tisdag 26 april 2011

Måndag...Allergibesvär. Höns, Hästar & Hund. TV-kväll.

Strålande väder ute, men efter att ha varit med hundarna på sin morgonpromenad, så känner jag att allergin idag kommer att bli riktigt jobbig.

Softat & bara tagit det lugnt, suttit på nätet & givetvis gett mig på blogginlägget från Påskhelgen. Då jag inte skrivit något på 3 dagar, så blev det en hel del bilder & text att lägga in, men bara kul, men tog sina X antal timmar.

Ut med hundarna igen på en promenad, men bli inte en promenad på 2 timmar som jag brukar gå på dagarna utan blir ca 30 min. Min allergi är riktigt jobbig idag & jag är verkligen jätte snuvig, blodspräng i ögonen, lite halsont & denna konstanta trötthet som blir med allergi.

Jag har pollenallergi som är emot träd & gräspollen. Björken är värst när det gäller allergin & nyklippt gräs, men har även födoallergi som emot baljväxter som är bönor, linser & ärter, men kan äta gröna ärter, sockerärtor, salladsärtor & harikuvert. Även till viss del laktosintolerant, kattallergiker, damm, lite emot burfåglar m.fl. saker. Jobbigt att ha så mycket allergier.

Brunch...vart att dricka en kaktus & limesaft, men viktigaste att äta köttbullar, skagenröra, kräftstjärtar, 3 st. kokta ägg & lite lättsaltade vickningschips.

Satte mig på blocket.se & kollade på Höns av olika sorter...Men mest på Dvärgkochin som kan ses ovan & undertill i en massa fina färger.

Silkeshöns som också finns i en hel del fina färger, men dessa färger är solida "helfärgade".

Islandshöns & andra raser med, men detta är en väldigt härdig ras som gillar att vara ute även på vintern.

Holländska Vithättor som är en riktigt häftig hönsras med sina fjäderklädda huvudbonader.

En supersöt liten Chinese Crested tik på 11 månader, 26 cm i mankhöjd & 3 kilo. Precis den storlek jag vill ha på dom. http://www.blocket.se/stockholm/Chinese_Crested_naken_tik__11_manader_33430470.htm?ca=8&w=3

Fast även om jag hittat en fantastisk tik "Tingeling" som ska bli min framtida utställnings & avelshund om allt går vägen, så kollar man ju även på andra hundar & sällan jag tycker Chinese Crested Dogs idag är söta & fina. Denna är det, men oftast är dom flesta Chineser idag alldeles för stora, grova & håriga nu.

Dricker Hallon & Persikosaft....Älskar mina olika blandade fruktsafter!

Ut en sväng i solen på en promenad, men som tidigare sagt, även om jag älskar att gå med hundarna, så är allergin idag extra jobbig. Fullt av fågelsång, fjärilar, härligt vackra & blommande blommor.

hastnet.se Arabiska Fullblod. Här ett kvalitetsto importerat från Spanien. MAF Celinda. http://www.youtube.com/watch?v=lSq5gBMDrHQ

Arab-sales.com Kollar på Arabiska Fullblodshästar som säljs. Ston, Hingstar & Valackar.

Omel Araber. Som verkligen har Arabiska Fullblodshästar av absolut toppkvalitet. http://www.omelarab.com/om-el-arab-international

Liten promenad till...men min allergi har varit riktigt jobbig idag.

Ätit lite mer igen vickningschips & en curry & vitlöksdip.

Project Runway. Amerikansk realityserie från 2010. Insatserna är höga i veckans utmaning eftersom den vinnande kreationen kommer att hamna på omslaget för en välkänd modetidning, Marie Claire med Heidi Klum som modellen & det var chefredatören Joanna Coles. Säsong: 7 Avsnitt: 5 / 14 Produktionsår: 2010.

Domarna & några av designerna.

Nästan alla klänningar & en del var fina, men vissa tyckte jag var ren katastrof.

Den vinnande designen som designat av den sprallige & överlycklige Anthony.

& den klänning som Heidi sedan hade på omslaget av Marie Claire.

Den som gjorde sämsta designen med all rätta tycker jag vart Anna som även fick åka hem.

Djuren sover redan...men ska ut senare med dom innan jag sover.

Vart att se musikalfilmen Mamma Mia som gick på TV 3. Ganska mysig film. Har bara sett den 1 eller 2 gånger förrut, fast jag har den på DVD.

Orkade inte till 100 procent se Superstylisten Jonas...men småsneglade lite. Stars klänningar som ska fotas & modeller är självklart vännerna Mini Anden & Izabella Scorupco & shopas på IKEA...vart att snegla lite även om jag chatade mest lite innan jag ska sova.

Suttit mest på MSN & chatat med folk...Mattias m.fl. Ganska skönt att bara sitta & snacka av sig ibland & ja bara snacka en massa goja. Ja snacka om allt & inget liksom.

Ut med hundarna & sedan ta & sova. ZzzZzZzzzzz...

2 kommentarer:

  1. den där nakentiken ska du akta dej för, hon kostar 17000 och är inte ens veterinärbesiktad innan försäljning. ägaren har sålt av och köpt nya hundar flera gånger...

    SvaraRadera
  2. Ja, jag skulle aldrig köpa henne, har inte råd med det heller, men kan ändå tycka att hon är söt. Jag skulle aldrig köpa en så dyr Chinese Crested Dog & aldrig en som inte är veterinärbesiktat, vaccinerad, icke registrerad eller något annat sånt, men tack för omtanken.

    SvaraRadera