söndag 15 januari 2012

Söndag...Soft filmdag & lite Alternativ.nu med olika höns.

Snöat ute...både jag & hundarna var nog lika chockade över det. Inte mycket snö, men ändå lite snö ute. Snöade även lite på morgonen när jag var ute med dom, men den lär nog inte ligga kvar länge.

>Blir en brunch...en tomat & getostsoppa. 2 st. mackor med fårsalami. Till det att dricka bara rent & härligt vatten. Fixade klart

"Pan's Labyrinth" (El Laberinto del Fauno) Året är 1944, slutet av spanska inbördeskriget. Ofelia & hennes gravida mamma flyttar upp i bergen där Carmens nye man Vidal & hans män i Franco's arme, strider emot de sista otståndsrörelsen. Ofelia dras till en övervuxen labyrint & där startar sedan äventyret för denna unga flicka i fantasin's tecken där hon bla.möter an Faun som heter Pan som känner till hennes hemliga öde. "Pans Labyrint" är ju Absolut ingen barnfilm, även om folk tror det. Har sett att den stått på barnavdelningen i affärer när den kom ut, men i denna film, skjuts det folk, misshandlas folk, blir skuren i ansiktet m.m. Så absolut ingen barnfilm.

Sedan vart det att se på "Red Riding Hood" En klassiker, men i en helt ny anda & mycket mörkare & kusligare än någon tidigare variation. Då den är ganska annorlunda från ursprungsberättelsen. & sist "Legend of the Guardians. The Owls of Ga'Hoole" Handlar om ugglor & deras kamp mellan dom onda & goda ugglorna, men hela filmen är väldigt andlig & om att hitta sig själv som individ på livets svåra stig. Bilder från filmerna kan ni även se nedan.

Ugglor är verkligen helt fantastiska fåglar & är det något djur som jag skulle vilja återfödas som i mitt nästa liv så är det en uggla & då helst en Tornuggla, Kattuggla eller Lappuggla som ni alla kan se här ovan. Flyga fritt som man vill & inte ha några mer krav på sig än att hitta mat för att överleva.

Lunch/middag...Sparrissoppa, färsk mörkt bröd med smör & fårsalami på & det renaste vatten till det att dricka.

Även ätit minimunkar under tiden jag sett filmerna, mörk choklad, hagtorns flakes (naturgodis) & nyponsoppa.

Jobbsafari.se. Gjorde Persontypstestet där. Jätte bra för att se vad man är för person. Det är flera olika steg man får göra innan man är klar. På ett ungefär så kommer det se ut så här i slutändan & detta vart mitt testresultat. Så jag skulle helst jobba med något som visas upp här nedan. För att själva gå in & göra testet. Gå in på: http://www.jobbsafari.se/ & klicka på Persontypstest.

Persontypstest

Din persontyp: ENFP.

"Fokus på att undersöka alla möjligheter"

ENFP-typer är ofta kreativa, dynamiska och inspirerande personer som tycker om att hjälpa andra människor med att ta fram deras potential och resurser. Deras talang ligger i att kunna upptäcka den djupare meningen, finna sanningen och motivera andra. För dem finns det en mening och betydelse i varje handling som sker omkring dem, något som andra kan tycka vara besynnerligt och oförståeligt.

För ENFP-typer är det därför viktigt att organisationen eller företaget är obyråkratiskt så att det finns möjlighet till snabb handling. Ofta hittar man ENFP-personer i jobb där de kan använda sin talang till att undersöka alla möjligheter och motivera andra. Därför hittar man dem ofta i befattningar där de kan arbeta med människor och vara med att främja deras personliga utveckling och tillväxt, så att dessa människor hittar sina resurser och potential. Oftast hittas de inom:

- undervisning
- försäljning
- psykologi
- journalistik
- skribentverksamhet
- socialforskning
- konst
- underhållningsbranschen
- musik
- PR

Det vart lite salladsärtor som mellanmålssnacks för att få i mig lite mat över huvudtaget.

Kolla Alternativ.nu på vad som skrivits lite där, men även på lite olika saker som: Bla på en hönsras jag aldrig hört talats om Creve Coeur. som ni kan se nedan. Ser ut som små djävlar med sina kammar.

Har även kollat på Dvärgkochin & Chabo både med släta fjädrar & frisserade fåglar hos både raserna. Dvärgkochin kan ni se ovan (ingen friserad på bilderna) & Chabo nedan, både vanliga & friserad.

Även kollat en hel del på Hedemora höns & Silkeshöns. Raser som jag skulle vilja ha främst när jag skaffarhöns är Hedemorahöns, Dvärgkochin, Chabo & Silkeshöns. Hedemora kan ni se på bilden ovan & Silkeshöns nedan, dom andra raserna precis ovan.

Läst annars om bla svart eller blå hud på höns, Nakenhalsade höns & Nakna höns m.m. Som finns hos många olika sorter av höns,men främst hos Silkeshöns, men finns även i andra raser bla Svarthöns & Hedermora för att nämna några hönssorter.

Även suttit på facebook för att kolla min mail & annat där. Pratat med en hel del personer idag i mobilen. Folk som ringt mig & velat prata. Ätit gräddfil med fikonmarmelad & sedan efter jag gått en liten tur & låtit hundarna kissat, ta & sova. ZZZzzZZZzz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar