onsdag 21 april 2010

Tisdag...Temadag...HÄLSODAG! Lite köpfynd!

En Temadag i en ren hälsosynpunkt där vi skulle få folk att se saker på nya sätt, stärka sin självkänsla, bli mer avslappnad & få känna på en ren andlighet.

Jag, Sanne & Karin hade tillsammans ordnat en temadag för alla på Jobbkursen med olika roliga aktiviteter.

Dagen började med morgonsamling som alla andra morrnar där handläggarna går igenom lite saker som hänt & händer, sen får vi ordet & vi pratade om vad som skulle hända under dagen & Sanne fick börja dagen med sitt förredrag. Hon höll ett förredrag, om Självkänsla, Självförtroende & en Inre styrka. Alla kan hitta dessa om man lär sig att hitta sig själv. Hon var riktigt duktig & alla fick ju komma med inflikar & diskutera det som sades. Vi ville ju ha en diskution & få folk att inse att livet är så mycket mer om man vågar.

Något hon även var stark nog att prata om är sin barndom med en mor som inte sa att hon dög som hon var ute ville få henne hela tiden & fick henne att jojobanta, men Sanne som nu verkar vara en stark tjej hade beslutat sig för lite mer än ett år sedan att hon ville gå ner i vikt & beslutade att göra det, utan några som egentligen stora förändringar. Hon har gått ner 40 kilo utan någon som helst operation, bara ändra sina motionvanor & inte maten.

Sedan vart Karin att hålla ett pass i olika massage. Börjades med ansiktsmassage. Sedan med en kroppsmassage som hon lärt sig medan hon jobbade med barn, men som faktiskt funkar på vuxna också. Jag & Lollo fick vara Karins visningspersoner när hon skulle visa för dom andra hur man skulle göra denna massage. Jag & Lollo satt mitt emot varandra med varandras hakor på varandras axlar. Var väldigt intressant, kul & mysigt.

Funderade på om vi skulle om jag skulle visa någon Yoga, men vi skippade det då jag gör ganska avancerad & böjlig Yoga, men vi kom fram till att Karin skulle hålla i Avslappningsövningar, så vi hade en halvtimme innan lunchen som vi hade meditation & lyssnade på en meditationsröst på en Mini-CD.

Jag & Karin var sedan & satte upp lapparna till tipspromenaden vi hade annordnat om om Hälsa. Hon & jag åkte sedan till ICA MAXI för att handla med lite mat vi skulle ha till lunch.

Tipspromenad för alla som var med på Hälsodagen. Det var tio frågor som vi hade satt upp på olika ställen runt om en slinga som tar ca 30- 40 minuter att gå beroende på hur snabbt man går. Linda M. var den enda som hade alla rätt!

Sedan innan vi avslutade för dagen så lekte vi en liten lek. Hela havet stormar. En lek med flera stolar, människor & musik. När musiken stannar ska man försöka att hitta sig en stol. Det är alltid en stol mindre än personer på planen & så går det vidarre så. Vi fick sluta ca 1 tim. 30 min. tidigare än vanligt, så bestämde mig för att cykla in till stan.

Vart för att jag åkte till Myrorna, jag hittade inget dock, men fick en komplimang av Dennis att jag var snyggt klädd. Sedan skoja han & fråga om det var för hans skull?! Hahaha...Han kanske önskade det?! Cyklade vidarre till Röda Korset, men hitta inget där heller, sedan vidarre till en annan Secondhand butik som drivs av Jonas & den söta killen Adam. Jag träffade även jätte trevliga & pratglada Ulla där. Köpte 1 bok & 5 filmer.

Ordens Musik: En bok med dikt & lyrik. Film: Supergirl. Gammal klassiker som kom ungefär samtidigt som Superman filmerna. Sedan filmserien Silverfang. En klassisk mangaserie som man såg som barn & allt detta för 60 kr. Var kvar & pratade med Jonas & Ulla ett tag då det regnade ute, men när det vart ett uppehåll sedan, så jag cyklade hem för att inte bli blöt.

Precis när jag kom hem så ringde Rikard H. En supertrevlig & mysig kille som jag börjat prata med.

Masterchef. Matlagnings & tävlingsprogram.

Ett nytt liv på landet. Husbyggardrömmarsprogram. Om ett par som ville renovera ett stort, fint & gammalr stenhus & som skaffa bruna värphöns & gäss.

Äntligen hemma. Garageport. Lampor av olika slag. ett färgglatt sovrum.

Rikard H. Ringde igen & vi pratade i flera timmar under kvällen.

Desperate Housewives. Amerikansk dram/komediserie. En av favoritserierna.

Cougar Town. Amerikansk komediserie. En favorit.

The New Adventures of Old Christine. Amerikansk komedi.

Efter att ha pratat med Camilo Alexander en stund så vart det att sova.

2 kommentarer:

  1. Vilka fynd du gjort, måste bara säga att Silver fang (Ginga nagareboshi Gin) bara måste ses i japansk orginalversion minst en gång i livet. Den svenska saknar flera riktigt bra nyckelscener. Här hemma bor både den svenska och den japanska versionen i bohyllan, perfekt för tråkiga regniga dagar.

    SvaraRadera
  2. Tack Tack! :o)

    Ja det är en superbra serie & väcker många barnminnen & hur man tyckte om den. Ska bli kul att se den igen nu när man är vuxen.

    SvaraRadera