söndag 6 mars 2011

Lördag...Göra stan lite med hundarna. Handla mat & Filmkväll.

Soft, varit ute med vilddjuren 2 gånger redan, gett dom mat & Tingeling äter så duktigt så. Sol ute & man blir genast lite piggare & gladare. Det märks även på djuren.

Bloggat & sitter framför datorn & kollar bla på facebook & qruiser som jag brukar göra dom flesta mornar.

Lucky & Tingeling...lägger sig oftast efter att man varit ut & vilar eller sover igen.

Degar framför datorn min & tar mig ett glas rödvin, det är ju ändå helg.

Gjorde oss sedan i ordning för att kunna åka in till stan med vovvarna & gå lite i affärer.

Tingeling blir lätt åksjuk har jag konstaterat. Första gången hon spydde på mig var när vi åkte buss från Sandviken till Gävle. Idag spydde hon på mig efter att vi klivit av bussen & vi kommit in på Myrorna precis & sedan en gång till inne på Myrorna. Har konstaterat att hon blir åksjuk på bussarna, så ingen mat om vi ska någonstans, precis som med Lucky, även om det var ett bra tag sedan hon hade ätit.

Fyndade 2 st. böcker på Myrorna. dessa 2 st. för 30 kr. En kärleksdrama som utspelar sig i Indien & en om Indisk mat.

Väl utanför Myrorna & hon blev inte den första & sista under dagen som kom fram & pratade & hälsade på hundarna. Snacka om att Chinese Crested & då speciellt en liten söt hundvalp som Tingeling drar uppmärksamhet till sig. Fast i sommar, tänk så snygga, solbruna dom ska vara & så snyggt rakade & med dom ute gåendes. Det kommer att väcka blickar att kolla. Mina små fina Älsklingar. Nej, nu tappade jag visst tråden.. Hehehe...Vi träffade på en kvinna som hette Alexandra som skulle åka på kryssning, men stod en stund & pratade & hon berättade att hon hade Amerikan Staffordshire terriers. 2 st. som hon brukar ställa & frågade om jag ska ställa något??

- Ja jag har ju tänkt att ställa lilla Tingeling om allt går som jag vill. Hon var i allafall jätte trevlig & tyckte att båda mina hundar var jätte fina. Då blir man glad! Kul att höra!

Vi gick sedan bortåt emot Åhlens & vad folk kollade på oss & hundarna. Dom har där fått in oerhört mycket fint & färggrant så gillar man riktigt starka & härliga färger ska man nu gå till Åhlens & shopa inredningsdetaljer.

Jag fick med denna bok från bokrean för 69 kr. Kostar annars ca 200 kr mer utan rean. Ganska nyligen utkommen bok med härliga recept.

Jag gick sedan till Arken Zoo för att kolla om dom hade mjukare tuggpinnar, men tyvärr hade dom inte det, vilket jag tyckte var konstigt, men Tingeling får väl tugga på dom vanliga tuggpinnarna då. Bra motion för hennes käkar & tänder.

Jag kollade även på olika räksorter. Såg en som hade som svarta fläckar efter hela kroppen som jag inte såg något namn på, men som är lite större än dom Crystal Red Räkor som jag även såg, men som inte alls hade lika fin röd färg som mina där hemma har.

Gick sedan vidarre upp till busshållplatsen på Våghustorget.

Krister hade köpt cheeseburgare. 2 st. var på McDonalds medan jag var på djuraffären & kom sedan ner dit, då vi var lite hungriga & åt dom medan vi väntade på bussen som ska ta oss till Willy:s.

Så här härligt var Tingeling insvept i sin fleecefilt & sitt fleecetäcke under dagen. Här åker vi bussen emot Björkhaga. Krister nöjd & glad, fina killen min & Lucky som ligger på sättet brevid. ♥ ♥

Hon är så söt som socker, min lilla sötnos som höll sig lugn hela dagen.

Vi hoppade av vid Oxhagen & gick sedan bort emot Willy:s. Väl vid entren så stannade Krister & vovvarna innanför dörrarna i lite värme & jag gick in & handlade. Bla Kattsand, bröd, mineralvatten, saft, ost & choklad m.m.

Gick sedan hemåt, men hälsade på Lia en sväng snabbt under vägen, så hon skulle få se valpen lite. Hon tyckte att hon är jätte söt & att hon verkligen verkar vara husses lilla flicka.

Vart lite irriterad på en gubbe som kom med sin hund, en jätte stor schäfer som skällde, så Tingeling vart jätte rädd...fast Lucky skällde regällt tillbaka, men det gubben inte gör är att inte säga åt sin hund. Borde man inte göra det?? Jag sa åt Lucky som vart tyst, men den hunden fortsatte att skälla.

När vi väl vara hemma packade vi in alla matvaror efter att åkt på fötterna hela vägen hem då det var så himla halt. Kan fasiken inte ÖBO (Örebro Bostäder) sanda sina gångvägar i bostadsområdet??

Ätit några mackor med mortadella & ost & en med gårdkorv & ost, även lite hackade champinjoner. Lite mineralvatten att dricka till.

Kollat facebook...bla Aud Stokmans klubben på facebook. Många som skriver en hel del bra där, andra som bara vill spy ur sig galla, man kan ju skriva med ett normalt & sansat språk.

Mat...bandspagetti med kycklingbitar stekt med gräddfil, curry & ost. Blivit mycket Curry på sistone men gott. Detta var gjort på gul curry. Krister som lagat maten. Gott!

Kollar film. Bewitched Amerikansk komedi. Den handlar om en häxa som försöker att leva ett normalt liv, men allt går ju inte som man tänkt säg & ska hon klara av att spela häxa i en serie utan att avslöja att hon är en häxa?

Druckit minst 2 liter av Jordgubb & limesmaksatt kolsyrat vatten. Försöker att få i mig minst liter vatten per dag oavsett om det är rent vatten el som här mineralvatten med smak. Vatten är nyttigt för kroppen & håller ens hud & så ung & spänstig.

Gick en lite guillig film jag sett förrut på TV. Allt en tjej vill ha. Amerikansk & Brittisk komedi. Handlar om en tjej som upptäcker efter att hennes far är en Lord i England, som ställer upp i parlamentvalet, men som inte har någon som helst vetskap om henne. Hon kommer dit & vad kan nu hända???

Kanske låter lite barnsligt ibland att kolla på tonårsfilmer, men det är en skön avkoppling från verklighetens bravader.

Jinx, Lucky & Tingeling ligger & sover i husses knä. Snacka om att alla dom tre är riktigt hussekära. Nala är inte lika så, hon är mer självständig.

Men Jinx ville inte ligga kvar efter ett tag, så vart Lucky & Tingeling som låg kvar. Ser ni att Tingeling ligger ovanpå Lucky.

Chatat lite med kusin Andreas på facebook. Även sms:at med en av mina bästa killkompis under dagen som jag känt sedan jag var 15 år, Herr Norlén (bilden). Djuren sover redan, Lucky i sängen & Tingeling hos husse. Ja jag borde fundera på att sova med, då jag är riktigt trött, men har redigerat bilderna för detta blogginlägg & kollat på film...

Filmwn Speed 2. En Amerikansk Actionfilm & en uppföljare till Speed 1. Nu är dom på ett kryssningsfartyg. Riktigt bra!

Nattinatt....

2 kommentarer:

  1. HÄRLIGT att det går så bra med henne.
    Åksjukan försvinner säkert, men det krävs lite träning....eller så är det som Vera....som verkar bli lite yr när vi åker bil....
    Så, som du säger, ingen mat innan.....

    Älskar din blogg....ba satt du vet!
    Och du ligger rätt så bra till du också!
    hihihihihi

    Kram från Tant Karin

    SvaraRadera
  2. Ja hon är en Riktig liten Sötnos.
    Ja jag hoppas det. Lucky var lika dan när hon var liten, men gäller bara att INTE ge dom någon mat 1-2 timmar innan man åker.

    Tack...Tant Karin! Gillar Dig, Din son & Dina hundar. Trevliga & Mysiga Allihopa.

    Kram Kram...

    SvaraRadera