fredag 16 april 2010

Torsdag! Jobbkurs! Mycke Häst! VOLTER! Promenad & Rådjur!

Jag cyklar varje morgon till Jobbkursen som ligger i Vivalla förretagsby. Som vanligt under dagarna är jag där på jobbkursen & vi har idrott på torsdagarna.

Chatade med Joakim på MSN & vi pratade om drömmar i livet som man båda har. Han har pojkvän så ingen eventuell pojkvän för jag vet vad dom flesta tror. Vi pratade om drömmar om att vi båda vill ha en gård med en massa vackra hästar & andra djur.

Han gillar mest Halvblod om jag har förstått rätt. Han har ju 2 st. sen tidigare. Det är mycket mysiga & trevliga hästar som ofta kan vara ganska stora & bra viktbärare. En allroundhäst som passar till till det mesta som hoppning, fälttävlan, dressyr & annat. Jag gillar halvblod med, men jag verkligen älskar Arabiska Fullblodshästar. Vi pratade om att vi ville båda ha en gård med där man kunde ha ett ridhus, paddock, terrängbana & kanske även agilitybana & annat med som ha en massa skog att rida i, fina & stora hagar, vacker natur m.m.

Jag älskar dessa vackra hästar som är så rent majestätiska & har något så oerhört sagolika rörelser & formspråk. Jag skulle vilja ha flera stycken som man kunde ställa ut, avla på, sälja föl & unghästar, tävla fälttävlan, hoppning & distansritt, men även bara kunna rida på i skog & mark. Jag vill ju även ha andra djur, men hästarna & hundar är det viktigaste.

Jag pratade även med de underbara killarna Aku & Karlos, men även Luis. Dom är alltid så snälla & gulliga. Varför finns alla gulliga killar utomlands & inte i Sverige?! Finns det inga trevliga Svenska killar?! Kanske borde hitta mig en Utländsk kille istället & lämna alla Svenska dönickar & Sverige för gott?!

Dessa killar & några andra trevliga människor gjorde att dagen gick snabbare än den brukar göra. Fast torsdagar är en längre dag än jag brukar ha dom andra dagarna i veckan. Torsdagen är ca 1 timme längre än dom andra dagarna.

Idrotten. Vi hade en Följa Johnlek där vi skulle göra som läraren gjorde till musik som uppvärmning, efter det en danskorrdinationsövning sittandes på golvet. Bollkull. Badminton ett tag med Karin, Sanna & Kim. Jag ville med några andra människor sen testa lilla trappets för att hoppa över en plint & landa på en madrass. Jag tyckte det var askul att volta & göra handstående volt över plinten. Jag var den enda som vågade att göra det! Fast höll ju mycket på med sånt när jag var yngre! Tog sedan efter det sällskap & cyklade med Karin till Varberga för att hon skulle köpa frimärken där. Jag var & köpte 2 paket juice som jag bara har hittat på Varberga's Tempo som är så himla god & sedan tog jag mig med cykeln hemåt.

Jag gick när jag kommit hem en kortare promenad än vi brukar då det var så himla grått ute & det kändes som det skulle börja regna. Detta med Lucky, Alice & Safir & när vi hade gått nästan hela prmenaden så såg en jätte fin rådjursbock som helt obemärkt av folk som kollade på den stod & åt ute på gräset, men närmare skogen till. Den var superfin med jätte fina & stora horn, men irriterade nog hade jag inte med mig kameran, så jag fick hitta en bild på en vacker rådjursbock som kunde matcha den jag såg ute.

Förkväll: Kolla bara lite på när det var bl a. om raskatter: Sphynx (svart), Bengal (brunprickig), Cornish Rex (svart-vit), Ragdoll (Bicolor), Maine Coon (bruntigre). Sen var det lite frågor med hundtränaren/coachen Fredrik Sten. Typ högst 5 minuter allt.

Smarta djur. Dokumentär om olika smarta djur. Vendela vill se om en Elefant som kan måla, Ja det var om en elefant "Hong", 6 år som älskar att måla tavlor, hon får måla tavlor med olika färger & arbetsvertyg. Elefanter som lär sig känna igen sig själva i speglar, vilket dom flesta djur inte kan klara av att göra. Elefanter har ett självmedvetande. Jag tror även att hundar & katter har det när de insett att det är dom som är i spegeln. Vendela ställer ut alla tavlor på ett stort galleri i London, men ingen vet att dom är målade av en elefant av konstkritikerna, så gissa om dom vart chockade när dom fick veta det.

Sveriges fullaste hem. Med Simon & Tomas. Dom fixade ett litet hus på Ljusterö. Världens fullaste krimskramshem som inget matchade i & då menar jag verkligen att inget matchade & en hel del var ihopklistrat & annat. Simon ville föra in en hel del natur & det vart det med. Det blev väggar i någon brun färg som påminde om diarre först & jag hade ganska svårt för den färgen. Golvet innan var pissgultsfuru, men det vart ett nytt trägolv med lite vitpigment i. Jätte fint golv & sedan med en massa björkstockar & pinnar som skulle vara som dekoration. Det sattes även in en luftvärmepump & öppna spisen putsades. Till slut när allt var klart, så vart allt ganska snyggt!

Ridsport: Världskupsfinalerna. Hoppning. Riktigt fina hästar, Halvblod. Kul att kolla på då jag har ett stort intresse av hästhoppning. Jag skulle gärna vilja rida & träna igen då det är en helt underbar känsla att få sitta på hästryggen & känna det samspel man kan få med ett sånt stort djur & hur man kan få det att röra sig genom att bara strama sina händer, vinkla höfterna, förändra viktfördelningen & trycka med fötterna. Att kunna få ett djur som väger 500- 600 kg. röra sig efter ens tankar & genom ett klart samspel.

Jag Saknar även jätte mycket att få göra frihetsdressyr där man tränar i en tex. paddock el. ridhus. Detta gör man utan några som helst verktyg mer än sin egen fysiska & psykiska kontakt med hästen. Att kunna träna med en häst, så att man får en djupare kontakt & får hästen att lita på en till fullo. Det är dessa sätt jag har tränat på hela mitt liv när det gäller dom flesta djur. Man ska kunna träna djur utan fysisk våld. Visst en liten knuff el. tilltryckning utan att det gör ont på djuret är ok, men aldrig att slå tex. en häst el. rappa den med ett spö. Något jag aldrig skulle göra, jag vill inte att dom djur jag tränar el. äger ska vara rädda för mig utan verkligen ska älska mig för hur jag behandlar dom. Mjukt, men med bestämd röst & handling om dom gör fel.

Sms:at med kompisen Camilo Alexander under nästan hela kvällen & med några andra med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar