torsdag 25 mars 2010

Djuren lider för våran girighet!

Klicka gärna på bilderna om ni inte är allt för känsliga för att se mer detaljerat vad som händer med djur & det är inte allt.

I världen så misshandlas, plågas, skjuts, slaktas och utförs massa oetiska experiment på djur varje dag bara för att vi människor är så giriga och ser djur som ett lägre väsen. Jag anser att alla kännande varelser ska få leva sitt liv utan förtryck, tvång eller utnyttjande.

Det finns många områden där man utnyttjar djur bara för att få människan att ”må bättre”.

Här i Sverige, men även över hela världen, så är ett ganska stort problem modet med små hundar och alla smuggelhundar som tas in i landet för att folk ska tjäna pengar. Dessa hundar kan ha massa sjukdomar som hjärtmask, skabb, epilepsi m.m. och ögonsjukdomar, som exempelviss PRA som leder till total blindhet och annat som vi inte vill ha in i Sverige och kan då bli med avlivningar som följd.

Det finns mycket inom djurvärlden som människan vill känna pengar på, men som bara blir ett lidande för både vilda och tamdjur i slutändan. Det finns mycket pengar i alla exotiska djur som säljs som sällskapsdjur och som kan vara hotade/utrotningshotade arter, alla regnskogar och levnadsmiljöer som skövlas för virket och byggs bostäder för folk, katt och hunddjur som slaktas för sin päls, ben, tänder och annat för att göra pälsar, mediciner, smycken m.m., tupp eller hundslagsmål, pälsindustrin där djuren bor i allt för små burar och dödas med exempelviss EL och flås levande, Cirkusshower där djuren misshandlas för att göra smärtfulla konster, alla övergivna sällskapsdjur, djur som används i forskningen för att få fram smink, parfymer, tvättmedel och läkemedel m.m. fast det finns annan alternativ forskning som säger att man kan forska på mänskliga celler. Jag har inget emot att bära päls & skinn, men då ska djurena ha haft ett bra liv innan dom slutar sina dagar.

Det är så lätt att skaffa sig ”husdjur” och människan har för lätt att bara vind för våg skaffa sig djur, vilket leder till oerhört lidande för många djur då dom inte tas om hand om på ett ordentligt sätt eller överges då det inte finns tillräckligt mycke kunskap, förståelse eller att man helt enkelt bara tröttnar på djuret.

Tänk? Utan djurens DNA, struktur och uppbyggnad hade inte vi människor funnits Respektera och visa djuren mer hänsyn!

Rapportera till Polisen & Svenska Jordbruksverket om djur far illa.

1 kommentar:

  1. FYYYYYYY FAAAAAN!!! :'''''''( HUR KAN MAN GÖRA SÅÅ!!????

    SvaraRadera