onsdag 23 juni 2010

Tisdag...HUVUDVÄRK & Trött! Stan, FYND & Rullgardiner!

Jag vaknade med världens huvudvärk igen & sovit jätte dåligt inatt. Vaknade vid 05.04 på morgonen & helt groggy av huvudvärken & att ha sovit jätte dåligt. Jag vaknade alldeles sjöblöt av svett & huvudet dunkade som om det satt fast i ett skruvstäd.

Efter att ha sovit igenom ordentligt en stund till efter att jag byt lakan så hade huvudvärken släppt.

Jag satt en stund på internet när jag vaknat för att kolla på runt lite på olika sidor, snabbt blogga lite, var in på facebook för att svara på mail där & annat. Helgon & Qruiser en snabbis med innan jag bestämde mig för att ta & åka in till stan.

Första stället jag åkte till var Myrorna för att göra en hel del fynd av olika saker...

Kokböcker: Indisk Kokboken för 20 kr. Lätt och läckert med Martha Stewart för 25 kr. 3 st. VHS-filmer. Pocahontas, Dino-Riders & Anastasia 10 kr/st. 30 kr.

En fin mässingsljusstake som jag tror är formgjuten, men riktigt snygg & bara för 45 kr.

3 st. Indiska Kuddöverdrag. 25kr/st. Ja när hon slagit in allt så vart det ganska billigt tänkte jag, men tänkte inte sedan mer på det förren jag senare på kvällen kom hem & upptäckte att hon bara slagit in en av kuddarna, så man får väl bara tacka & ta emot för att jag fick det så billigt!

Var sedan förrbi på Bergslagens Bok & Bild där jag hittade denna pocket, Solens Triumf för 20 kr.

Var inne på inredningsbutiken med franska lantstil som jag aldrig kommer ihåg vad den heter. Men kul att kolla i allafall, hade funderingar om jag skulle köpa några fina stora glasburkar för 49 kr/st. men tänkte att dom finns säkert kvar om jag vill ha dom senare & måste spara lite pengar till bredbandet & mat.

Vidare sedan till Bankomaten,men innan jag var framme träffade jag på Tino, han skulle iväg på lite möten sedan skulle vi träffas upp. Nordea banken vid Järntorget för att hämta ut lite pengar & kolla mitt konto om hur mycket pengar jag hade kvar. Jag tog mig in på Pressbyrån som ligger där & köpte en glass, en Calippo Ananas för att svalka mig den så himla varma dagen. Solen gasade för fullt ner från skyn & folk har tagit av sina tröjor & gick bara i linnen & T-shirtar. Killar med svettfläckar, tjejer med för den delen. Det var riktigt vart ute & jag är glad att jag bara hade shorts & linne med flipflops.

Var inne en stund på Inredningsbutiken Entré för att kolla lite inredning. Hittade en del jag gillade, men det mesta är ganska dyrt där inne. Visst jag gillar att blanda gammalt & nytt, men betalar inte hur mycket som helst för saker.

Efter det så var jag ju absolut tvungen att gå in på INDISKA. En av mina favoritbutiker när det gäller inredning & sånt. Jag lyckades hitta en jätte snygg kudde. Tänkte först köpa 2 st. men det vart att jag köpte en bara. Har ju redan en rosa kudde hemma & får inte bli för mycket rosa hemma. Så en rosa kudde på SALE's som är nu på många affärer. Ja SOMMARREA som är på även klädbutiker & andra inredningsbutiker just nu med.

Efter att ha varit på INDISKA så vart det att jag kände att jag ville nu ha mat, så det vart att gå till SAIGON & äta. Kyckling med grönsaker & röd curry (stark) med ris till det. Coca Cola att dricka med Riktigt Gott!

Efter att ha varit & ätit & antecknat lite saker vid bordet & druckit lite svart kaffe så begav jag mig iväg igen & ska nu ner på Rudbecksgatan för att kolla en liten secondhandbutik som ligger om man åker en liten bit emot Behrns Arena till.

Ulla en av dom skojfriska karaktärerna i Örebro. En riktigt liten krutkärring, med rapp tunga & ett glatt humör. Unik Second Hand en liten second handbutik med mest böcker, men en hel del annat. Dom säljer även cyklar till bra priser. 2 st. Supergullig & Trevliga killar som jobbar i butiken. Jonas & Simon har jag för mig att dom heter?!

Jag köpte dessa böcker: Thai Cocking, Harem, Frestelsernas Berg & Vad gör alla Superokända människor hela dagarna? 10 kr/st. 40 kr.

Sedan vidarre till Röda korsett för att göra ännu mera fynd. Jag älskar att göra fynd av alla dess slag & här ska det bli riktiga fynd kan jag säga.

Som denna vackra väggbonad för 50 kr. Det är ingenting för det här handarbetet. Thailändsk el. Indiskt med gyllene elefanter.

Ännu en bok & denna om den skandalomsussade Sharon Osbourne. Den heter Sharon Osbourne Extrem by Autobiography.

Var inne på Grannbutiken där som jag heller aldrig kommer ihåg vad den heter. Men Christina som har den är supertrevlig & jätte gullig. Vi har både hundar & inredning som intresse tillsammans. Hon frågade mig om Min mormor hade skaffat sig någon Bichon Frisé, såna hundar som Christina har & som min mormor är väldigt inne på att hon vill skaffa, men vi får se när det blir?!

Var inne på Hörnkiosken där nere & köpte också med mig 2 tidningar: Gods & Gårdar & sen Vakre Hjem & Interior. Två riktigt bra tidningar.

Jag hemma hos Tino i mitt oranga linne & turkosa shorts. Ska hjälpa han med lite saker idag, jag skulle fixa lite med mat, medans Tino skulle iväg på ärenden igen då han fått med sig fel papper.

Jag gjorde i ordning Bulgur med olika torkade örter.

& en Indisk inspirerad Quarngryta med hackad gul lök & vitlök, lite asiatiska grönsaker, paprikapulver, curry, korriander, chili, salt, peppar, socker & en massa kanel. Riktigt starkt & gott!

Fint i Tino's köksfönster med en massa växter av olika slag & glasföremål.

Ännu närmare i detalj...Blå glasflaska & lampan som hänger ner över arbetsbänken.

Andra köksfönstret med nästan alla av hans orkidéer, men tyvärr ingen av dessa som bloggar just nu men han har en annan i ett annat rum som blommar.

I detalj från detta fönster med glashyllor som jag hjälpte till att göra rent föra gången jag var där. Vackra glaskaraffer & konjaks/whiskey flaskor. Riktigt fina exemplar.

Tino's hankatt som äter gott. En rödtabbyfärgad Helig Birma.

Mässingstecken. Kinatecken som betyder lite olika saker. Har inte frågat vad dom betyder, men kanske någon som vet??!

Här blommar den enda Orkidéen i hemmet för tillfället i hans vardagsrum på vardagsrumsbordet, ett gammalt brickbord.

Tino jätte fina hankatt. En regäll, men supernäll & jätte fin Helig Birma. Jag klappar ju inte för mycket på dom då jag är allergisk emot dom.

Tino's bröllopspresent. Hahaha...el. ja han fick den av Anna-Stina när det var bröllopet på TV mellan Victoria & Daniel. Riktigt fin klocka i vit marmor & med en hel del guldförgyllningsdetaljer.

Krokodil. Uppstoppad som för övrigt kanske eventuellt är till Salu, men oerhört dyr.

Andra katten han har. en charmant liten kattfröken, också en Helig Birma, men som föddes utan vita tassar så vid första blick kan man tro att hon är en Maskad Ragdoll utan vitt, men hon är en helt Renrasig Helig Birma som föddes utan vita tassar. Supersöt katt, men lite blyg & försiktig av sig med folk.

Ja efter att ha ätit vart det att fixa med Rullgardinerna, mörkläggningsgardinerna som skulle upp i vardagsrummet för att slippa sol på TV:n på eftermiddagarna & kvällen. Ja det tog ju sin lilla tid för det skulle mättas, skruvas, sågas, klippas & en massa annat m.m.

Var väl inte hemma förren vid runt 21.30 om inte senare. Pratade med Rikard under vägen hem & lite senare på kvällen med, men mamma där emellan en snabbis. Satt en stund vid datorn, men verkar inte som om jag kommer att kunna sova inatt alls, så jag satt & chatade med en massa människor & fick upp kontakten med Henning igen.

Fattar inte vad det är, men varför är det så många som börjat att höra av sig till mig för. Killar är som tzetseflugor efter mig just nu & jag vet inte riktigt varför?! Är det för att jag vågar visa min pondus?? Min blogg?? Min kropp?? Min beslutsamhet?? ja jag vet inte riktigt?! Kanske helt enkelt för att jag är jag?! Den snäll, omtänksamma, roliga, trevliga, kärvänliga, djur/växt/mat & inrednings älskande killen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar