onsdag 2 juni 2010

Tisdag...Arbetsintervju till kockjobb! Får/Geter/Minigrisar! TV-kväll & Bråk.

Kändes som om jag vaknade väldigt bra, han med det jag skulle göra på morgonen & var alert för dagen på jobbkursen.

Jag gick & var lite smånervös under morgonen för det skulle hända något jätte kul. Jag skulle få besök på kursen av Per R. för en Arbetsintervju som kock. Det började med att min handläggare Elmar visade honom runt i lokalerna & sedan fick Per & jag sitta på Elmar & Birgitta's kontor för att vi inte skulle bli störda under intervjun. Kändes som vi klickade ganska bra & det var lätt att prata med honom. Kändes som om jag fick fram det jag skulle & tror att han fick veta det han ville veta. Jag fick reda på att jag nu ska få provjobba helgen 11-13 juni & går det bra blir det ett säsongsjobb hela sommaren som kock på Restaurang Harge baden. A la Carté matlagning men mycket som vanlig mat på dagen & grillat på kvällen. Elmar fick sedan vara med också lite & vi diskuterade lite om hur man ska göra. Tror nu att allt kommer att gå bra. Ska ge mig fan på att det ska gå bra. jag är ju duktig på att laga mat, idé rik & kreaktiv.

Fick även reda på att jag från & med 16 juni kan jag få nystartsjobb. Det betyder att den arbetsgivare jag jobbar för kan få bidrag av arbetsförmedlingen. 50 % av lönen som ska betalas ut till mig & då kan man ju förhandla om en högre lön, vilket är oerhört bra.

Hade världens energirus under resten av dagen för att jag var så himla glad & i stort sett gick på moln för att jag var så himla glad för att jag nu ska få börja jobba. Jag & massa andra personer tror att jag klarar det här.

Efter kursen så vart det för mina sista pengar jag hade åka till ICA i Mellringe för att köpa tomater då jag som vanligt, ALDRIG får pengar i tid från Försörjningsstöd. Trött på att ha dåligt med mat & så för att folk inte sköter sitt jobb.

När jag kom hem, så vart det att jag gjorde lite mat. Multicolor pasta, färsk hackad tomat, hackad fransk salami, basilika, salt, peppar & lite olivolja.

Satt & kolla på Mitt i Naturen. Det handlade om det ovanliga djuret Mårdhund & även om Uttrar. Var lite intressant att se. Jag gillar ju djur & speciellt lite udda djur, så det var bara roligt att se.

Sedan vet jag inte varför, men fastnade med att kolla på får av olika sorter, mest utrotningshotade Svenska raser: Dala-Pälsfår, Gestrikefår, Helsingefår, Klövsjöfår, Roslagsfår, Svärdsjöfår, Värmlandsfår & Åsenfår. Alla raser av utrotningshotat släkte. Men även på Gutefår, Gotlandsfår & Finullsfår m.m.
http://www.allmogefar.se/
http://www.varmlandsfar.se/
http://www.faravelsforbundet.com/

Jag satt även & kollade på olika getsorter som Jämtget, Mohairget (Angoraget), Svensk Lantrasget m.m. http://www.allmogegeten.se/

Intresset för olika djur har ju alltid funnit hos mig & detta är något som jag gärna skulle vilja ha, ja alltså får & getter, men jag älskar djur. Oftast mer än jag älskar människor, även om jag är väldigt social av mig, så är djur oftast bättre vänner än människor. Djur är inte falska som människor kan vara.

Var inne på en jätte fin hemsida & denna gård är precis en sån vacker gård man skulle vilja bo på. Vit gammal trä hus lite avlägset lagt & utan att bli störd från massa människor om man inte själv vill det. Dom har jätte fina fårskinn till salu i olika färger. Dom har får av olika sorter: Leicester & Gotlandsfår. Skånegäss, Gul Svenska Ankor & Vallhundar med. http://www.krissebygard.se/
& kvinnan, Susanna bloggar med om vad som händer i deras liv.
http://susannaljunggren.blogg.se/

Jag satt även & kollade på små minigrisar. Dom är så söta & Gris Eva som hon kallas & som har denna sida, hon är en rikigt rolig & trevlig kvinna. Har träffat henne i verkligheten. http://www.minigrisar.se/

Ugly Betty. Amerikansk komediserie. Jag tycker att den är helt underbar, men det är nu sista säsongen som dom visar den för den har blivit cancelled i USA. Varför då kan man ju fråga sig?!

Desperate Housewives. Lynette är gisslan hos Eddie & hennes vatten går. Susanne får flytta till en lägenhet & har garagesale. En bomb kunde ha dödat någon, men dom onda ska alltid i slutändan straffas. Susan flyttar & saker är inte som det ska. Någons barn är inte deras barn...Ja vad händer nu?!

Cougartown. Amerikansk komediserie. Väldigt rolig om en medelålders singel kvinna som har en tonårsson & en rolig, men lite galen exmake. Helknäppa & lite neuvrotiska vänner.

Pratat en massa med mamma, mormor & moster Lousie på facebook. Känns som om folk vill hinna med att göra så mycket som möjligt i livet att dom verkligen missar det som verkligen betyder något, deras familj, släkt & kärleken där emellan.

Att inte se vart sin egen näsa räcker & att bara ha en massa ytliga kontakter gör en inte lycklig i slutändan. Det är dom som känner dig bäst & står dig närmast som är dina sanna vänner & har den sanna kärleken för en annan människa. Jag vet att fast jag kanske inte har pratat med visa av mina vänner så står vi på samma nivå av vänskap ändå. Sanna vänner låter inte en vänskap rinna ut i sanden, är sura över att man inte hör av sig, om man har mycket att göra. En sann vän ser en för den man är & kan ta det man säger med en possitiv attityd. För ens nära & kära vill då INTE jag illa utan jag vill bara ge konstruktiv kritik & med det välmening för att jag kanske ser något som dom inte ser. Ta saker & ting folk säger med en nypa salt & analysera det som sagts. Kan ju faktiskt ligga en sanning i det?!

Camilo tipsade mig om att det var Adam Lambert på TV. Han är så himla bra. Snygga gayrockstjärnan.
http://www.youtube.com/watch?v=td2FjC7aaAU&annotation_id=annotation_825471&feature=iv

Will & Grace. Amerikansk komediserie. Repriser från tidigare avsnitt, men så underbar serie. Nej nu måste jag sova klockan var alldeles för mycket & jag ska ju upp 07.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar