onsdag 24 november 2010

Tisdag...Banken. Försörjn. Kuratorn & filmkväll!

Var ute med Lucky som har börjat löpa & det snöar & blåser för fullt. Väntar en stund innan jag ska åka in till stan för att gå till banken & försörjningsstöd.

Fixat lite med bloggen & kollat facebook innan jag ska cykla iväg. Cyklade in till stan...först till Nordea banken & sedan till Försörjningsstöd där inte kopiatorn funkade, så var tvungen att lämna in alla orginalpapper för att få pengar & skriva att jag ska ha tillbaka alla papper. Pratade lite med Krister under tiden. Han hade rast i skolan han går. Han läser turism.

Efter att ha varit på försörjningsstöd så vart det att cykla en sbväng till MYRORNA. Där hittade jag 5 VHS filmer. Bröllop & Jäkelskap. Elizabeth. Battle Royale. Thunderbirds. & Vargarnas pakt för 25 kr & 2 st. böcker. Julboken & Stjärnskeppet Titanic. som egentligen skulle kosta 15 kr st. men som han i kassan bara slog in 15 kr på så det vart 50 kr, men skulle bli 65 kr. Tänkte inte på det förren jag cyklat iväg. Åhh orkade inte cykla tillbaka då jag är låg & måste handla lite saker på Tempo & ska till Kuratorn min.

Tempo för att köpa hem lite juice, bröd, nudlar m.m. Dom som sitter i kassan & jobbar där är ofta artiga & vänliga när man handlar där vilket är trevligt. Däremot har dom inte världens bästa utbud där, även om juicen dom har där är den bästa som Mango, Guava & Ananas m.fl.

Hem & sedan vända nästan i dörren när jag lämnat matvarorna & iväg till Kuratorn efter att varit ute en snabbis med Lucky. Jag slapp betala för att jag efter den räkning jag har hemma ska få frikort för 1 år framöver på vårdcentralen. Kuratorn Nils & jag diskuterade om hur jag måste kunna kontrollera mig ilska när folk behandlar andra människor el. mig fel. För jag blir oftast irriterad när folk jag älskar blir utsatt för jäkelskap, men han prata om att jag måste kontrollera min ilska för att inte må dåligt psykiskt & så för det rör ju egentligen i gryund & botten inte mig, men svårt för mig att göra då jag bryr mig, så mycket om dom jag älskar. Även om jag sällan säger det rakt ut, så visar jag oftast det med små tecken.

Vi pratade även om att använda mer possitiva ord som tex. Jag vill göra det där. Som är ett "possitivt" ord istället för att. Jag måste göra det där. Som är ett "negativt" ord. Jag håller med i honom i det han sa, men en del går det inte att vilja göra frivilligt, även om man kan ta lättare & inte bli upprörd när man tvingas göra saker man helst inte orkar el. vill göra, men då får man ju tänka på vilka följder det får om jag man inte gör dom, så ibland bara att göra saker & försöka att ta lite lättare på dom för att följderna om man inte gör det blir mycket värre.

Lagade mat. Skaldjurs & fiskwook med nudlar. Innehåller minibläckfisk, crabsticks, musslor, bläckfiskringar & krossade torkade trattkantareller. Kryddad med Grön currypasta, torkade krossade räkor, salt & peppar. Till det att dricka Guava juice.

Pratat med Krister i mobilen flera gånger under dagen. Ja vi saknar varandra oerhört mycket, så ska bli kul att snart träffa honom igen.

Ska kolla en film som heter Le Pacte des Loups (Vargarnas pakt) En Actionthriller i Äventyrstema med Frankrike under 1700-talet. Mord & åter mord. Vad ska hända härnäst när några väldigt olika personligheter från olika länder träffas & tvingas att hjälpa varandra för att hitta den mörka sammansvärjningen & odjuret som ligger bakom allt. En fartfylld & bra film med en mörk & djup historia. Var ganska bra!

Pratat med Krister...Han kommer Torsdag istället för Fredag. Snacka om att både han & jag är lyckliga över det. Han är ung, men det känns som om han förstårr mig & respekterar mig till fullo för den jag är, även när jag mår dåligt. Han förstår mig någe oerhört som nästan ingen annan i livet har gjort.

& sedan en till film efter den första filmen. Braveheart En klassiker i äventyrets & historians anda. En krigs, kärleks, förlorad kärlek & dödshistoria. Ja det är en hemskt, men underbar film, sorgsen, kärleksfull, men även grym & barbarisk. En riktigt bra film! ♥

Pratat med Krister igen & ätit lite mackor. Limpamackor. 6 st. med 4 olika pålägg på dom. 2 st. med lufttorkad skinka, 2 st. med kaviar & 2 st. med ost & honung på dom. Mangojuice att dricka till.

Nej nu ta & sova strax efter att jag skrivit klart en del jag skriver på & ett kort samtal med Krister igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar