fredag 2 december 2011

Veckan...Ganska lugn! Julklappsinslagning, Egen tid, Wadköping & lite egen lyx innan Jul som god mat & lite egna Julklappar till mig själv!

Jag har fått...ta mig själv i kragen & fundera en hel del på livet. Jag har nu äntligen fått besked om att jag ska få min psykologiska utredning & vill efter det med hjälp av dom hjälpmedel jag kan få skapa mig ett nytt liv. En trygghet, ett ställe i livet där min kropp & själ kan få gro. En plats där jag kan känna mig trygg & säker i livet. Ja en plats jag kan få kalla för Mitt hem & känna mig rotad. Jag måste kunna få en ny chans i livet & det kan jag kanske få om jag äntligen kan få den hjälp jag behöver.

Det har hänt en hel del & jag fått tänka på en hel del. Bla. det jag vart att tänka den 29/11 på att det är nu 11 år sedan min älskade fästman dog i en bilolycka 2 veckor innan vårat bröllop & det är alltid en dag på året som jag mår dåligt. Det lättar med tiden en del när man förlorar någon, men man glömmer aldrig. För att läsa mer om honom & så kolla detta: http://j-naken-sanning.blogspot.com/2011/11/11-ar-sedan-han-dog.html

Men nu för att prata om lite roligare saker så ska jag skriva lite vad jag gjort under veckan. Jag har bla. slagit in dom Julklappar jag köpt till släkten. Det blir att fira Jul i Dalarna hos pappa & hans fru Helena & hela släkten på min fars sida & en hel del från Helena's sida med.

Undrar vad som blir Årets Julklapp??
Jag tror att det blir något elektroniskt! en Ipad kanske? 3D TV? Blueray-spelare? Wii-spel? X-Box? Playstation 3. eller typ. något annat tekniskt. Inte riktigt min grej. Är ingen teknikfreak alls, men önskar mig ändå en extern hårddisk till min dator att ha mina digitala bilder på.

Annars finns det mycket kul att välja på: Ekologiskprodukter i en Matkasse? En korg med vin, ädelsostar, inlagda vitlökar, pesto, lite frukt & choklad? En liten presentpåse med olika tesorter eller kaffesorter kanske? Fina doftljus i en fin glasbehållare? En massagetid? Spabehandling? En hårstyling & frisörtid där man får håret fixat, färgat & stylat kanske? En bra & trevlig bok eller varför inte flera? Ja finns mycket kul som man får mer nytta av i livet eller förgyller livet mer än teknik som går sönder om något år & måste ersättas.

Jag har ätit Sushi en dag denna vecka med min kompis Lia på Fujisan restaurang. Resten av veckan har det mest blivit att äta en del Asiatisk mat som jag gjort hemma, men även en hel del onyttigt som en massa godis, läsk, chips, energidricka, choklad, glögg & pepparkakor med ädelost m.m.

Jag har även cyklat en hel del denna vecka förrutom att jag varit ute med mina älskade hundar. Blir att cykla oftast mellan 5-10 mil varje vecka, denna vecka vart det inte lika mycket ungefär 4 mil. Men blir ju några mil med hundarna med som för övrigt bara älskar varandra mer & mer även om Lucky kan bli lite sur på Tingeling när hon är lite för hårdhänt eller bufflig när dom leker eller sover. Tingeling kan vara en riktig liten retunge som hoppar på Lucky eller katterna, vilket inte uppskattas alltid, men annars sover hundarna ofta med varandra & har det mysigt. Tingeling vill gärna ligga nära eller på Lucky eller mig. Fast på Lucky kan hon på sin höjd få ligga på med huvudet lite, men inte mer.

Orsaken till att jag inte lagt upp några bilder på hundarna i bloggen eller på facebook är att dom nu är ganska håriga & låter dom vara det under vintern för att få lite extra värme även om det kanske inte är mycke av, men bättre det för dom.

Förrutom att vara ute...i det ganska gråa & blåsiga vädret så har det blivit att kolla på en hel del på olika serier & film med.

Det har blivit att kolla en hel del på "MasterChef" både Amerikanska & Engelska, plus en massa andra matlagningsprogram, "Bonde söker fru", "America's Next Top Model", "USAs fulaste hem" med våra svenska inredare Simon & Thomas som åker till USA & inreder hem som är riktigt förfärligt fula, "Sex and the City" serien. Gamla avsnitt där bla. Snygga Lucy Liu vad med i ett av avsnitten, men jag kulle vilja ha hela serieboxen i Julklapp, även olika livstilsprogram, reseprogram & en massa annat. Dels för att få drömma sig bort lite från verkligheten. Jag gör det ofta, men det är för mig ett sätt att överleva i den värld jag lever i.

Jag hade verkligen behövt en skön solsemester...till något härligt ställe med mycket sol, så jag kan njuta av att bara ta det lugnt & skönt, men även göra lite äventyrliga saker som kanske lite bergsklättring, åka wakeboard, vattenskoter, hästridning & annat kul.

Jag försöker verkligen...att komma in i något tillstånd av att tycka om allt Julstök som händer runt omkring överallt i samhället, men finns u inget bättre då är att kolla på den underbara Leila & "Leila's Jul",hon gör så mycket mysigt i sina program & man blir glad av att se henne.

Jag har även försökt att...läsa & kolla i olika inrednings & livsstilstidingar som jag köpt för att få lite Julinsperation & Julkänsla, men svårt att få det då jag inte Julpyntar hemma som det är just nu. Har inte plats för det, även om jag gärna hade velat ha en klädd Julgran, Adventsstjärnor i fönstren, fin bordsdukning & små istallationer i hemmet med Julsaker, men det får bli när jag har större i framtiden & en man att dela det med. En sak måste jag säga....

Det fulaste jag vet...i ett hem är att ställa en miljon olika tomtar i olika storlekar överallt i hemmet eller på fönsterbrädan. Så fult! Gör gärna små installationer med Julpynt, men använd gärna saker som röda äpplen, kottar, ljus, grenar, kristaller, blommor, hjärtan,stjärnor, gran eller tallris m.m. Ja saker som känns mer naturliga & införa något annat i & ska man ha en tomte så han en tomte i ett rum, men om man vill ha fler, placera ut dom en i varje rum i så fall. Här nedan kan ni se en väldigt enkel, kul & renstilad installationsom ger Julkänsla.

Blivit att kolla en hel del komedifilmer med, dessa är kanske ganska feminina & flickiga, men vem bryr sig man är väl man som kan vara både feminin & maskulin. Filmer: "A Cinderella Story", "Enchanted", "The Proposal", "Jennifers Body", "All about Steve", "The House Bunny", "Marley & Me", "The Accidental Husband", "The Wedding Date" & "Notting Hill".

Har haft lite problem med min cykel...Det har blivit något fel på bakdäcket, vet inte om det är ventilen eller något annat som påverkats av kylan eller annat?? Men man kunde fylla däcket med luft & fick ta med mig pumpen med & pumpa däcket några gånger & det vart ändå ca 1,8 mil cykling i torsdags ändå & jag var bla på Myrorna, i Wadköping, på Röda Korset, INDISKA m.fl. ställen.

Gick i Wadköping i Torsdag's en sväng, hade egentligen åkt dit för att gå i Antiqvariatet (bokhandeln) & vad tror ni inte om den var Stängd just idag, så lite irriterande, men jag gick i stället på lite olika konstgallerier, presentbutiker & i Cajsa Warg's utställningshus för att kolla lite. Varit där förrut, men alltid kul att kolla igen.

Var bla in på "Hantverksboden" i Wadköping där jag även fick träffa på den jätte trevliga konstnären Ing-Britt Lundh. Vi pratade bla om konsten när hon visade mig runt i den lilla lokalen, men även om att jag målar & teckar en del. Trodde även att min kompis Lia skulle älska hennes tavlor. Hon målar allt möjligt, en hel del ganska andligt, men även mer naturliga som växter, fåglar, höns & får. Förrutom målar konst så skapar hon även smycken som: broscher, örhängen, ringar & några av sakerna kan ni se nedan. Rosen är hennes kännetecken på smycken.

För att få veta mer om konstnären Ing-Britt Lundh & hennes härliga konst, så kolla in på hennes gallerisida: http://www.bastugalleriet.dinstudio.se/

Jag har även unnat mig själv en hel del Julklappar...för jag tycker jag förtjänar det. En hel del böcker, mycket Fantasy & hela serier här, men även en del annat här som jag köpt på Myrorna & Röda Korset. Köpte även Hasselnötskaffe, ett Julte & en liten värmeljushållare i form av en Buddha från INDISKA till mig själv i Julklapp.

Nu när det är kallt ute & man helst egentligen sitter inne i värmen så är det himla gott att dricka kryddiga tesorter som jag gärna gör. Gärna te med kryddnejlika, apelsin, saffran, kanel, svartpeppar, mandlar, choklad & annat gott i.

Förrutom att dricka te så blir det att dricka mycket Julmust & äta lussebullar & pepparkakor med ädelost som verkligen är en sak som jag förknippar med vintertid & för att komma in i Decemberfealing & få in lite Julstämning, fast det inte finns någon som helst snö här alls i Örebro.

Jag har inte drömt så mycket drömmar i veckan, men jag har drömt 2 st. Underbara drömmar i alla fall. Där ena var att jag var hemma hos någon. Vet dock inte vem eller om det var en vän till mig som föder upp dessa vackra katter, men i alla fall så var jag hemma hos ngon för att kolla på en Sphynxkattunge, en svart liten hona. Jag har ju alltid gillat kattrasen Sphynx & en dag ska jag ha en har jag sagt. Som det är nu har jag varken råd eller plats för en katt eller hund till, men i framtiden blir det flera djur när jag har större & mer pengar. Då gärna en liten helsvart tös eller en maskad liten hona.

Jag drömde igen...om dom vita hästar som jag drömt om tidigare & denna gång stod jag & kolla över ett staket, sorgsen i själen för livet som det är, men rätt som det är uppenbarar sig 3 st. jätte vackra Arabiska Fullblods skimmelston (vita) i hagen. Jag går in i hagen & hästarna kommer fram till mig. Dom stryker sig emot mig & hälsar mig välkommen in i hagen. Där & då känns det som all den sorg jag hade i hjärtat bara försvann.

Vet inte vad det betyder, men den drömmen gjorde mig gråtfärdig & glad på samma gång. Det kändes som om det var där jag hörde hemma bland hästar & det vackra landskapet runt omkring.

Så vad tror ni som läser min blogg att denna dröm kan betyda???

Fredagen min kommer att bli väldigt lugn & det blir mest att sitta & ligga ner med att läsa, surfa på internet & TV:n med serier & film.

Hållit på med bloggen min, redigerat bilder & skrivit på detta inlägg. Känner att bloggen är ganska skön att skriva i, men kommer inte att skriva varje dag i veckan, varje dag som tidigare, som ni kanske redan upptäckt. Nej, utan det kommer att bli lite så här ibland. Tycker att det passar mig bättre & så får ni se en del av mitt liv i allafall. Inte allt, men en hel del!

Som ni vet så sitter jag ju gärna & kollar på hus på hemnet.se & det är ju mest för det är kul att kolla på hus & får drömma sig bort om vad man skulle göra om man hade just den gården eller huset.

Denna fina gård hittade jag på hemnet.se för någon dag sedan. Det ligger i Voullerim, där mitt ex Magnus som jag bodde med i Kiruna äger flera hus & även en Campingplats & som vi tillbringat mycket tid i. Jag vart väldigt förälskad i platsen & det som finns där. Men även mycket som jag skulle göra om där i detta hus, men att ha djur där vorre mysigt. Alpackor, hästar, hundar & katter. http://www.hemnet.se/bostad/gard-3rum-voullerim-jokkmokk-norrbotten-jokkmokks-kommun-lagnas-16-3058965

Jag väntar lite på att Krister ska komma förrbi hit hem till mig en sväng. innan han åker till Sandviken för att träffa sin släkt & många av dom vänner som han har i lilla Sandviken utanför Gävle. Ja tänkte att det kunde vara bra att träffas lite & prata. Bla det som hände honom med hans kompis son som är en idiot & gav honom en hjärnskakning. Jävla kompis morsa som inte uppfostrat sin son bättre än att ge sig på folk som är homosexuella. För delvis är det hennes fel att man inte lär sina barn sånt från att dom är små.

Blev att prata lite med varandra om saker i livet, som jag inte ska gå in på här, då dom är väldigt personliga & inte mina att berätta om då jag inte vill få Krister arg & ledsen på mig.

Djuren mina älskar honom jätte mycket, så han fick hela famnen full av djuren här hemma. Vi vart även att ta en promenad med hundarna innan han skulle med bussen till stationen & sedan vidare till Sandviken sedan.

Suttit & kollat på Islandshästarblocket.se & hastnet.se. Var en hel del fantastiska hästar som skulle passa på den typ av hästgård jag drömde en dröm om förrut där man har Islandshästar för turridning & terapi för själen, men även ha Alpackor & andra djur med. Hittade några riktigt fina Islandshästar som jag skulle velat ha på den typen av gård.

Resten av kvällen min...blir det att kolla på TV, kanske någon film senare & bara ta det lugnt. Ska bara kolla min mail & facebook snabbt på datorn, sedan blir det att äga mig åt TV & läsa lite senare med.

Jag ska även på middag med en kompis i morgon (Lördag) som ville bjuda mig på middag & bara sitta & snacka lite, ta en öl & ja bara softa lite. Ska bli trevligt! Så nu hoppas vi att det inte blir för dåligt väder i morgon så att han kan komma hit.

Ha det så bra så länge! Kram från Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar