tisdag 27 september 2011

Där jag lärde mig att rida & träna hästar...

Här lärde jag mig att rida & träna hästar, när det begav sig att börja med hästar när jag var 11 år & många år framöver kom jag att träna, tävla, bo & hålla lektioner på detta underbara ställe, med Kjell Jansson & Viktoria Tengvall. Finnbo Bruk. Företagsnamn:
"Finnbo Jakt & Ryttarsällskap".

Bilden ovan är från en av ridturerna jag höll i med några av dom hästar jag tränat. Det stället ska nu tyvärr säljas & hade jag haft pengar hade jag köpt det på en gång för detta är verkligen en gudagåva på jorden. Då jag var där fanns det 19 boxar & spiltor i stallet, men nu tydligen 15 st, ridhus, paddock, ridvägar i massor, hjortuppfödning, eget slakteri för hjort & annat vilt, massor av olika bostads & förrådshus som kan arrenderas ut m.m. & med herrgården som centrala byggnaden. Blir ledsen att det ska säljas, hade gärna velat ha det.

Annonsen: Bergslagen i södra Dalarna bjuder betraktaren på storslagna vyer. Det intagande och mjukt kuperade landskapet är beklätt med vidsträckta friska barrskogar som speglar sig i otaliga sjöar och vattendrag. I denna miljö ligger Finnbo Bruk, cirka 7 km norr om Smedjebacken och ungefär 20 mil nordväst om Stockholm. Egendomen har en imponerande ägofigur omfattande en landareal om 3 000 ha, varav 2 600 ha skog och 75 ha åker- och betesmarker. Till egendomen hör också drygt 200 ha vatten fördelade på ett 25-tal sjöar och tjärnar inom markerna. Gårdscentrum är vackert beläget i dalgången i de centrala delarna av fastigheten omgivet av ett öppet odlingslandskap. Den välproportionerliga herrgårdsbyggnaden uppfördes 1823 invid Hyttdammens södra strand. Härutöver finns ytterligare 11 bostadsbyggnader med varierande användningsområden samt ett gediget bestånd av karaktärsfulla ekonomibyggnader.

Här kan ni se mer om stället. http://www.hemnet.se/bostad/gard-7-km-norr-om-smedjebacken-smedjebackens-kommun-finnbo-bruk-2654375 eller med mer info & prospekt: http://www.areal.se/fastighet.aspx?n=Finnbo-Bruk&i=GDKGWRHI&r=2

2 kommentarer:

  1. Som min far sa, sikta mot stjärnorna för att nå trätopparna. Jag är ingen akademiker, inte utbildad i något...(förutom svetsning) men har dom bästa jobben i världen. ridlärare, hund trimmare och bildlärare (konstnär). Föder upp hundar, Har på tok för många hästar, njuter av vartenda minut i deras närvaro. Jag bor inte i ett slott, men min vrå är bekväm och lätt att sköta, det har tagit många år att komma tillfreds i livet, med många snedsteg, med finns viljan, känslan, självinsikten så når man dit, vissa bara får det serverat, medan andra får kämpa lite eller mkt, för att nå till gran topparna, det enda viktiga är att man aldrig ger upp!! Det förflutna bär upp dig med erfarenheter, framtiden lockar dig med nyfikenhet och en drivkraft att ta dig framåt, men det viktigaste är att leva i nuet!!

    SvaraRadera
  2. Hej, Anonym!

    Låter som om Du lever ett underbart liv, precis ett sånt liv som jag vill leva. Jag älskar hästar, hundar & andra djur, men även att måla tavlor & vara kreaktiv i inredning, texter & annat.

    SvaraRadera