måndag 14 februari 2011

Söndag...Lite piggare idag! Promenad. Lucky Spa!

Internet, bloggen, facebook, qruiser & sånt. Duschat då jag var frusen. Jinx sitter i mitt knä & tvättar husses ben, vet inte rikigt varför, jo det jag nog, är en typ av kärlek & tillit att tvätta husse. Men gör ju så förbaskat ont när hon slickar på samma ställe efter ett tag, men hon la sig till rätta & sover nu istället. Sitter bara & degar & vilar. Kollar nätet lite. Varit ute med Lucky även en sväng.

Anette med Träsktrollets Ekologiska Fåruppfödning, fårklippning & hantverk. http://www.träsktrollet.com/ & Birgitta's Voxna Hantverk med mattor, snickerier, broderingar & annat. http://www.voxnahantverk.se/

Får frukost av pojken. Jag fick bestämma själv vad jag ville ha. Blir Hasselnötskaffe, sedan 2 st. tunnbrödrullar med ägg & ost i, 2 st. stekta ägg på mörkt bröd med liten riven ost på.

Animal + House. (Djurräddarna på New Zeeland) Irländsk dokumentärserie från 2005. Från skadade pingviner & får till kattungar & hundar som fastnat i en vägg, utredarna på Aucklands djurräddningscenter, SPCA, i Nya Zeeland har alltid fullt upp. De gör sitt bästa både ute på fältet och på kliniken för att hjälpa och rädda djur som skadats eller behandlats illa av sina ägare.

Funderar på utredningen med ADD. Jag väntar på utredningen & hoppas att det snart ska komma igång ordentligt. Som bilden ovan känns min hjärna ibland. Känns som om att den går på högvarv hela iden, vilket kan vara oerhört jobbigt, vill bara få reda på varför det är så för.

ADD= Attention Deficit Disorder. Är en typ liknande ADHD. Men som kan vara med el. utan hyperactivitet. Medans ADHD är bara hyperaktivt.

- Ofta lättdistraherad av yttre stimuli.
- Ofta svårt att följa instruktioner från andra.
- Svårt att bibehålla uppmärksamhet.
- Verkar ofta inte lyssna på vad som sägs.
- Tendens att tappa bort saker som är nödvändiga för uppgifter eller aktiviteter.
- Svårt att organisera målinriktade aktiviteter.
- Växlar ofta från en oavslutad aktivitet till en annan.
- Viss forskning visar att människor med hyperaktiva-impulsiva symptom tenderar att få fler problem med beteendet och uppförandet, medan människor med den ouppmärksamma formen, löper en högre risk att drabbas av andra störningar som depression eller ångest.

Spårlöst. Svensk programserie från 2011. Syskonen Anna och Max reser tillsammans med Ulrika Eriksson till San Salvador i El Salvador för att söka efter sin syster. När syskonen adopterades till Sverige skildes de från sin syster och de vill nu ta reda på vad som hänt med henne. Dom får träffa sin fostermor & så, men man stöter på problem. Vad ska hända sen? Men dom får träffa deras storasyster som dom letade efter & hennes familj. Medverkande: Tilde de Paula, Hans Fahlén, Ulrika Eriksson. Avsnitt: 5 / 8.

Pratat med kompisen Lia en sväng i mobilen. Min kompis Anne-Sofie som också har Chinese Crested hundar på facebook om en del saker. Lite hemligt! Pratat även med farmor & min faster Ulrika i mobilen.

Ska gå en promenad, för behöver komma ut fast jag är lite snuvig. Vart en liten sväng för att få lite friskluft & gå en sväng med Lucky. Möte upp Krister & vi går tillsammans en promenad i det kalla solskenet & vinterlandskapet. Jag med kameran med mig i högsta hugg.

Lilla Lucky får precis syn på Krister som vi ska möta upp då han varit inne i stan & oj vad svansen & bena går då hon vill fram & hälsa.

Härligt väder ute med solen som skiner & så, men väldigt kallt kände jag. Jag frös en del. Hade inga långkalsonger på mig.

Lilla Lucky som är glad & pinnar på med ben som går som små trumpinnar. Hon tycker det är skönt att vara ute när det är bra väder, även fast det var lite kallt enligt min mening.

Vi har fullt med snö i Örebro, snöade ju för några dagar sedan, men hade ganska mycket snö innan med även om det hade börjat töa undan. Trodde inte att det skulle komma mer snö, men det gjorde det. Underbar promenad, men längtar till sol & värme nu.

Krister lånade min Kamera & fotade mig & Lucky när vi var ute i solen.

Nu har vi efter en stund vänt för att gå tillbaka. Jag har börjat frysa...men en härlig promenad var det ändå & mysigt att gå promenad tillsammans med pojken & lilla Lucky.

Duschat & softar...i soffan nu, kollat lite på facebook. Ska ta & bada & trimma Lucky ordentligt nu, så hon blir snygg. Blir lite spatid med henne med en bodyskrubb på extra virgin olivolja & socker, sedan tvättas i sitt kokos & vaniljschampo.

Här nytrimmad nu ska man in i duschen för att bodyskrubbas & sedan duschas. Lilla söta trollungen.

Nu är man färdigduschad & fryser lite när man kommer ur duschen, så husse virar in lilla Lucky i en varm handduk & torkar henne. Hittade inte fönen, så hon får självtorka i sin fotölj vid elementet efter att jag torkat av det mesta med handduken.

Här är min söta lill Trollunge Lucky, nytrimmad & nybadad, så himla fin lilla tjejen.

Katterna som ligger & vilar brevid mig i soffan & lilla Lucky i sin egna fotölj.

LA -Ink. Amerikansk realityserie från 2009. Kat och Coreys tumultartade relation förvärras när Liz ger Corey ledigt utan Kats tillstånd. Hon besöker sedan en välgörenhetstillställning för misshandlade kvinnor med Nikki Sixx och donerar fotografier till deras auktion. Aubry slutar plötsligt jobba på American Electric och Craig är rasande på Paulie och Amy. Kat tatuerar Shannon och ger henne en symbolisk avslutning på hennes tidigare våldsamma förhållande. På American Electric hjälper Paulie en klient att komma över hans oerhörda fysiska och psykologiska motgångar.

Amazing Race. Resetävlingsprogram.

Vi var till ICA & handlade lite. Krister ska seda göra någon mat. Har typ inte ätit något under hela dagen. Jag kan glömma bort & stänga av min hungerkänsla när jag har en del att göra, inte bra, men pojken fixar nu i allafall mat. Jag redigerar bilderna till detta inlägg. Det var pastapennor med stekt korv & svamp med riven ost. Gott gott! Julmust till som dom sålde ut för 2 st. för 10 kr. på ICA.

Princess Diaries II. Amerikansk komedifilm om den vackra prinsessan Amelia "Mia" som försöker att komma in i sociteten i Genovia med att lära känna sina medmänniskor & för att kunna bli en bra regent. Måste hon gifta sig för att få behålla kronan & bli drottning?!

Krister var ut en liten sväng med Lucky & nu ska vi sedan ta & sova. Är så¨himla trött, känns fortfarande att jag inte är helt frisk. Jäkla snuva, men nu ska det sovas & på måndag är det Alla Hjärtans Dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar