måndag 20 juni 2011

Söndagen...Umgås med familjen. Sent firande & soft kväll.

Morgonen började lungt & jag var ut med hundarna efter att dom & katterna fått sin mat. Mina djur får mat 2 st. gånger per dag. Morgon & kväll.

Idag ska...pappa Roland, hans fru Helena, min syster Pauline, min bror Fredde & min farmor Veronika komma hit för att efterfirra mig lite då dom inte kunde komma i onsdags när jag fyllde år.

Efter att ha varit ut med hundarna & vilat en liten stund till var det att sätta sig på internet för att fixa lite. Bla svarat på mail & annat men även börjat med att lägga in bilderna på min blogg, men blogginlägget kom jag att få lägga in senare under dagen eller snarare på kvällen.

Lucky, Jinx & Nala som ligger tillsammans i en av dom 2 st. fotöljer jag har & som jag har just för djurens skull.

Underbart foto på lilla Tingeling i min soffa. Hon är så himla söt så & pappas lilla kelgris.

Jag är så glad att hon fått flytta hem till mig. Hon ar verkligen gjort min lilla familj komplett. Lucky är en så mycket gladare & socialare hund med andra hundar nu. Även katterna har blivit mer social med hundarna då Tingeling triggar igång dom till lek & bus. Ja, kunde inte bli en bättre liten familj.

Alla som träffar henne tycker att hon är helt underbar & hon blir bara modigare & tuffare för var dag som går.

Tack...Anne-Sofie R.C. för att jag fick köpa denna underbara lilla tjej av dig.

Farmor hade plockat en massa fina ängsblommor som jag fick & som står nu i mitt kök, men flyttade dom sedan till vardagsrummet så att jag kan njuta av dom.

Hon & systra min skulle låna toaletten & jag gick ut med hundarna på en liten sväng, sedan ska vi alla åka till Marieberg för att gå på lite olika ställen där & bara ha kul tillsammans.

Helena & Fredde hade hoppat av i Marieberg tidigare så jag, pappa, syrran & farmor möte upp dom där. Vi ska gå på bla. IKEA.

Vi ska komma att ta & gå en liten sväng inne på IKEA då jag behöver köpa lite saker & vi ska även äta lunch där. Jag åt en Ceasarsallad med kyckling, Syrran åt köttbullar med potatis & sås, farmor gravad lax med hovmästarsås, pappa & brorsan fläskfilé med bearnasiesås & strips & Helena grillad lax med potatis. Efterrätt blev antingen jordgubbsostkaka eller äppelpaj, jag tog en jordgubbsostkaka & så drack vi även kaffe på det.

Jag köpte 3 st. packet med värmeljus för det lär gå åt när det börjar bli lite kallare sedan & för mysfaktor, glödlampor & duschtvål.

Farmor köpte ett nytt bestickdiskställ, en fönsterskrapa & ett doftljus som hon ska ha i sitt sovrum med äppledoft.

Ösregnar när vi kommer ut från IKEA, så pappa får hämta bilen & köra fram den till porten.

Jag fick lite pengar av pappa & Helena. Vi ska sedan även till Mariebergs Gallerian för att jag ska få ett par nya jeans av farmor.

Jag hoppade först av vid djuraffären som jag aldrig minns vad den heter, men köpte dentastix liknande ben som såg ut som blommor för tänderna på hundarna & sedan mintkex för hundarnas andedräkt, så den hålls fräsch & luktar gott.

Vi ska gå in på gallerian & spatsera runt lite. Jag & farmor ska kolla på jeans till mig & dom andra ska kolla på kläder, inredningsprylar & annat under tiden.

I första butiken där jag & farmor går in på. WEAR IT COMPANY. Jag fick väldigt bra hjälp av han som jobbade där men farmor hittade till sist dom snyggaste jeansen. Hehehe...! Dom till höger på bilden ovan. Jag hade dock svårt att bestämma mig över jeansen då dom satt bra båda två så fick båda, sa att jag kunde betala en del av dom andra, men hon propsade på att jag skulle ha dom båda. Kostade 499 kr/st.

Vi gick sedan på Indiska en sväng för att kolla lite, men sedan skulle vi ta & möta upp dom andra.

Vi var alla in en sväng på Lagerhaus där min syster hittade en STOR kopp som farmor köpte till henne för att dricka te ur. Brorsan köpte lite presenter till sin flickvän.

Vi sedan allihopa till COOP FORUM för att medans farmor satt & vilade med Helena, så gick vi andra in & handlade lite fikafröd, bananer & alkoholfri cider. Det var några äpplevider & några jordgubbscider. Jordgubbscidern som jag valde var supergod.

Efter det ska vi ta & åka ut till Karlslunds Herrgård där vi ska ta & sätta oss för att fika då vädret spruckit upp igen & blivit lite sol som tittar fram. Ska bli mysigt. Har pratat en hel del med min farmor & min syster idag då det är sällan jag träffar dom men även pratat med pappa, brorsan & Helena med.

Framme vid Herrgårdens ägor & vi ska gå upp till Herrgården & sätta oss. Från vänster: Helena, pappas fru, min syster Pauline & min farmor Veronika.

Ja det var även ridtävlingar där ute. Dressyrtävling, så en ryttare här som värmer upp sin häst/ponny. Kan ha varit en D-ponny. men...

Men vi ska gå upp till Herrgården. Farmor Veronika, Helena, min syster Pauline & bror Fredde. Min bror är nästan lika lång som mig bara några cm kortare.

Pappa med filten på vägen upp till Herrgården som ligger uppe på en kulle.

Något som ni nu kommer se att det växer en hel del vackra blommor runt omkring här med i rabatetterna. Tog några foton som ni kan se nedan.

Ja, det är en Aloe Vera/Agave växt ni ser, en av dom mest fantastiska läkeväxter som finns. Är en fantastisk växt. En växt som det går att använda på många sätt för läkning, men som även går att äta då den är oerhört nyttig.

Vi sätter oss framför Herrgården. Från vänster: Brorsan Fredde, pappa Roland, pappas fru Helena, "min plats", min syster Pauline & farmor Veronika.

Den vackra lilla fontänen som finns i mitten framför Herrgården & mellan Norra & Södra flygeln.

Norra flygeln som används som utställnings & utbildningshall. Den södra används som kontor eller bostad, lite osäker på vad.

Dom underbara rosorna som växte på framsidan av den norra flygeln. Så himla härlig färg på dom, men tyvärr helt luktlösa.

En del av framsidan på Herrgården med dörren öppen. Funderar på i framtiden om man skulle be om att få komma in & se hur det ser ut?? Kanske fota lite med??!

Baksidan med den himla fina trappen. Där jag även gjort ett modelljobb förrut.

Ornament ovanför dörrarna & fönstrena uppe i trappan. Ser ut som olika romerska gudar & gudinnor.

Utsikt från trappen ner emot den terassträdgård som ligger neråt på baksidan.

Tillbaka på framsidan igen & här ser ni mer av Herrgården som är en fantastiskt vacker byggnad.

Helena & farmor som sitter fortfarande & fikar. Fikat bestod av kaffe som Helena tagit med sig, vanlijsnurra, alkoholfri cider, vatten & bananer.

Men vi ska snart röra oss hemåt till mig igen då det börjat att småregna & sedan ska även dom snart ka hem dom har ju en bit att åka. 14 mil.

En otroligt vacker Rhododendron som jag fotade innan vi skulle ta & åka hem till mig.

Väl hemma hos mig skulle syrran & farmor låna toaletten & jag tog med hundarna sedan ut med dom när jag skulle gå ut med dom till bilen & säga hejdå. Då fick även pappa, Helena & brorsan träffa Tingeling för första gången & dom tyckte att hon var jätte söt.

Efter att ha vinkat hejdå gick jag en sväng med hundarna & sedan bara tagit det lugnt framför datorn & TV:n resten av kvällen.

Pratat lite med Lia i mobilen. Hon tyckte det var kul att jag fått tillbringa lite tid med en del av min familj/släkt.

Satte mig vid datorn sedan & tog tag i det blogginlägg som jag skulle försökt att hunnit med tidigare idag, men inte han med, men vart ett långt inlägg som jag hoppas ni nu läst?! Var om fredagens & lördagens date men även om att jag har haft en kraftig panikattack som gjorde att jag mådde som jag verkligen mådde den kvällen.

Efter att ha blivit klart med bloggen vart det bara att sätta sig & kolla på andra sidor. Facebook, tagged, qruiser, gayromeo, emailen, Chinese Crested chaten m.fl. sidor. Lade in lite bilder på facebook m.m.

Käkade lite nachochips & med en dip gjor på gräddfil, senap, salt, peppar, sweet chilisås & manchego ost i.

No Reservations (Kärlek på menyn). Amerikansk romantisk film om en fantastisk kock får ta hand om sin systerdotter efter en hemsk olycka. Som först tar det hårt men lär sig att hantera situationen & kanske finner kärleken under vägen med.

Bli att komma att sitta på nätet mest hela kvällen & chata med olika människor. Behöver få prata ur mig, vet inte vad det är men känner mig så himla vilse & fundersam på det som händer & inte händer i livet??

Var ut med hundarna på deras sista kvällspromenad innan dom ska sova. Jag ska bara resten av kvällen sitta & chata med folk på nätet & en del på qruiser & jag ska skingra lite av dom negativa tankar jag haft om livet, men inte så lätt.

Efter att ha suttit några timmar till vart det dags att försöka att ta & sova. ZzZzZzz....

5 kommentarer:

  1. Agave är INTE nån läkeväxt, utan det är Aloe Vera du säkert menar.

    Karlslunds Herrgård ägs av Örebro Kommun och har öppet för allmänheten, så du är välkommen in vid ordinarie öppettider.

    SvaraRadera
  2. Söt bild på Tingeling. Ska bli kul att träffa henne om du kommer upp till midsommar. Faster C

    SvaraRadera
  3. Det ÄR en Agave på bilden du tog. Agave har "nålar" på kanterna och det har inte Aloen. Dessutom är Agaven mer kraftfull!

    OM du ska rätta till det ... ;)

    SvaraRadera
  4. Vet inte om jag var otydlig? Det kan inte vara två växter i en;) ... antingen är det en Agave eller så är det en Aloe Vera!!

    I detta fallet är det bara en AGAVE som finns på Karlslunds Herrgård ... så inte dina andra läsare blir förvirrade!

    SvaraRadera
  5. Ja, jag vet men ville ändå ha båda sorterna där.

    SvaraRadera