söndag 18 september 2011

Vad som hänt/händer i livet...

Jag tänkte att jag skulle skriva lite mer om vad som har hänt i mitt liv då jag inte har gjort det på ett tag. Ja vart ska man börja?? Jo, jag kan börja med att säga att jag har mått ganska dåligt senaste tiden i kroppen & själen & inte orkat att träna lika mycket som jag gjort. Kännt mig konstant trött, lätt irriterad & lättretad & svag i kroppen. Jag som aldrig brukar bli arg på saker, blir arg på minsta lilla nu.

Har mått dåligt så har därför sökt upp läkare igen på Varberga Vårdcentral & har kanske äntligen fått en bra läkare som heter Tony, en svensk läkare med. Den utländska läkaren jag hade förrut fattade inte ett jävla dyft. Han borde inte ens få jobba som läkare, så förbannad & irriterad har jag varit på honom när han inte förstått mig & skrivit ut medicin med laktos i bla & annat som gjort att jag mått sämre. Jag ska ju inte ha någon sådan medicin då jag lätt får alla möjliga biverkningar & skit då & laktosen gjorde mig ju ännu mer sjuk.

Jag var hos läkaren Tony för att även ta en massa blodprov för att utsluta att jag inte har problem med mina njurar, levern, någon cellförändring m.m. Vart 7 st. olika blodprover, så får se vad dom på labbet & läkaren säger senare. Jag hade även fått stressutslag på mina händer som var små, små blåsor över hela händerna & fick behandla det med kortiosonsalva i nästan 2 veckor innan det var borta. Kliade något fruktansvärt i händerna då, men som tur nu borta. Både jag & läkaren tror att det beror på stress.

Men något som har gjort mig riktigt arg & upprörd är att dom på Ätstörningsenheten nu sagt att...
- Nej, Du har ingen ätstörning. Du måste bara lära dig att äta mer regelbundet. Ja, så tydligen kan man INTE ha en ätstörning om man inte har "Anorexia" eller "Bulimi". Hur jävla sjukt är inte det?? För att läsa lite mer om just ätstörningar gå in på. http://www.atstorning.se/

Nej, så tydligen har man INTE en ätstörning om man tänker på mat nästan hela tiden, inte vill bli fet, tänker på sitt utséende hela tiden, väger sig ofta, försöka vara nyttig även om jag äter onyttigt med, konditionstränar mycket, äter alldeles för lite, men när jag äter, äter jag oftast mycket, dålig energi i kroppen & önskar att man kunde både äta & träna mer nu då jag inte orkat träna lite mycket på ett tag nu.

Om man vill gå upp i vikt men är rädd för att bli fet eller puttmage då har man tydligen ingen ätstörning. Helt absurt säger jag. VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ SJUKVÅRDEN IDAG???

Nu ska jag inte bara berätta om det negativa som har hänt, utan även lite kul med. bla Chinese Crested Hundträff med massa goda vänner & hundar.

Jag & Krister med "Lucky" & "Tingeling" fick åka med en jätte trevlig kvinna som heter Gun-Britt till "Chinese Crested Hundträffen" som vi skulle ha utanför Karlskoga i Lunedet. Detta för att Krister skulle kunna åka med. Ja då Jeanette, min kompis hade väldigt fullt i sin bil med Ida, hennes hundar & sina egna hundar som jag skulle åkt med först. Det visade sig att Gun-Britt var uppvuxen i Ludvika som är dom trakter jag har vuxit upp i med, men nu bor i Örebro. Hon hade skaffat en omplaceringshund, "Basse" som från början hade bott hos en kompis till min mamma med & ja världen är bra liten. På bilderna ovan. Jag med mina hundar & andra bilden är det jag med min kompis Ida's fina hund "Luna".

Det vart en väldigt lyckad hundträff & både jag, Krister & dom flesta hundarna & ägarna verkade ha kul, även om lilla "Tingeling" inte ville leka med dom andra hundarna då det vart lite för mycket bus & ruffigt i deras lek så låg hon helst brevid husse eller i Kristers knä. Var lite för många hundar tänkte hon nog var ju över ca 25 st. hundar där.

"Tonic" som är min kompis Jeanettes hund var väldigt kärvänlig med mig som ni kan se ovan. Han har alltid gillat mig & ville gosa ganska mycket med mig, men mellan varven sprang han & busade, lekte & gosade med dom andra med. Han var även beskyddande över lilla "Tingeling" då en puffhane som heter "Nisse" var väldigt på henne & ville lukta på henne hela tiden. Så "Lucky" & "Tonic" skyddade henna & morrade åt honom. Ja, jag tyckte att ägaren kunde ha hållt lite bättre reda på sin hund för han är väldigt ouppfostrad & fick säga till flera gånger.

Fast fanns andra ägare med värre ouppfostrade hundar & hon var uppfödare. Hennes hundar sprang åt höger & vänster & några stycken av dom höll på att bli överkörda. Alltså har man inte bättre koll på sina hundar än så?? Däremot hade hon med sig 2 st. busiga & snäll valpar.

Sedan var det en av hennes hundar som snodde godisburken & nästan tuggade sönder den för att komma åt godiset. Ja då tar hon &ger han godiset istället. Hallå liksom?? Man ska ABSOLUT INTE ge en hund godis när han/hon precis gjort något den inte får.

Jaja...folk får väl ta hand om sina hundar hur dom vill, men hemskt att låta hundarna göra hur dom vill.

Det var i allafall en lyckad Hundträff & både jag & Krister hade det väldigt trevligt & jag har fått en ny vän i Gun-Britt! ♥

Jag har även den senaste veckan köpte en massa böcker från bla. Myrorna, Erikshjälpen & Bra & Begagnat. Hela Fantasyserier, Konstböcker, Kokböcker, Fotoböcker, några pocket & lite annat. Har haft det ganska soft annars, kollat mycket film, varit på en väns 30 årsfest, men annars tagit det väldigt lugnt. Orkar inte så mycket, är så himla trött & orkeslös i kroppen & är helt slut på kvällarna om jag gjort mycket under dagen.

Ja, nu har ni fått veta lite vad som har har hänt i mitt liv!

Ciao fore the time...xoxo Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar