tisdag 29 mars 2011

Måndag...Cykla. Stan. Fiskar. Lia & TV-kväll.

Börjar dagen som många med att gå ut med hundarna efter att ha legat & gosat lite med dom i sängen. Har sedan efter det gett djuren mat & under tiden hållit på med bloggen, varit ute med hundarna igen & sedan fixat klart bloggen. Även suttit på facebook & qruiser. Det är fint väder ute & jag vill nu bara ha vår & sommar. Läs vad det står ovan på den bilden med djuren, för det är en stor sanning i det jag ser & som jag känner till djur. Har även betalat räkningarna som jag hade då jag fått pengar idag.

Ja, jag ska idag cykla en sväng då det är så fint väder & ska även in en sväng till stan sedan.

Blir att ta en cykeltur för min motions skull. Vill komma igång med min träning igen, så trött att vara sjuk till & från hela tiden så jag inte kunnat träna ordentligt. En cykeltur som till sist vart ca 1 mil, men skönt cykeltur vart det. Var även en sväng in till stan.

Var på Myrorna först där jag hittade dessa böcker som jag fick för 35 kr. tillsammans. Helena som jobbar på Myrorna. Hon hade varit på en modevisning & hade bli att börja tänka på mig när hon såg modellerna & tyckte att jag skulle passat in där lika bra som någon av dom andra killarna & att jag har en grace & framtoning, när jag kommer gående fram. ♥

Cyklade sedan till Nordea för att ta ut lite pengar, cyklade sedan ner till Röda Korset för att kolla lite, men hittade inget intressant. Var även in på Inredningsbutiken som ligger brevid där ägaren är en hundälskare som jag & frågade hur det var & hur det var med hunden & jag då berättade att jag skaffat en till, visade bild & att hon var jätte glad för min skull. Hon har själv 2 st. Bichon Frise hanar på 8 år & 10 år. Vi kan prata om hundar hur länge som helst & jag lovade henne att jag skulle ta med hundarna en dag, så hon kan få se dom. Hon har en affär med New England inredning, men en sak som vi även pratade om är att varför finns det så mycket Shabby chic i Örebro. I sthlm har allt sånt försvunnit. Snacka om att Örebro är efter i sin Inredningsstil.

Var inne en snabbis på Entré inredning, men gick raskt till Village istället för att kolla på vårens nyheter.

Var in en sväng på Panduro då dom hade 30% rabatt på sina målardukar & kollade samtidigt på målarfärg & så, men var ganska dyrt. Ska kolla på konstaffären vid ett senare tillfälle vad dom tar för sin färg.

Var in på Indiska för att kolla lite, mycket påsksaker & ni som inte vet så designade jag denna bild själv ovan. Ja jag som klipper, klistrar & fixar ihop alla bilderna här.

Var inn på en Asiatisk butik som jag glömde bort namnet på, men som ligger bakom Krämaren. Jag köpte en burk Inlagd ingefära för 23 kr. Billigt jämnfört när man köper dom små burkarna på typ. Willy:s & som är lika i pris, men inte ens hälften så mycket. Var förrbi Lia's jobb, men hon var inte där utan var hemma för sin reumatism.

Var på Sushi Bar för att äta Sushi. Ville kunna unna mig själv det idag.

En 15 bitars Sushi & sjögrässallad. Mmm...Gott! ♥ ♥ Pratat en sväng med Lia i mobilen & ska åka förrbi henne en snabbis innan jag ska hem sedan, en har en sak till jag ska göra innan jag cyklar till henne.

Cyklade sedan vidarre & var på Akvariekällaren, som är en akvariebutik.

Otroligt vackra Diskusfiskar i en del olika & färgsprackande färger.

Diskusfiskar som skimmrar vackert av akvariebelysningen.

Koikarpar, men dom var svåra att fota då det var ett plastlock på dammen dom var i.

Här ormhuvudsfiskar, hane på ena bilden & hona på den andra bilden.

Här Siamesiska Kampfiskar som finns i en rad massa färgsprackande färger, men oftast i rött & blått.

Vackra Palettciklider. Såna hade jag när jag var i yngre tonåren. Ett riktigt vackert avelspar med massa färg & stor storlek.

Någon art av Knivfisk som har ett väldigt speciellt utseende med sin största fena på undersidan av kroppen precis som en knivegg.

Små små Pirayor. Ja ni läste rätt Pirayor.

Ännu fler Diskusfiskar. Det är något som denna akvariebutik specialicerat sig på & som även kan inbringa en hel del pengar.

Någon sort av ciklid som var väldigt stor & vacker.

Diskusfiskar i en rad massa färger finns dom & dom lever ganska länge.

Här en ljus form & dom så kallade vita som är till höger var ganska stor & kostar 1500 kr/st.

Saltvattensakvarium med olika vackra fiskar. Bla Clownfiskar dom oranga & vita & svartvitrandiga är Frökensfiskar. Dom blåasilver fiskarna är också en typ av Frökenfiskar.

Guldfiskar i helt olika färger & typer.

Riktigt stora Guldfiskar (Slöjstjärt).

Någon sort av malar, vet inte vilken, men oerhört vackra.

Större Pirayor, ciklider, en sort av sötvattenshaj & en stor algätare i bakgrunden.

En oerhört stor sort av Gurami, Ciklider & Pirayor.

Gick över till att kolla på mindre fiskar. Här är det en massa olika färger på Guppy's.

Olika Färgade & arter av Platy's & Molly's.

& denna bild får avsluta från akvariebutiken med en Sötvattensrocka. Oerhört vacker.

Jag cyklade sedan vidarre till Lia. Vi satt en stund & pratade om hennes balkong, den stålsäng hon köpt för att ha på balkongen & att hon ska köpa odlingssaker att ha på balkongen nu till våren. En annan sak var vad hon skulle odla & det var bla Gojibär, Smultronspenat & lite annat. Var inte kvar, så länge då jag skall hem till hundarna & gå ut med dom.

Solen skiner & det är ganska härligt väder ute, så vi var ute ett tag, kameran, klantigt av mig tog jag ur jackan & glömde hemma.

Efter att ha varit ute med hundarna tog jag mig några Rutknäckebröd med smör & några med även dillkaviar att äta & det vart att dricka äppelsaft.

Bara sedan suttit på datorn & redigerat dom bilder jag tagit under denna dag.

Project Runway. Amerikansk realityserie från 2010. 16 nya designers står redo för att kämpa sig fram till finalen, då de mest begåvade får chans att visa sina kreationer under modeveckan i New York. Säsong: 7 Avsnitt: 1/ 14. Produktionsår: 2010.

Dom får först dricka en skål med Heidi, dagen efter träffa Tim Gunn i Central Park där dom ska plocka på sig så mycket tyger som möjligt av dom tyger dom dukat upp i parken. Första utmaningen & alla fick sy olika saker dom själv ville.

Domarna & gästdomare var Nicole Richie.

Jonathan's klänning var snygg, Jesse's sådär, men dom andra två Jay Nicolas & Janeane var ganska tråkiga.

Seth's klänning söt, men väldigt, väldigt intetsägande.

Jesus klänning ganska snygg, men kanske inte något dirrekt nyskapande.

Pamela's klänning ganska snygg & lite udda, Mila's kläddesign sådär, men ganska snyggt, men Anna's heltråkig.

Amy's klänning småsöt, Ben's klänning kändes som något från någon Sciende Fictionfilm, som en filmkostym, Maya's snygg färg, men lite tråkig.

Ping's fina kreaktion & en av mina favoriter med sitt svalande & talande formspråk.

Anthony's klänning i modern asiatisk stil. Småsöt, men dåligt sydd.

Den vinnade klänning för första avsnittet vart Emilio's klänning som även jag tycker är oerhört snygg.

Den som gjorde en av dom tråkigaste & som även fick åka ut var Christiane.

Sprang ut med hundarna en snabbis.

Trinny & Susannah Stylar om Sverige. Svensk livsstilsserie från 2011. Trinny och Susannah börjar sin makeover-resa i Lund där de träffar tio personer. Bland andra möter de lärarstudenten Linus som klär sig i färgglada second hand-fynd. 32-åriga Michelle som drömmer om en sexigare stil och 54-åriga Yvonne som har tappat självkänslan efter en bröstcanceroperation. Alla får de hjälp till en stilmässig nystart. Plus några andra. Medverkande: Trinny Woodall, Susannah Constantine. Avsnitt: 1/ 8.

Här kan ni se en trailer från programerna. http://www.tv4.se/1.2055843/2011/03/15/trinny_och_susannah_stylar_om_sverige

Stylisterna och stilexperterna Trinny Woodall och Susannah Constantine har gjort sig kända för sitt rättframma sätt, men också för sin förmåga att få människor att känna sig vackra utifrån sina egna förutsättningar. I vår är det dags för stylistduon att äntligen besöka Sverige och förvandla svenska kvinnor och män till sina allra snyggaste jag.

I varje program besöker Trinny och Susannah en svensk stad för att styla om personer som är i stort behov av en nystart. Tonvikten ligger vid att göra det bästa av personernas egna förutsättningar och kroppar. När kläder, smink och hår är på plats avslutas varje program med en modevisning inför publik. Alla Vart riktigt snygga.

Om Trinny och Susannah De slog igenom 2001 i programmet What not to wear i BBC. I programmet, som även sänts i svensk tv under namnet Stilpoliserna, blev de snabbt vitt omtalade, men också omtyckta för sitt frispråkiga och okonventionella sätt att ta sig an sina makeoverobjekt.Sedan dess har de gjort ett flertal andra tv-produktioner bland annat Trinny & Susannah undress och Trinny & Susanna undress the nation, skrivit ett flertal böcker om stil samt varit makeover-experter hos Oprah Winfrey bland mycket annat.

Super Stylisten Jonas. Svensk realityserie från 2010. Träning med sin personliga coach Anna som även är svensk. Svenska stjärnskottet Helena Mattsson ska stylas och fotograferas för ett svenskt modemagasin. Jonas har klätt upp henne till tänderna i en Oscar de la Renta-klänning med en prislapp på 56 000 kronor. Tanken är att hon ska fotograferas liggande på Hollywood Walk of Fame, men allt går inte enligt plan och lagens långa arm kommer och lägger fingrarna emellan…Jonas ska även på dejt med modellen Jonhy, dom ska åka rollerblades. Fixade en blinddate åt Nikki. som inte gick så bra m.m. Säsong: 1. Avsnitt: 3/ 8. Produktionsår: 2011.

Jonas Hallberg's egna blogg. http://stylistjonas.com/blogg/ men han skriver även på Aftonbladet & den tycker jag är bättre & mer detaljerad. http://blogg.aftonbladet.se/hollywoodglamour

Var ute med hundarna en sväng & sedan suttit på nätet & chatat med Gleen & Krister. Innan jag & djuren skulle ta & krypa ner i sängen min & ta & sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar