onsdag 22 februari 2012

Måndag...Fika, shopa, träffa folk & fiskar m.m. & Tisdag...Soft hemma & besök.

Måndag...Solen skiner ute & det är en väldigt lugn morgon. Har efter att jag varit ut med hundarna suttit på nätet & kollar på qruiser, facebook, gayromeo m.m. & självklart som jag oftast brukar göra sitta med min blogg & bloggat om gårdagens strapatser & sånt.

Ska sedan ta mig till Lia, hon lovade att buda mig på bussresan in till stan då hon vill går & äta ute.

Vi var på Restaurang Coco Thai. Jag åt Sushi & Sashimi som dom hade & Lia ätit Sushi & lite friterade saker. Det vart fruktsallad & kaffe till efterrätt. (Alla bilder är klickbara, här nedan kan ni se den fantastiska maten)

Vi gick sedan en sväng på Myrorna där jag hittade en fotoram i mässing & en pocket & så. Syns på bild längre ner.

Efter att ha varit där ville Lia gå & fika & min kompis Jimmy hade ringt & ville träffas då han är i stan så ska träffa upp han lite senare.

Gick vi till Hells Café (Bageri). Jag drack Coca Cola. Lia tog en Coca cola & en Budapestbakelse. Umgicks med Lia & satt bara & pratade en del innan Jimmy skulle komma, men sedan skulle hon till läkaren & jag ska möta upp Jimmy.

Jag träffade på honom på Järntorget & vi bestämde oss för att gå en sväng på stan, då jag ska visa honom lite av stan.

Vi gick först till Röda Korset & under tiden tid, så pratade vi & jag visade honom lite vad saker & ting heter & ligger. Väl framme köpte jag en bok (Ni får se den längre ner). Första gången jag träffar Jimmy, men han är verkligen supertrevlig & lätt att prata med. Vi gick sedan genom Vågen (Åhlens) & gick vidare till Djuraffären Arken Zoo i stan. Pernilla jobbade, så pratade lite kort med henne. För att kolla in sida för Arken Zoo. http://www.arkenzoo.se/

Jag bestämde mig att jag ville visa honom en annan häftig djuraffär eller snarare en akvariefiskaffär. Han var bara på, så vi gick till Akvariekällaren där vi fotade lite roliga fiskar & vackra fiskar. http://www.akvariekallaren.nu/

Var så himla lätt att prata med varandra för att vara första gången vi träffades som vänner då vi bara chatat på nätet tidigare. Var jätte kul att kolla runt i fiskbutiken & det vart att kolla på en massa olika vackra fisksorter av både sötvatten & saltvattensfiskar.

Vackra soter av Ciklider som var av typer från Malawi & Tanganykasjöarna i Afrika.

Här kan ni se en fantastisk vacker Drakfisk som även kommer att komma på några foton lite längre ner då jag vart så fascinerad av dennna vackra men dödligt giftiga fisk. Är en tropisk saltvattensfisk.

Fick testa mig fram med kamerainställningarna för att få lite olika typer av bilder i olika färgljus för att visa upp fiskarna som ni kommer att få se nedan.

Jätte vackra Saltvattensakvarium med olika sorters Clown fiskar (Anemonfiskar "Nemo"), frökenfiskar, kirurgfiskar m.m.

En fantastiskt vacker Segelfenskirurg fisk som på denna bild vart oerhört vacker på bilden jag tog. Här nedan ser ni även drakfisken igen på 2 st. ganska lika foton, men ville visa den lite mer då det är en så himla häftig & vacker fisk.

Går vi tillbaka på att kolla på sötvattensfiskar & ovan kan ni tex se en Sötvattens Kulfisk (klotfisk) & nedan lite mer av denna sort, akvarium, knivfiskar & annat...

Denna fisk är verkligen något helt fantastiskt, en Black Knife Ghost fish. (Både bild ovan & nedan) Oerhört vackert & väldigt häftig fisk där nästan hela underkroppen är en fena.

Men vi hittade något annat med som Jimmy gillar jätte mycket, Späckhuggare, eller ja han hittade några små plastspäckhuggare & berättade då att det är absolut ett favoritdjur & att han tycker dom är väldigt vackra. Han kunde inte låta bli att fota dom. Ja, jag kan ju verkligen inte mer än att hålla med.

Späckhuggare är verkligen fantastiskt vackra däggdjur. Ja det är ingen fisk som många tror, utan det är ett däggdjur likt valen & delfiner som även dessa är däggdjur. Dom föder levande ungar & behöver komma upp till ytan för att andas luft för att tillgodo se sig syre precis som vi andas luft andas däggdjur luft, även om dom lever i vatten.

En jätte vacker Arowana. En en stor rovfisk från Amazonas floder som oftast bara äter levande föda i fångenskap.

Finns verkligen en massa olika typer av fiskar av alla sorter som olika Ciklider som ni ser ovan eller Guldslöjstjärtar som ni ser nedan, men minns även allt möjligt där emellan som olika tetror, malar, slamkrypare, barber, scalarer & mycket, mycket annat.

En sort av ormhuvudsfisk, men vi kan inte stanna här hela dagen & man blir väldigt varm då det är väldigt varmt där inne, men kul att snacka & fota fiskar.

Vi bestämmer oss för att gå vidare, jag vill gå till Lidl för att handla lite småsaker som jag ska hem, plus lite snask som jag vill ha. Vi har även bestämt att vi ska gå hem till mig en sväng & bara sitta & prata & antagligen ta & kolla på en bra film tillsammans. Jag har ju en hel del filmer hemma & det var en hel del han inte sett efter att vi kommit hem till mig. Vi gick hela vägen hemåt!

Här kan ni se ramen i mässing & pocketboken jag köpte på Myrorna, sedan Övernaturliga boken från Röda Korset & kolla vad jag hade fått i posten av Maria Montazami, men det hade nog blivit lite galet för jag hade råkat få 2 st. så kanske någon där ute som vill ha en av dom??!

Vi tog & kollade på filmen. "10.000 BC". En äventyrsfilm med stenålderstema. Väldigt bra film tycker jag & jag fick känslan av att Jimmy gillade den ganska mycket med.

Den vackra kvinnan som spelar i filmen heter Camille Belle & är en stjärna på frammarsh i Hollywood.

Vi har bara haft det riktig soft, ja rent utsagt mysigt & pratat i flera timmar, så det vart väldigt sent. Typ. 02-03. Var klockan innan han gick hem. Jag följde honom ut & visade hur han skulle gå, ut en snabbis med hundarna, sedan en snabbis in på nätet & sen ta & sova. ZzZzZzz...

Tisdag... & blev inga blogga idag, får ta det om något dag. Däremot städat lite i köket. Ringde till Jimmy, han sov fortfarande & var lite yrvaken. Ska träffas en sväng idag med lite senare. Lilla sömntutan.! Hahahaha...Han ska komma hit en sväng efter att han ätit & så.

Kollade på "Stargate Atlantis" & "Stargate SG-1". & försöker att lösa ett träpussel jag har. Blir dock vansinig på det då jag inte lyckas få ihop det. I skolan när jag testade en sån här typ av pussel fick jag ihop den först av alla på bara typ 3 minuter.

"Hustoppen"...Svensk livsstilsserie från 2012. Säsong 1. Avsnitt 5 av 10. När Katarina och Göran flyttade in i boningshuset på den skånska gården så upptäckte de att ladan skymde utsikten. Vad gör man då? Man flyttar naturligtvis in i ladan istället. Stefan Sandell, arkitekt & ett hus han har gjort får man även se. Jannika och Andreas en liten men otroligt genomtänkt weekendvilla utan teppanyakihäll men med tydliga japanska undertoner. Allt placerat på toppen av ett berg i Stockholms skärgård.

Lite mat...Vart mannagrynsgröt med smör & socker på. Sesamknäckebröd med smör, örtkryddor & lite curry på, ett stort grönt äpple, en choklad müslibar & guavajuice att dricka till.

Väntar på att Jimmy ska komma & under tiden har jag bla varit ute med hundarna en sväng på en promenad.

Har tagit & kollat in på Alternativ.nu. Älskar verkligen den sidan jätte mycket finns så himla mycket att kolla på & läsa om för alla som gillar djur, natur, matlagning, örter, grönsaker & fruktodling, blomodling, egenhushåll, snickeri, byggnad, arkitektur & en massa, massa annat kul.

Jag satt främst under tiden jag var där inne & läste lite mer & kollade på lite olika hönsraser, men främst på Silkeshöns som är en jätte vacker hönsras som jag vill ha. Vanligast i färgen vit eller viltfärgad, men finns även röda, silverfärgade, spettade, svarta & några fler färger.

Kollade även på den söta bollformade hönssorten Dvärgkochin & vill skulle vilja ha en blandad flock av en massa olika färger.

Även kollat på Kattugglas f(alternativalias) fjäderpennor, men ni som inte har konto på Alternativ.nu kan gå in på facebook Vileria's vackra fjäderpennor som hon gör & säljer. http://www.facebook.com/pages/Vileria/357044464309667

Jimmy har tagit & kommit. Vi ska komma att sitta & prata en hel del kan jag säga, även om han inte alls var lika pratsugen, lite trött & han verkade även lite frånvarande, men jag ska inte pressa honom att berätta vad det är, men jag kan nog allt gissa mig fram till vad det faktiskt är för något. Fast inget jag tänker skriva om i bloggen. Alla hemligheter kan man ju inte avslöja här även om jag avslöjar många, men andras hemligheter är inte mina att avslöja. Vill folk göra det får dom göra det själva.

Vi ska komma att ta & sitta i soffan & bara kolla på lite TV...

"Top Model Sverige". Svensk reality från 2012. Säsong 5. Avsnitt 4 av 10. Krumpingutmaning med Lil C. Koregraf. Det står zombiefotografering på schemat & före detta supermodellen & numera fotografen Janice Dickinson är både krävande & hård som fotograf & människa. Tjejerna skakar av köld, skräck & nervositet & som hjälp för att hålla värmen finns en manlig modell som genast får order av Janice att klä av sig inpå bara skinnet. Dom ska fotas på Lindsay Hospital.

Det bästa foto gick till...Victoria som jag även tycker vart en jätte bra Zombie bild. Väldigt sensuell...

Här ser ni Jamila, Klara & Jenny's foton. Jag tycker Jamila gjorde ett bra jobb, men att Klaras foto vart inte alls bra & Jenny's bild var bra, men håret var inte bra & det tyckte inte domarna heller.

Här ser ni en riktigt cool, sexig, ovanlig & snygg Zombiebild på tjejen Rebecka.

Här ser ni...Alice, som jag tyckte fick en så där bild. Nina som hade en väldigt härlig & intensiv bild & Sibel, som jag tycker hade en väldigt vacker bild med sin manliga modell.

Bäst vart som sagt Victoria, men tyvärr tycker jag att fel person fick åka hem. Det vart Jamila, men jag tycker att Klara skulle ha åkt hem. Vill ni se avsnittet så kolla här: http://www.tv3play.se/program/topmodelsverige

"Project Runway". Amerikansk realityserie från 2010. Säsong 8. Avsnitt 5 & 6 av 14. Designerna delas in i två lag för att skapa sex moderiktiga plagg till höstkollektionen 2010. Lagen väljer vilka material de vill arbeta med, och kämpar sedan med de påfrestningar som grupparbeten innebär. Gruppen nedan på denna bild som ni ser nedan vann utmaningen & Casanova vann utmaningen som individ med sina vita byxor & blus. A.J. åkte ut! Vilket jag & dom andra tyckte var fel! Jag tycker Gretchen skulle ha åkt ut den häxan!!

Första gruppen ovan på fotot tycker jag bara ser gammalt & avdankat ut, men den gruppen nedan på detta foto ovan är fantastiska kläder.

2:a avsnittet. I dagens avsnitt gör designerna om en brudtärnas klänning till en vacker och moderiktig kreation. Programledare: Heidi Klum, Michael Kors, Nina Garcia & en gästdomare. Bild på klänningarna innan ovan. Vinnare detta avsnitt vart Michael Costello med sin helsvarta klänning. Nr. 8 bland bilden nedan. Den som åkte ut var Peach med nr. 10 på bilden nedan.

Jag tycker att att dom flesta var snygga, förrutom nr. 2, 9, 10 & 11 som bara var rent vedervärt fula.

Äta 2 st. müslibars med olika flingor, frön & choklad på. Sitter på nätet & kollar lite allt möjligt smått, mest mail på facebook. Chatat med bla Angelica I. & gullige kompisen Rikard & fixat lite annat innan det blir gå ut med hundarna & sedan ta att sova. ZzZZzZzz...

2 kommentarer: