måndag 19 december 2011

Måndag...Huskollande & Tips för lite Julkänsla billigt.

Ny morgon & en ny vecka. Nu är det inte många dagar kvar till Julen & det har kommit lite snö här i Örebro. Jag ska dock åka upp till Dalarna till pappa & hans fru under Julen & kommer hem i mellandagarna igen. Där uppe har dom sagt att det är snö. En annan sak är att jag inte dirrekt har fått någon dirrekt Julkänsla än, men den kommer väl när jag kommer upp till Dalarna.

Var en mysig, men lite kall morgonpromenad med mina älskade hundar Lucky & Tingeling. Det är så lustigt för Lucky är inte speciellt förtjust i snö, men Tingeling verkar gilla den. Resten av dagen ska bara bli väldigt soft, kolla mail på olika sidor & fixa med bloggen.

Jag satt mig mest på nätet för att bla lägga in helgens blogginlägg & sedan även kolla på hus & gårdar på hemnet.se som är en superbra sida för alla som letar efter bostad eller bara vill kolla på hus som jag gör.

Finns en hel del underbart att se, även om en hel del folk som bor där ute har totalt ingen som helst fin inredningsstil, men sånt behöver ju intejag stå ut med om jag skulle köpa ett hus i framtiden då jag skulle göra allt superfint.

Ta dagspromenaden med hundarna i snön, men dock ingen sol dirrekt att skryta om eller som värmer ens frusna kinder när man kommer ut i kylan. Gick ca 2 kilometer med hundarna, men både jag & hundarna var lite frusna när vi kom hem. Hundarna låg & värmde sig på ett gammalt täcke vid elementet för att bli varma i kroppen & jag tog mig en lång, skön & varm dusch för att värma min frusna kropp. Sedan efter det tillbaka till att kolla på datorn, men även TV:n.

Kollade på TV, på ett program om lyxhem som ska säljas. "Lyxhem till salu" Danskt program. Dom var bla på Mallorca, Danmark i Köpenhamn. Fredriksborg område plus att dom skulle sälja sitt sommarhus med utanför Köpenhamn vid havet. & vida andra ställen med som en 15 miljoners lägenhet på 400 kvm. Ett stort fint hus för 5,5 miljoner m.m. 2 st. olika avsnitt.

Haft svårt att äta under dagen, men tog & åt lite pepparkakor med grönmögelost & drack en väldigt god glögg med blåbärssmak i, Dufvenkrooks.

Fortsätter att kolla på hemnet.se & det finns verkligen väldigt mycket fint där, men det mesta av hur folk renoverat sina hus så ser det skit ut. Vad många folk verkligen har superdålig smak & ingen som helst estetisk & tilltalande inredning. Nej...men jag drömmer om ett eget hus & gärna med en söt kille man är kär i.

"Jul med Ernst". Inredning & Livsstilsprogram. Ernst är tillbaka i Sjöladan i Saxån i Värmland där han Juldekorerar det väldigt fint, lagar mat & får saker & ting att bli juligt.

Det blir lätt stressigt några dagar före jul. Om man varken har tid eller handlag för att fixa eget pynt men ändå vill ha det fint hemma, vad ska man göra? Strunta i storstädningen. Låt i stället granris, stearinljus och röda äpplen sätta färg på julen.

1. Julblommor
– Strunta i tomtar, glitter & girlanger i fönstren. Köp i stället julrosor, hyacinter & iskonvalj. Dekorera gärna med kottar, mossa, nötter, julgranskulor & annat.

2. "Gran"
– En gran kräver en del jobb, fast har ju sin charm. Ett lättare, men lika bra alternativ är att fösa ner granris i tex. ett Höganäskrus. Ta sedan blompinnar & sätt röda äpplen i dem. Tillsammans med granriset och en ljusslinga blir det väldigt fint. Om ni tar gran & granris från någons mark, så fråga markägaren först.

3. Tända ljus
– Sterinljuskontot måste få öka lite under julen. Ljusstakar ska fram på borden. Blanda gärna blockljus med andra ljus som värmeljus & kronljus.

4. Juldoften
– För doften skull lägger jag kardemummakärnor, kanel, stjärnanis och lite kryddnejlikor i en kastrull med vatten. Den ska man värma på lite när gästerna kommer, då luktar det jul i hela huset. Andra knep är att lägga kanel, torkat apelsinskal & andra Juliga dofter i dom dekorationer man kan göra runt ljus & på Julbordet.

5. Plädar
– Har man plädar så kan man lägga fram dem i vardagsrumssoffan så att folk får lust att krypa upp där. Fårskinn & renskinn är också såna mysiga saker man ska ta fram till vinter & Julen.

6. Juläpplen
– Lägg Ingrid Marie-äpplen eller andra röda äpplen i en stor skål, bryt några grangrenar och lägg dem i äppelskålen. Äpplen går att användas till mycket som tex. istället för Julgranskulor, i dekorationer till trappan på utsidan, kransen eller varför inte till ljusstakar med ljus i.

7. Julmusik
– Jag är inte så mycket för Julmusik, men vill man ha det så tycker jag att Carola's Julskiva, Magnus Carlsson's, Marlena Ernman's eller kanske någon annan Svensk skönsjungande sångare eller sångerska. När ni sätter på den ska julstämningen svischa runt i rummet & man ska känna sig glad & sprallig. Eller varför inte sätta på lite medeltida musik.

8. Citruspynt
– Gör mönster i apelsiner eller citroner med hjälp av ett ciseleringsjärn eller sätta i kryddnejlikor i dom. Det är mycket enkelt och blir fina dekorationer att lägga på till exempel ett hallbord eller i någon annan Juldekoration i hemmet.

9. Mossa
– Det är väldigt fint att lägga mossa på de blommor man redan har. Det ser himla tänkt ut trots att det är så enkelt. Använd gärna mossa i ljusdekorationer med, men om ni ska plocka mossa ute, så fråga gärna markägaren om det inte är kommunen som äger skogen.

10. Textilier
– Förändra rummen med hjälp av textilier, de är viktiga för att ge en god känsla i hemmet. Gärna röd, vit, gråa & bruna färger som gör att det blir Juligt. Flytta till exempel runt kuddarna i huset & byt kuddfodral på dom.

För att komma undan så billigt som möjligt kan man köpa mycket på sekondhand som Myrorna, Röda Korset & andra sekondhandbutiker med bra priser. Annars finns IKEA som har bra priser eller varför inte sy själv? Tänk naturligt, stilrent & gammal känsla, så blir det en fin & underbar Julinredning.

Jag ska ta en promenad med hundarna igen & sedan ta & fortsätta att kolla ännu mer på hemnet.se. på olika fina hus. Pratade med Henrik i mobilen ett tag & lagt ut en massa olika husannonser på facebook under hela dagen för folk att beskåda & vad jag tycker var lite kul att kolla på. Även om jag inte vill ha allt jag la upp där.

Detta lilla totalrenoverade Röda Torp vart jag totalkär i. http://www.hemnet.se/bostad/gard-3rum-hamra-markaryds-kommun-beteras-3033-2652136

Vart att kolla på den klassiska filmen "Runaway Bride" med Julia Roberts & Richard Gere.

Jag fixade med det sista som man brukar göra innan man lägger sig, men först skulle jag ut med hundarna så dom får kissa innan vi ska sova gott i sängen min. Borsta tänderna & sånt annat man gör innan man glatt kryper ner i sängen sin under det mjuka täcket & somnar in så skönt i nattens sömntillstånd. ZzZZzzZZz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar