måndag 15 november 2010

Fredag...Läkarbesök & Åka till Dalarna för att träffa familjen!

Vilken Underbar morgon. Sov 7 tim. men kände mig utvilad när jag vakna. Hade tid hos läkaren kl. 08.30, men fick komma in 10 min. innan & han sa dirrekt att jag får fortsätta vara sjukskriven. Vorre det inte för myndigheterna som kräver att man måste gå dit för att bli sjukskriven hade han skrivit ett & skickat hem.

Jag fick papprena & är nu Sjukskriven till den 16/1. 2011. Vilket känns så himla skönt.

Ska åka till Dalarna (Ludvika & Grängesberg) kl. 17.00 idag för att hälsa på en del av närmsta familjen. Bla farmor, päronen & deras respektive, min syster som är hemma från England & lite andra mer avlägsna släktingar. (Bilden är på Ludvika vapnet).

Jag sitter lite på facebook & springer emellan för att packa det jag ska ha med mig samtidigt som jag dricker en kopp av mitt Hasselnötskaffe. Störningar i min anslutning till internet & vet inte varför kanske beror på vädret?!

Kollade på ett Naturprogram om träd & växter & sedan hur dom klarar sig i alla dom ovanliga miljöer dom finns i. Life (UK) Brittisk naturserie. Säsong 1. Avsnitt 9 av 10. Växter. Djur har alltid varit mer populära än växterna i naturfilmerna. Helt enkelt för att de rör på sig och gör intressanta saker medan örter och träd bara står där. Men det var då det. Nu kan vi med ny kamerateknik följa den sanna dramatiken i växternas värld, verkligen se hur de kämpar om ljuset i skogen, bemästrar torka, pollineras - eller till och med jagar insekter. Även 14/11 i SVT1. Sedan Ett år på några sekunder som handlar om hur man filmar så det ser ut som om saker & annat blommar på TV under en säsong.

& åt lite mat. Vart lite onyttigt idag igen, men snabbt gick det. Friterade strips med stekta köttbullar & en tomat, chili & majonäsdressing.

Softar framför datorn, men även den ska med upp till Dalarna. Åker buss in till Örebro Resecentrum & ska sedan där ifrån åka med tåget kl. 17.00 upp till Ludvika där jag ska hämtas upp på tågstationen av min syster & min bror som varit hos mamma & hälsat på.

Väl på tåget satt jag med min stickning & Lucky i knät. Helena hade dock gjort en miss med min bokning där en bokningsbokstav som hon skickat i ett sms fattades, men den söta & snälla konduktörstjejen sa att det var ok ändå. Hon ville ju inte kasta av mig & var ju inte mitt fel att Helena hade gjort fel.

Stickat på min Quick Knit under hela vägen upp som tar ca 1 tim & 30 min. Stickat på min lilla tubfromade halsduk. Kommer att bli flera sådana i framtiden & även försöka att börja göra andra saker & sedan när jag kommer hem göra klart Lucky's lilla stickade täcke. Men liknande dessa som är på bilden kommer det att bli i olika färger & utföranden.

Jag vill ha dom här sjalarna i flera melerade färger av jordnära färger & i brunt, beige, grått, grönt, blått, lila m.fl. färger.

Väl framme var det kul att träffa mina småsyskon & få ställa av väskor & annat. Väl hemma i huset ställde jag bara in sakerna i huset & gick en promenad med Lucky i mörkret ute i villakvarteret dom bor i.

När jag kom hem igen med Lucky så var strax Helena hemma med & pappa efter ett tag med men han skulle iväg på en förretagsmiddag, så vi fick äta gott själv hemma med Helena, men supergod middag som var en Ceasarsallad med en massa gott som stekt kyckling & bacon, sardinsås, parmesan, grönsallad, rostat bröd & lite tjock strips på sidan av. Riktigt gott! Drack en mörk ale från Holland till & även sedan lite senare på kvällen en Tingsryd öl.

Senare när pappa klommit hem & vi bara umgicks & pratade, så tog vi alla ett varsit glas rött vin av sorten DAO. Denominacao de Origem Controcara. Rasal Mar. från Portugal.Var trevligt att bara få umgås lite familjen.

Jag satt även lite på nätet innan jag sedan somnade gott i den här bäddsoffan som jag sover i under tiden jag är uppe i Dalarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar