.artea.nu/ & http://konsthantverkarna.com/ .

Det fanns även dessa vackra naturtrogna fåglarna & annat på... http://www.wildlifegarden.se/

Vi gick vidarre & in i en affär jag inte minns namnet på, men som hade det där typiska vita, silver & ljusbeige/naturtyger som har varit inne ganska mycket. Vit, romantiskt & en kvinnlig nationell söt inredning.

Efter det till stadparken där vi satt et stund på en bänk & kollade på dessa söta änder som var vid en liten damm som ligger inne i stadsparken.

Viddare in i Wadköping & kollade i lite butiker bl a. "Presentboden", sedan i på "Guld & Silversmeden" för att kolla på vackra smycken. "LEXIA, Örebro Antikvariat AB" http://www.antikvariatlexia.se/ Där Annelie köpte en bok. Vi var sedan tvugna att gå in i "Bageriet" då det luktade så gott av nybakt bröd, kakor, kanelbullar & kardemummalängder. Jag köpte ett italienskt bröd & en Pein de Chocolate & Annelie 2 st. Pein de Chocolate. Efter det tog vi & gick emot "Ö&B" för att kolla lite där, köpa något att dricka & det vart att köpa hem lite dricka & snacks som de goda rostade majs som jag älskar.

Blåser storm ute. Men vi gick vidarre förrbi Behrns Arena & bort emot "AQ". Denna butik är för andliga & har massa trevligt tarotkort, energistenar, lyktor, rökelse, smycken, statyer, drömfångare, vindklockor, rökelsekar, böcker & kläder m.m. Allt med möjlig relation till andliga. Annelie köpte en energisten.

Sedan vart det dags att ta sig hem till Annelie för att vila fötterna & Annelie lade sig en stund & vilade medan jag kollade QX en snabbis, lyssnade på min MP3-spelare & pratade bl a. med mitt ex Patrik S. på MSN. Jag & Annelie väntade på att Linnea skulle dyka upp så att vi skulle kunna spela & fika. Det vart att spela "Rummy" & jag vann två omgångar av 5 st. omgångar. Vart att sedan att ta sig hem med musiken i öronen i den svala höstkvällen, gå ut med Lucky, bara softa & sedan sova jätte gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar