fredag 21 maj 2010

Torsdag...Kurs! Idrott! Ont i foten! Fika & några Öl!

Jag har ju fortfarande min kurs som jag brukar ha nu då jag valt att stanna kvar tills jag nu kanske får något jobb. Känns jobbigt att ha något jobb. Jag avskyr att INTE kunna känna sig uppskattade för det jobb man gör, att inte ha den struktur & den vis trygghet som finns med att ha ett jobb. Att inte varje månad behöva känna sig orolig & irriterad på Försörjningsstöd för att dom inte sköter sitt jobb, tappar bort papper, inte håller reda på fakta & aldrig betalar ut pengarna i tid som dom ska göra, men ALDRIG gör. Vad är det för fel på människor. Kan dom inte sköta sina jobb?! Jag skulle gärna ta över det & göra jobbet som det ska skötas.

Jobbkursen som vanligt. Jag känner att det är kul att ha en vis struktur i livet som gör att man har något att göra, men det känns även tråkigt då man inte kan söka jobb 8 tim. per dag. Jag är så trött & uttråkad, men tur att man har fått en hel del vänner igenom kursen vilka är Mikaela, Lollo, Agneta, Linda M., Sanna, Linda P. m.fl.

Vi har Idrott på torsdagar & jag cyklade upp dit. Möte upp Agneta, Linda M. & dom andra för att vi skulle ha Idrott. Fast hade inte våran vanliga idrottslärare utan en kille som heter Fredrik (Ganska Söt). Vi skulle först gå en långpromenad, men jag vet inte men jag kände efter en stund att det gjorde jätte ont i foten, men tänkte inte så mycket mer på det då att jag har lärt mig att life is pain so get youse to it (Livet är smärta, så bli van med det). Jag har haft problem med smärta förrut så tänker inte har lärt mig att ignorera den när det kommer. Vi spelade även Mölkky ett finskt kubbliknande spel, som var ganska kul! Ja ni kan ju gissa vem som vann....?? Nå?...Ja Jag! ;oP

Efter att ha vunnit fick vi sluta lite tidigare så jag höll Agneta sällskap en bit till hennes trädgård som hon ska plantera olika växter som Rhododendron, olika blomlökar, vinbärsbuske & rabarber m.m.

Jag cyklade in till stan, gjorde lite ont i foten men tänkte inte så mycket på det. Cyklade in till Myrorna för att kolla lite. Jag köpte 8 st. VHS filmer av olika changer. 2 st. böcker: Inspirerande hem med färg. En bok om inredning & Kejsarens armé. En bok om den fantastiska skatten i dessa statyer. Lia ringde & frågade vad jag gjorde & att hon & Linnea skulle fika så jag bestämde mig för att ansluta mig till dom.

Lia & Linnea var på Espresso House & vi bestämde oss för att fiak där. Linnea tog en Chailatte som är helt underbara men för varmt för tyckte jag & en muffins. Jag tog en islatte & Lia tog en jordgubbsshake. Vi satt & prata & det var massa småfåglar som inte alls var rädda som satt runt oss. Dom är så söta...

Efter att Linnea lämmnat mig & Lia kvar så bestämde hon & jag oss för att ta något att äta. Kanske lite bakvänt att fika först & äta sen, men vem bryr sig om regler?! Hahaha...Vi gick till Sibylla för att köpa en varsin hamburgartallrik som vi tog med oss för att sätta oss i Oskarsparken.

Denna lilla installation finns i ett träd där ner. Vem som har gjort det & till vilken nytta vet jag inte, men lite roligt var det.

Gott med hamburgare & strips att äta ibland & Coca Cola att dricka.

Medan vi satt i parken så såg vi dessa fina hästar som hade dragit någon vagn till något. Riktigt fina hästar med en massa man & hovskägg.

Efter att ha suttit en stund & blivit en hel del myggbiten gick vi för att hämta min cykel & bestämde oss för att sätta oss på en uteservering & ta en öl.

Vi kollade på lite olika ställen, men bestämde oss för att sätta oss på Rock Bar men efter att ha suttit ett litet tag ute & det hade börjat åska & blixtra, så efter en stund så kommer regnet & vi drog oss in precis innan det kom.

Annelie sitter i olika posér & någon tjej som ville vara med på foto. Vi satt även & kolla på nätet. Har ju mitt mobila bredband & laptop så vi kunde kolla Pandora armband som Lia är intresserad av. Skrev även att vi satt & tog en öl på Facebook innan vi stängde av datorn.

Men sen gick vi tillbaka till att bara sitta & prata & kolla på snygga killar. Fanns inte så många dock, typ. 2 st. av kanske 20 st. killar. Vi satt ett tag & pratade först på Rock Bar & drack några öl, sedan på baren väg i väg Liquid. Där träffa vi på en jätte trevlig kille André som hade problem med tjejen han var intresserad av, men var sur på henne för att hon inte hört av sig el. dykt upp när hon hade sagt det & inte ens haft en ursäkt att inte svara i mobilen el. ens höra av sig. Han var irriterad & det kunde vi förstå. Men vi hade kul ändå.

Nej, nu skulle jag hemåt...

Det regnade kanska mycket men kastade upp luvan över hududet & kepsen & cyklade hemåt. Gjorde lite ont i foten men tänkte inte så mycket på det utan cyklade hemåt för att ta det lugnt en liten stund innan jag skulle sova.

Jag satte mig vid datorn ett tag & började bl a att prata med min nyfunna vän Rafael som bor på Sâo Miguel en ö i Azorerna, öarna som ligger utanför Portugal. Han är supertrevlig & studerar konst av olika slag. Han är en allkonstnär precis som jag som målar, sjunger, skriver & dansar m.m. Var skönt att snacka lite, men min fot värkte. Jaja...jag tänker i allafall gå till kursen, men blir det så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar