lördag 15 januari 2011

Juletiden i Dalarna. Mellandags REA, Nyår & Januari REA.

Innan vi har åkt till Dalarna jag & Krister har han varit hör en sväng & vi har bland annat ätit riktigt goda baguetter med avokado, tomater & riven ost på. En svamprisotto på trattkantareller. Pasta & köttfärssås, men kanske inte bara det vi skulle prata om i detta blogginlägg & jag Hoppas att ni har Saknat mina inlägg på bloggen.

Jag är ju inte singel längre & delar mitt liv tillsammans med djuren & Krister. Det ger en vis förgyllning till mitt liv. Både han & djuren älskar varandra & Jinx sitter gärna hos honom som hon gärna sitter på mina axlar.

Jag, pojkvännen Krister & min kompis Lia hade en underbar kväll bla hos min kompis Karin & hennes son Josef. Vi bakade pepparkakor & fikade. Gav även hennes son en fin keps i Julklapp. Var jätte mysigt att göra att fika & baka. Kul att få umgås lite innan Krister åker hem.

Han skulle vara hemma i Sandviken några dagar innan vi sedan från olika håll skulle åka upp till Dalarna, Ludvika & fira Julafton, Juldagen & Annandag Jul.

Ludvika. Kristers väskor & stationen där. Han åkte från Storvik till Ludvika & jag från Örebro till Ludvika. Vi åkte upp på torsdag morgon, dagen förre Julafton & skall komma att ha en underbar vistelse i Dalarna.

Hemma hos Pappa Roland & hans fru Helena i Vardagsrummet där vi sitter i soffan & har det mysigt. Vi har kollat en massa Tv-program & filmer med, men det kanske får komma in i bloggen igen i framtiden, men inte i detta inlägg.

Tända brasann för värme & mys & Krister som sitter i soffan med Mig & Lucky.

Matsalsbordet som står i Vardagsrummet med Pappas 375 liters akvarium i bakgrunden.

Juldekoration av tomtar som ska föreställa oss barn bla. Pappa & Helena. Sedan grannen som jag personligen tyckte såg lite tunn ut, men deras val av grann får stå för dom. Huvudsak att det är Julstämning.

Carina, hennes kille Patrick & deras barn, mina kusiner Alva & Hugo kom från Stockholm & kom förrbi en sväng på lite fika, innan dom skulle åka hem till farmor & hennes hus för att sova.

Här Krister i bakgrunden & lilla Kusin Hugo & fadern Patrick.

Hugo, Alva & Carina. Kanske inte världens bästa bild, men ungarna sitter inte stilla kan jag säga så svårt att ta kort på dom.

Båda mina Sötnosar ligger i soffan & kollar på TV. Ja Lucky ligger invirrad i filten & man ser bara hennes fina man. Vart att sova i hyfsad tid & imorgon kommer det att vara Julafton.

FREDAG & JULAFTON

Började dagen med en härlig sovmorgon & sedan var jag, Lucky & Krister ute på en promenad. Här Pappa & Helenas fina Julkrans & en liten Julinstallation på trappan.

Härligt vinterväder, men riktigt, riktigt kallt...ca; -30'C.

Härligt vackert & helt snötäckt av frost på alla dom fina träden.

Lucky gående ute i snön, tur det fanns upptrampade stigar, annars hade hon försvunnit i all den höga snön.

Härligt vackert & jag tror att det kommer att bli en underbar Julafton.

Krister & Lucky som går. Glad att jag har honom. Han är så underbar & gullig med både Lucky & alla andra.

Min Sötnos Krister som är riktigt påpälsad då han fryser lite.

Snart hemma hos Pappa & Helena igen som bor ute i Håksberg, utanför Ludvika. Lucky hittar, så springer lite i förväg.

Var en jätte söt liten blå-vit katt som bodde hos en granne på gatan & satt & spanade efter Lucky & oss. Så söt så!

2 st. Julstjärnor i köket & lite annan Juldekoration.

Dukning jag gjorde för Julfika på dagen & som även ska användas till Julmiddagen.

Den underbara fikan som fanns till godo. En pepparkaksostkaka, grädde, skumtomtar, konserverad päron, skivade päron & en after eight & chokladkladdkaka.

Julstjärnan i vardagsrummet & sedan bild på lite släktingar & sötnosen. Brorsan Fredrik närmast med lilla kusin Hugo i famnen. Bortåt...Helena med lilla kusin Alva. Sedan Sötnosen Krister, Helena's son Elias & Carina på sniskan av soffan.

Mmm...visste ser det gott ut?!

Ja, julen var då här & den ska visa sig bli Helt Underbar & att Vi ALLA ska få en Massa fina Julklappar.

Jultomten (Pappa) som ska agera tomte åt småbarnen Alva & Hugo som bara är 3 år & som tycker att det är jätte spännande med tomten.

Det ska hälsas, sittas i knätt & der ska fotas. Lite gulligt ändå. Dom är riktiga gullungar nu, till skillnad emot hur blyga dom var förrut.

Jultomten delade ut Julklappar & jag gav mina kusiner. Dessa två stycken böcker "Flyg fågeln min!" & "Hannas Gorilla".

Här är en del av det jag & Krister fick u Julklapp. Bla en massa godis, lotter, pengar, en jätte fin tekanna, bok, rökesleställ, lampa m.m.

Jag fick bla denna jätte fina tekanna i form av en elefant av Krister. Han fick bla denna tubformade halsduk i olika gråa färger som jag stickat åt honom, sedan fick ju även lilla Lucky en liten Julklapp. Massa goda hjärtformade hundgodisar.

Världens gulligaste & snällaste farmor som sitter med lilla Lucky i knät & gosar med henne.

Farmor fick bla denna fina rosamelerade halsduk jag stickat till henne, men även 3 st. rosa värmeljusstakar & en tavla med Jesus. Hon sa till mig att jag ger henne dom finaste Julklapparna varje år & får jag vara ärlig, så får hon alltid jätte fina Julklappar. Köper alltid något med mig även när jag åker till henne & vill skämma bort mig då hon ställer upp så himla mycket för mig hela tiden.

En del av all den goda Julmaten som ska till att äta på Julen av oss som var 15 st.

Jansson's Frestelse & en härlig paj. Sedan en av dom flera skinkor dom hade köpt. Denna var till Julmiddagen & Birgitta (Helenas mor) som skär upp skivor.

En massa gott som en saffrans & russinsallad, skinka, rödbetssallad, köttbullar, julkorv, massa lax, fyllda ägg, olika sillar & mycket, mycket mer.

Äter & spisas för fullt & riktigt gott var det.

Här ser ni vad jag åt för något riktigt gott!!

Vi spelade även paketspelet där man får ta varandras saker som man fått efter att man delat ut alla paketen på bordet.

Jag fick i slutändan en fin spikmatta, en film "Up" & lite annat trevligt. Krister fick saker han ville ha med bla en härlig duschtväl, en CD-skiva m.m.


JULDAGEN

Dagen efter Julen har vi bara tagit det lugnt & sovit länge innan vi skulle på kalkonmiddag hemma hos farmor på Juldagen.

Ute & det är riktigt kallt & mörkt ute. Var ute en liten sväng med Lucky innan vi skulle in för att jag skulle stycka kalkonen & så innan vi åt.

Riktigt mysigt & härligt att vara hemma i farmors gamla hus, som jag om jag hade pengar skulle bygga ett ganska mycket av en kopia på många sätt om jag hade pengar, men efter mina idéer för att få det exakt som jag vill ha det. Must, faster Carina & farmor Veronika.

Kalkonmiddag. Kalkon, svamprisotto, brysselkål en gräddig sås & fyllningen från kalkonen. Gott gott!

Patrick, faster Carina, kusin Alva bakom ljuset, farmor Veronika, brorsan Fredrik. Andra bilden. Brorsan Fredrik, pappa Roland, hans fru Helena & Helena's föräldra Leif & Birgitta. Vart en massa fika med som massa olika kakor, en tårta farmor bakat, ris ala malta m.m.

Lucky låg självklart brevid oss vid middagen & sov & så, men fick lite försiktiga klappar & gos av lilla Alva som tyckte att Lucky är jätte söt & att det är hennes hund, men vad kan man förvänta sig av en liten 3 åring. Gulligt! ♥

Farmor's & min farbrors Julgran. Min farbror har liksom aldrig flyttat ut ur huset, men bra det på ett sätt då farmor kan bo kvar i huset då. Hon hade inte haft råd att betala uppvärmningen & sånt själv.

Sedan åkte jag, Krister, min bror, Helena & pappa hem till dom för att ta det lugnt & sedan ta & sova.

ANNANDAG JUL

På Annandag Jul åkte jag, Krister & brorsan till mamma för att äta lite lunch & umgås.Här ett litet Jularrangemang i Mamma's & hennes kille's Jonas hall (Ja, han heter samma som jag). Krister som sitter i mamma's kökssoffa.

Brorsan Fredrik & mamma Jeanette som pratar lite med varandra & Janssons Frestelse som vart våran lunch. Mamma gör en helt underbar Jansson som slår alla andra's som jag ätit. Gott Gott!

Mamma's & Jonas "lilla" katt Sigge på ca 6 kilo. En riktig liten bestämd herre med mycket pondus.

Efter att ha ätit & haft det mysigt hos mamma åkte vi ner till farmor för att fika en sväng, mamma följde med också. Vi fick umgås lite mer med farmor & med mamma, kusinerna & fastrar innan jag & Krister skulle till att åka hem till Örebro på Annandag/Söndag kväll. 18.45 gick tåget hemåt.

Här har Krister tagit kort på mig när vi sitter på väg med tåget till Örebro. Sitter med mitt lilla ritblock & med Lucky i knät. Krister på datorn.

Sedan haft några mysiga dagar hemma med tända ljus & en massa snö ute. Har haft det soft & även shopat lite kul saker i mellandagsrean & ätit gott.

Men några som hade Saknat oss var katterna Nala & Jinx som till synes så ville Jinx ligga hos Krister en massa & gosa med honom. Är så mysigt att dom gillar honom så mycket & han dom jätte mycket.

En av "pappa's/mina" små ögonstenar Jinx som ligger & sover i mitt knä.

Nala som sitter & går på ryggstödet av soffan & vill mysa med oss.

Vi hade en riktigt mysig dag i mellandagarna som vi var & åt Sushi som är fantastiskt gott! ♥

Har även köpt en hel del i mellandagarna på REA. Te Julmums; ett Saffrans, apelsin & granatäppelblomste på Entre. Julgrannskulor i olika härliga färgnyanser av kopparfärg på en Etnobutik. 2 st. tröjor & 1 st. tubhalsduk på H&M. Svart hårfärg på Åhlens. Oljefärger på Röda Korset & Garn på Garnbutiken i stan brevid Restaurang Palette.

Gods & Gårdar, Hundsport & Horse & Rider tidningar.

Har blivit att fynda en hel del på MYRORNA med & som ni ser blir det ofta böcker jag köper hem med en massa olika intressanta handlingar & saker i.

9 st. Kalsonger från Dressman, Värmeljus, lakan, tvål, pepparkakor & en Julkokbok från IKEA & en ny Yogamatta med nya Yogaövningar på DVD från Bokia i Mariebergs Gallerian.

En annan dag på MIO där jag köpte detta fina Buddhahuvud för mindre än halva priset från ursprungspriset.

Jag & Krister åt middagsbuffe en dag på Pizza Hut & det var riktigt gott!

Vi var även på Netonnet för att kolla på lite olika saker. Bla en dator till Krister, som han senare lämnade tillbaka då den inte var tillräckligt bra & den krångla hela tiden.

Det har ju självklart kollats på den Årliga Visningen av Victoria's Secret Fashion Show som är en fantastisk show att se & Världens mest kända & största modevisning.

Helt fantastiska modeller i fantastiska kreaktioner. Alessanda Ambrosio, okänd för mig & Adriana Lima.

NYÅRSAFTON

Nyårsafton börjas dagen med en Champagnefrukost med min Sötnos Krister. Där vi äter rostade toast med en rom & kräftröra på gräddfil, dill, peppar, kräftstjärtar & röd rom. & vi drack en Louis Bouillot. Har det mysigt & soft hela dagen & dricker vårat bubbel.

Sedan gjorde jag en lunch innan vi skulle till Lia. En lunch på rotfrukter i ugnen, gravad & rökt lax, inlagd ingefära & vispad grädde med rom i.

Hemma hos Lia sedan där vi gjorde oss i ordning & snygga till oss för att vi ska senare till den middag & fest som vännerna Linnea & Joakim har.

Lia fixar det sista på sminkningen & jag färgade hennes hår tidigare med samma dag innan vi började göra oss i ordning. Krister färdigfixad.

Jag, Lia & Krister alla färdigfixade & redo för en härlig Nyårsnatt!

Vi åkte buss till Linnea & Joakim & vi var först på plats av alla gäster, vi som alltid brukar vara lite sena.

Här fint uppdukat & det ska ätas en 3 rättersmiddag med vänner.

Lite snacks & tilltugg. Lia & Krister som softar.

Karin, hennes kille Magnus, Gifta paret Sara & Peter, Krister & Joakim som syns bakom Krister.

Linnea & Lia tar han dom lite av den mat som vi ska äta ikväll.

En härlig Nyårsmiddag på 9 st. personer.

Förrätt en brödbit med varm färskost & honung & en sallad på tomat & mozarellaost.

Mysigt sällskap dom varmrätter som serverades. Var inte en som traditionellt utan 3 st. olika kycklingrätter & ris till.

Jag åt en del av alla rätter & dom var alla goda. En kycklinggryta, en med kyckling/soltorkade tomater & en med ananas. Godast var den med Soltorkade tomaterna.

Jag & Krister drack 7.0 % cider till middagen & under kvällen. Rekorderlig cider med Smultron/Stjärnfrukt & Kopparbergs Cider med päronsmak.

Efterrätten var helt underbar. Var med digestivekex i botten, kok på hallon & socker & sedan en vispad saffransgrädde. Gudomligt gott! ♥♥ Fick även receptet på det.

Umgås, pratar & har det oerhört trevligt!

Massa gott snacks & samtal, men snart blir det dags att dra fram gitarren & microphonerna.

Linnea & Peter spelade bla Gitarr Hero som jag aldrig har spelat tidigare.

Jag fick spela emot Sara som var duktig, men jag är rent utsagt skitdålig på Gitarr Hero.

Jag & den fina Amaryllisen som Joakim & Linnea hade.

Jag, Krister & sedan Lia & Linnea som sjunger Singstar. Här har jag ju en chans i allafall att sjunga mig till vinst då det är något jag är ganska bra på. Ja att sjunga då!

Vissa toner är dock Jobbiga tycker Linnea & dom andra flesta med ibland.

En gammal klassiker. Material Girl med Madonna. Krister som sjunger med Lia, fast han verkligen inte gillar el. kan sjunga.

Snart tolvslage & jag Önskar Alla Ett Gott Nytt År!

Här dracks det en Rene Marrier för att skåla in 12 slaget & Puss på pojken. Lia fick en Puss med då hon var enda singeln på festen.

Mingel en del efter 12 slaget, men sedan skulle tydligen både Karin/Magnus & Sara/Peter hem för att sova då dom sa att. Vi börjar bli för gamla för det här & behöver sova, men HALLÅ? det är nyår. Jag ringde då strax förre kl. 01.00 till Agnes för att höra om deras fest på. Ringde även efter en taxi för att kunna komma dit. Vi fick en taxi på nästan en gång & var där på kort tid fast dom först sa att det skulle ta 30 min- 1 tim. men vi var t.o.m. på plats på fester mindre än en halvtimme efter att vi ringt efter taxi.

Sedan vart det Patry hela natten med Agnes, Lia, Krister, Jaquie, Maggan, Jonas, Veronika & en massa andra människor. Snacka om et riktigt party där vi festade till strax efter 05.00 på morgonen. Sedan gick jag & Krister hemåt. Lia åkte med Jonas & Agnes emot Oxhagen.

Lite bakfyllemat. Rotgrönsaker & vispade grädden med rom i & på sidan BQQ mandlar.

Annat gott man ätit efter Nyår som skinka med senap på vörtbröd & managrynsgröt. Sedan en anna rätt med Sojakokad ris, inlagd lax i soja/ingefära/vatten/lime, champinjoner, mozarella, avokado, inlagd ingefära & sjägräs i sesamolja & soja. Inlagd frukt som bla, mango & mandariner.

Special kebabpizza, rostad toast med camembertost & dadelsirap & lite pizzasallad & här även en fläskfilépizza & skink pizza med bearnaise.

Ris, crabsticks marinerade i soja/lime/vatten/ingefära & kokt sjögräs. Ett ihoppplock med bla Avokado, ris, marinerade crabsticks & lax i soja/lime/vatten/ingefära, champinjoner, sharonfrukt & mozarella. Sista här på bilden är kokt ris med även buljongkokad kyckling med en curry & chilidressing på majonnäs/curry/sweet chili/peppar/dill & lite mjölk. Sedan ugnsbakade hela champinjoner med camembertost & pesto i dom, med ett goudatäcke av ost ovanpå. Gott Gott! ♥

Vi har även varit ute & ätit Kinamat någon dag. Friterade Kyckling/Räkor på Formossa & vi har även varit en annan dag & ätit på Coco Thai en dag! Se nedan...

Anna god mat jag gjort hemma är Green ThaiCurry & Kokosmjölks kyckling med wockade grönsaker & spagetti. Riktigt Starkt & gott!

Fler fynd jag gjort. Detta i dagarna efter Nyår. Dessa saker är köpta på MYRORNA. Böcker, stor lykta & en Indisk sidenkudde.

Ännu mer från MYRORNA. En massa böcker, filmer, karaff & snidarverktyg. Låter kanske som jag köper mycket, men en bok kostar oftast mellan 10-30 kr/st. så det är inte så mycket ändå jag betalar för dom.

Köpte även dessa Underbara kuddar från INDISKA där dom hade REA på REAN. Så fick båda kuddarna för 129kr. Som tidigare kostar 129 kr/st på REAN & innan dess 229 kr/st. & det lilla blocket fick jag för 8 kr. Då kan man vara nöjd! ♥

Festat & umgåtts lite med vänner mest annars.

Nu Hoppas jag att Alla Får Ett Underbart 2011. Bamsekramar från Jonas som är glad att han är tillbaka på bloggen igen.

3 kommentarer:

  1. HÄRLIGT att du är tillbaka!
    Massor av mat som jag nästan dregglar ihjäl mig när jag ser.
    Trevligt umgänge....OCH
    ni är SKITSNYGGA tillsammans mannen din och du!
    Förresten, Sandviken...där är jag född, fast bor nu i Gävle, en bit ifrån!
    Ha det gott och var rädda om varandra!

    SvaraRadera
  2. Glad att du skriver igen, vännen! Hälsa Krister o Lia!

    kram

    Agnes

    SvaraRadera
  3. Åh vad fina kort. Inte märkte jag att du fotade :-). Alva vill hemskt gärna ha sin hund hos sig :-). Faster Carina

    SvaraRadera