söndag 15 januari 2012

Lördag...Lugn filmdag! Tekannor & annat...

Efter att ha varit ut med hundarna på morgonpromenaden, så har jag suttit med bloggen hela morgonen. Började dagen sedan med en kopp kaffe. Ätit 2 st. sharonfrukter bara för att få något i magen. Har ju oftast svårt att äta frukost, så att få i mig något över huvudtaget på morgonen är en bedrift. om jag inte först väntar några timmar. Tänkte på att åka till Erikshjälpen då dom har öppet idag, men skippar det & ska bara stanna hemma & ha det soft.

Blir lite sen frukost, Ja, en brunch. Limpamackor med lite olika pålägg; 3 st. med mozarella & tomater med salt & peppar på & 3 st. med en stark guldsalami.

Jag vet att jag varit dålig på att skriva vad jag äter & dricker. Jag skriver ju nästan allt jag gör på en dag, men sedan är det ju jätte mycket mer som jag även gör som jag inte skriver om. Men skulle jag skriva allt hade ni fått läsa en lång novell varje dag & det tar mycket tid att både skriva & fixa med bilderna. För att inte tala om hur mycket det skulle bli att läsa för Er läsare. Jag kan vara ibland sån att jag småäter saker som godis & annat, men vissa dagar äter jag nästan inget alls. Ja & läkarna tycker inte att jag har ätstörningar...

Fixat klart det sista med fredagens inlägg & lagt in det i bloggen min.

Ska sedan ta se film & jag ska äta lite chips, skurna grönsaker & med en egenkomponerad dip till det med bla gräddfil, blåmögelost, salt, peppar & lite ketchup.

Kollat på filmer under dagen. "Dead Poet's Society" En klassiker om kärleken till drama, teater & skolan, "Silk" En vacker, passionerad film om silkestyget's väg in i Europa från Japan. Om hur en man slits mellan 2 st. helt olika kvinnor, en i hemstaden & en i det gamla landet Japan. En väldigt vacker & sorglig film. "The Golden Compass" En fantastisk värld där alla människor lever med en egen ande i ett eget sällskaps-, andlig vägvisare & skyddsdjur. Dör djuret fortsätter människan att leva i sorg, men dör människan dör djuret med människan. Handlar om den lilla flickan Lyra & om barn som försvinner. "The Secret of Moonacre" När 13 åriga Maria Merryweathers far går bort, ärver hon en bok full av hemligheter som kommer att ändra hennes liv för evigt. Hon får även flytta ut till sin farbror på landet. Där ute börjar magin i skogen & äventyren på riktigt. & "Alice in Wonderland" Efter klassikern med samma namn. alice ramlar ner i ett hål& där efter har hon hamnat i en helt annan värld full av fantasier & konstigheter. Varit ute med hundarna ett par svängar mellan filmerna med. Bilderna nedan är från filmen "The Secret of Moonacre".

Jag drömmer ofta om olika drömvärldar...men på senaste tiden har det mest blivit dagdrömmar jag minns. Drömmar om att få leva i en värld utan avgaser, föroreningar, utsläpp & andra saker som förstör våran natur. Att få leva i en helt annan värld med fantastiska djur, skapelser som bara kan inbefinnas av ens inersta önskningar & naturen som ens närmsta vän i livet.

Ätit sallad av grönsallad, tomater, salladsärtor, purjolök, lime, citrongräs, hjortronvinegrett, olivolja, salt & peppar. Druckit minrealvatten med en citronskiva i & sedan tagit mig en kopp med pepparmints te från frusen pepparmyntskvistar & blad.

Appropå te...& tekannor. Jag älskar verkligen tekannor, så vill ni köpa en fin present till mig så kan ni köpa en äldre eller nyare tekanna i lera, jade, gjutjärn, silver, mässing, porslin eller annat material, så länge den är med ovanlig form & färg på den, så kommer jag att älska & vårda den. Tekannor ska användas att dricka te ur.

Jag älskar verkligen de former man kan få fram genom olika material till dess vackra tekannor som som sagt är rent sagolikt vackra & användbara. Jag älskar verkligen tekannor något fantastiskt mycket & vill ha fler & fler av dessa fantastiska kreaktioner.

Jag har en speciell förkärlek för dom kinesiska tekannorna i lera, gjutjärn, jade & halvädelstenar som man ofta använder även i olika tecermonier. Skönheten i dessa är oerhört vacker & handarbetet bakom dessa är fantastiskt duktig av dom som gjort dessa vackra tekannor.

Tycker verkligen också om allt som har med kinesiska & japanska tecermonier att göra. Ett skickligt & vackert utförande i det mest fulländade sättet att dricka te & hur man ska dricka det kokande het, till att dela kopp med varandra & ja det som är vackrast att se hela behandlingsmetoden innan man dricker téet.

Hade lite svårt att sova, så satt & kollade lite på nätet...på en sida jag ofta är på...

Suttit en hel del på Adlibris.com & kollat på en massa olika böcker. Böcker om fantasykonst, buddism, te & tecermonier, Sushi, Wicca, Buddha, älvor & Fantasyböcker m.m. Ja det finns väldigt, väldigt många böcker på adlibris som jag skulle vilja ha.

Jag gillar okult saker, även olika typer av religion, traditioner, cremonier, naturlära som Wicca & Buddism & mycket annat som är andligt & spirituellt. Sedan är det många djurböcker, böcker om självhushåll, jordbruk, natur, olika djursorter m.m.

Funderade på mycket i huvudet, men till sist vart det dags att ta & försöka att sova för natten. zZzZZzzz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar