onsdag 12 maj 2010

Tisdag...Jobbkurs! Orkide! FYND! Tankebild m.m.

Jag börjar dagen som vanligt med att fixa iordning mig efter att jag gett djuren mat. Hade lite svårt att bestämma mig vad jag skulle ha på mig men vart blåa, smutstvättade jeans, mörklila linne & min svart & guldfärgade luvtröja. Ganska seg idag, men får funka ändå! Jag har ungefär 30-35 min på mig på morgonen att fixa i ordning mig. Jag behöver inte mer då jag nästan går på automatik på morgen då jag har mina morgonrutiner som att först vakna, gosa lite med Lucky, kliva upp & ge djuren mat, gå in & tvätta av ansiktet i vanligt kallvatten, klä på sig & sedan styla till sig lite. Efter det packa ihop datorn som ska med på kursen, ta med Lucky ut, lämna henne hos hundvakten & sedan cykla iväg till jobbkursen.

På jobbkursen har jag suttit & sökt jobb, men även kollat på annat & chatat med folk.

Till både lunch & frukost vart det yoghurt med rabarber & vanilj i, men även några fiberbrödsmackor.

Facebook är ju bara en sådan sida man måste kolla på när man sitter på datorn. Den är ju ganska beroendeframkallande kan man säga.

Jag har ju alltid haft en förkärlek & passion för det rent estetiska när det gäller konstframställning, sy, inredning, arkitektur, blommor/trädgård, djur & annat. Man kan säga att jag är en konstnärssjäl ut i fingertopparna. En kreaktiv & väldigt fantasifull person. Jag satt på nätet & kollade på Orkidéer som är mina favoritblommor. Dom finns i så många olika sorter, färger & utséenden att det är bara att välja & vraka. Mr T. min kompis har massor av Orkidéer & är väldigt duktig med dom. Är nästan alltid jämnt någon av hans blommor som blommar hemma hos honom. Ska försöka att bli duktig på just dessa blommor för att kunna ha vackra & blommande Orkidéer hemma.

Efter att ha varit på kursen så skulle jag åka in till stan för att kolla lite på Myrorna, brukar ju hitta mina FYND där & jag skulle även in till Mr. T. min kompis & mentor i livet.

Dessa fynd gjorde jag på Myrorna. Köpte den stora boken om Undulater för 15 kr. men när jag kom hem så upptäckte jag att det låg en mindre bok/broschyr i den andra boken. Ja, har Myrorna gjort det så att dom sitter ihop & inte kollat upp det ordentligt får dom skylla sig själva. Jag hade ju ingen aning om det. Sedan dessa två knivar för 50 kr. Jag har börjat samla på lite vapen som olika knivar & annat.

Jag hade lovat att hjälpa Mr. T. med lite olika saker men mest med att vi skulle gå igenom en hel del papper som skulle sorteras & kollas igenom från/till bl a. försäkringskassan, advokaten, läkarintyg, recept, fakturor, artiklat & annat. Så vi hade lite att göra, men han bjöd mig även på mat. En typ av kycklinggryta med svarta olivet & Sambalolek, med ris till & en tomatsallad med rödlök & fikonvinäger i. Vi satt även & pratade om saker i livet som jag måste fundera på bl a. vad jag nu vill göra i livets stora äventyr?! Jag har ganska mycket beslutsångest om vad jag ska göra & om jag ska våga?!

En bok jag fick av Mr. T. "Skapa din framtid" av Ester & Jerry Hicks. Han tyckte att jag skulle läsa den för att lära mig mer om livet.

- Vad är det för skillnad på den Vise & den Envise?!
Den Vise kan lyssna & lära sig saker. Den Envise lyssnar inte utan bara kör sitt eget race utan att lära sig av sina handlingar.

Detta är sanningen att ha lärdom & att lära sig mer & mer är bara bra för ens själ. Den verkliga kunskap om något som exempelvis det Du brinner för, det lär Du dig ordentligt el. hur?! Där finns lärdomen & visheten. Att lära sig nya saker är lärdom.

Jag kom hem vid strax efter 21.00 någon gång & jag brukar ha TV...kvällar på Tisdagar med Ugly Betty, Desperate Housewifes, Cougar Town & The New Adventures of Old Christine, men så vart det inte. Jag dör ju inte om jag skulle missa ett avsnitt & går ju repriser i helgen el. så kan man kolla på nätet på programmerna om man nu måste se dom. Jag låg i soffan & chata med lite folk, men även på en novell som jag sedan kommer att lägga ut här när den är klar. Var även inne på facebook, Treasure Isle, qruiser & på några andra ställen med.

Mediterade ett tag & pratade sedan en sväng med Rikard innan den vart dags att sova, men somnade inte förren vid ca 23.45. Men skönt att sova...!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar