söndag 13 november 2011

Lite av dom saker som händer i kylan hos mig.

Hösten har verkligen kommit...blir snabbare mörkt på himlen & det har verkligen börjat bli riktigt kallt ute så snart kommer väl snön & vintern med.

Ja ni som inte vet så har jag tänkt att spara ut mitt hår. Har ju ett väldigt tjockt hår med naturligt fall, så det blir nog ett fint hårsvall & ni som inte gillar det, tråkigt för er då! Hahaha...

Här ser ni lite av håret till vänster som börjat växa ut, lite rufsigt dock efter att ha varit ute på en cykeltur i det kalla senhöstsvädret. Men skönt att röra på sig mer än bara på promenad med hundarna mina. Skönt att hålla igång fast man mår dåligt i kropp & själ. Fast måste ju göra possitiva saker för att det ska bli bättre i slutändan när jag ska må bättre i livet & själen.

För er som inte visste detta heller så är jag ute & cyklar mellan 5- 10 mil varje vecka, så länge det INTE finns snö ute, så rullar min cykel & jag har inte ens någon tävlingscykel utan en vanlig herrcykel som jag cyklar på. Den använder jag även när jag ska åka & shopa secondhand böcker & saker, då sätter jag bara på en cykelkorg att ha sakerna i samma sak när jag handlar mat så är det superpraktiskt med en cykelkorg. Här nedan kan ni se lite av dom böcker jag köpt riktigt billigt de senaste dagarna. (Bilden är klickbar för att se mer detaljerat om böckerna)

Jag älskar att läsa böcker, fast på mesta tiden har det mest bara blivit att köpa en massa. Inte funnit ro att läsa det jag velat läsa helt & hållet. Vill inte bli störd när jag läser.

Jag har i allafall nu efter flera månader tagit mig ordentlig tid att läsa Hundsport tidningarna som jag haft liggande, 6 st. Bla. läst om lite olika sjukdomar där bla. många fall där man trott att det är PRA (Progressiv Retinal Atrofi), så kan det egentligen vara en Inflammatorisk ögonsjukdom som är nästan identiska symptom & hur många hundar kan det inte då vara i Sverige som har felbedömts??! Står mer om det i "Hundsport" 7-8/2011. sid. 48-49.

Även läst en del om Jakt. Något som ni kanske inte visste att jag gillade, men det ska då inte vara bara för trofèjakt & sport utan djuret man skjuter ska användas till mat & allt ska bevaras så mycket som möjligt.

Jag läste även en del om Mikael N. & Fredrik N. några bekanta & deras framgång som varit väldigt bra med deras unga Importhane "Ch Smash Jp Millionaire" från Japan & uppfödd av den framgångsrika Pudeluppfödaren "Toshinori Omura".

Har även läst en hel del om Pudlar då det var en av raserna som det skrivits om som ras i en av tidningarna. Vet inte vad ni tycker, men jag tycker dom är vackra & mysiga hundar. Har en speciell personlighet. Jag är ju uppvuxen med folk i min närhet, vänskap som haft Pudlar. Från den stora pudeln ner till toypudlar.

Även tagit mig lite mer tid att läsa & bläddra lite i mina Alpacka böcker som jag beställde & fick hem för inte så länge sedan.

Funderar också väldigt mycket på hur jag ska ta & komma dit jag vill i livet. Jag ska prata med den förbaskade läkaren som inte gör något. Trodde han skulle var bra, men honom blir jag bara förbannad på & andra inom sjukvården med jag blir irriterad på. Har t.o.m. funderat på att stämma sjukvården för felbehandlingarna som jag gått igenom så många år & för att dom INTE lyssnat något på vad jag sagt.

Fast...först & främst vill jag få min utredning på manodepressivitet, få må bra i mitt hjärta & själ, sedan får vi se vad som händer?? Ska även kolla upp en sak som jag vart tipsad om nämligen D-vitaminer som ska kanske underlätta lite i mitt mående.

Jag måste lyssna på Mitt Hjärta vad det säger åt mig att göra!

Appropå..Mitt Hjärta...så är jag lite avvaktande & det är lite fryst för att känna känslor för någon, men känns som om Christian som jag blivit intresserad av har värmt mitt hjärta en hel del. Vill dock INTE bli sårad igen som jag blivit så många gånger förrut. Vill för en gångs skull få vara lycklig både i hela mitt hjärta & själ som i det vardagliga livet.

Vi får se om han kan ge mig ro i min själ för en gångs skull??!

Förrutom cykligen & varit ute med hundarna, så har jag annars tagit det väldigt lugnt & då mest framför TV & datorn. Blivit att kolla mycket TV & Film.

Kollar gärna på matlagnings & mattävlingsprogram, naturprogram, arkitektur, antikvitets & inredningsprogram, jordbruk & djurprogram, dokusåpor med då oftast bara något som INTE är idiotiska som tex. "Big Brother" är ju helt hjärnlöst & patetisk. Dags & kvällsserier av olika genre, men mest komediserier när det gäller den typen av serier.

Kollat en hel del film. "Avatar" Scince Fictonfilm, "Stardust" Fantasyfilm, "The Last Airbender" Fantasy/Äventyrsfilm, "Hocus Pocus" Fantasy/Komedifilm, "Dune" Science Fictionfilm, "Slumdog Millionaire" Dramafilm från Indien, "Alpha and Omega" Tecknad äventyrsfilm, "Yes Man" Komedi, "Watchmen" Alternativ/Action/Äventyrsfilm & "Äventyraren Corto Maltese" Mangaliknade äventyrsfilm.

Jag drömmer vidare om mitt lugna liv...Huset, den lilla gården vid en sjö. Där jag ska kunna ha hundar, hästar, höns, alpackor & andra djur. Ja ett ställe jag kan dela med den kärlek jag längtar & hoppas på att finna. Någon som vill dela mina drömmar med mig, med ett liv på landet.

Jag sitter ofta på hemnet & kollar på olika hus. Allt från STORA Herresäten, Herrgårdar & Slott till mindre gårdar & små mysiga hus. Jag drömmer ju främst om att få något större, men jag skulle nöja mig med något mindre, så länge det är lugnt, mysigt & rofyllt. Har en bekant som föder upp Arabiska Fullblodshästar, hennes gård kan ni se nedan, något liknande skulle jag vilja ha, men kanske lite mer buskage runt omkring & emot grannarna.

Så himla fint & mysigt där dom bor: Hon, hennes kille & djuren bor verkligen superfint i norrbotten!

När jag är hemma på dagarna & kvällarna & det nu är så himla kallt ute, så dricker jag även mycket te. Te...som ska värma min ganska frusna kropp. Jag fryser oftast väldigt lätt. Det blir en hel del kryddiga teér som värmer gott i min hals & kropp. Jag har ett helt överskåp med bara olika tesorter, en massa olika te som jag köpt på olika delar av landet i olika typer av affärer. Jag brukar oftast ta & dricka en hel kanna varje gång & ni som INTe vet detta heller så samlar jag på tekannor av lite udda typer. Såna som inte alla andra har & ska gärna ha ett speciellt tilltalande formspråk.

Förrutom att jag gjort detta har jag dragit på mig en förkylning, så jag tar det ganska lugnt nu ett tag, får inte cykla, så jag blir kall & mer förfyld. Räcker med att min näsa redan rinner en del & att min hals är alldeles raspig & skrövlig av snuvan & det virus som nu befinner sig i kroppen. Så nu vill jag ha ut den skiten så att jag kan vara mer aktiv igen, måste dock sedan även planera hur jag vill ha mitt liv för det kan inte fortsätta så här som det har gjort.

Jag vill få ett värdigt liv med drömmar som uppfylls & helt enkelt ja få vara lycklig!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken vacker fin blogg du har, kunde inte låta bli och läsa om din kärleks drama. Kan förstå hur du tänkte där när du säger att du inte vill bli sårad igen, men vad har du och förlora??! Låter som du är allt lite små kär i den där Christian du pratar om i bloggen, kan ge dig tips.
  1. Var inte rädd för att öppna upp dig för honom.
  2. Lyssna på ditt hjärta på ditt Indre, och se efter vad det säger.
  3. Ta vara på dom små stunderna.
  4. Våga vara dig själv.
  5. Var inte rädd för att göra fel, alla gör vi fel men ta det bara lugnt.
  6. Våga satsa mer.
  7. Våga se det positiva i helheten.
  Kärleken är svår, kärleken är sårbara. I texten om honom när du skriver låter det som han är en bra kille, en sådan kille man skulle vilja ha själv, i stället för köttskalle till pojkvän man har. Alla fall vad har du och förlora? Jag tror inte att du skulle bli besviken, inte för jag känner dig men jag tror du har bra val av kille och bra smak.. Låter som att du är kär, och det är gulligt när en gay-kille förmedlar sin kärlekshistoria. Var inte rädd utan ta vara på det och satsa på killen, om jag hade varit du så skulle jag inte tveka utan jag skulle gå efter mina känslor och satsa på killen.
  Önska dig all lycka till och hoppas det slutar bra, ps berätta gärna hur det gick, spännande att se uppföljningen. :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Du främling!!! Var väldigt snällt & omtänksamt sagt & kul att Du gillar min blogg.

  Försöker verkligen skriva det jag känner, även om det kan vara upprepande ibland, men skönt att bara skriva ur sig allt man känner.

  Ja trevligt att läsa det Du skrivit som kommentar.

  Kram Jonas

  SvaraRadera