tisdag 27 juli 2010

Måndag...En heldag med Pappa & TV-kväll!

Idag ska pappa komma hit & hälsa på under dagen & hjälpa mig att laga cykeln min! Hade sms från Johan, så sms.ade lite med honom. Dammsugit, skurat golvet, tagit ut soporna & tömt kattlådan. Var ute med Lucky samtidigt som jag var ute med Soporna. Fixat med blogginlägget!

Pappa kom & hade med sig lite saker från farmor bla. hennes plommonsylt som är helt underbar & nya sängkläder. Åt en stor skiva vattenmelon & pappa kollade på min DVD-spelare innan vi skulle bege oss ut i det väldigt gråa vädret där det dugga titt som tätt.Men vi åkte till netonnet för att köpa en ny DVD-spelare till mig då min gamla är trasig. Var en fin sak att få vart 600 kr med 2 års försäkring. Vart en Denver DVD-spelare som ni kan se nedan.

Sedan var vi på Hund & Katt Specialisten på Aspholmen där min kompis Therese jobbar. Vi mötes av en jätte stor New Foundland & ägaren vart så paff att han skällde & ville hälsa för det brukar han tydligen aldrig göra, men hunden var dödsbundis med mig på en gång, så gosade lite innan jag skulle göra mina inköp. Ägaren var bara chockad att han gillade mig så mycket. Ja jag tyckte bara han verkade stor & snäll.

Therese var i full gång med att raka en långhårig katt som fått massor av tovor. Vi pratade en litren stund. En av hennes föl var sjuk, hon har 6 st. föl hemma & hennes senaste föl av Amerikan Saddle Breed ras är tydligen sjuk, så hennes mor är uppe hos dom & ser efter fölungen. Sedan hade en av hennes killes hundar, en Dvärgpincher Star lyckats bryta benet. Ja tur hon har försäkring på hunden som opererats 2 gånger. Men hon får se hur det blir med fölet nu. Jobbigt när det händer såna saker. Men jag & pappa skulle sedan vidarre & jag hoppades att hon & djuren skulle ha det så bra. Jag köpte med mintkex till Lucky så hon håller sin andedräkt fräsh. Hon har ganska fräsch innan, men kan alltid förbättras & det gör dom här kexen. Pappa sa att han betalade dom fast vart inte så dyra 12 kr.

Sedan ut till Marieberg & IKEA som vi tänkte vi skulle äta på men NEJ det vart inte så var löjligt mycket kö & det folk gör när det är dåligt väder & dom har semester är att dom shopar på IKEA. Så skippade att äta där, men pappa köpte med lite slevar & annat, 1 pajfom, 1 kakform & batterier. Vi tänkte äta på MAX då istället men för mycket folk där med.

Vi bestämde oss för att åka till Vivalla istället & äta på MAX där. Det vart Ciabatta: Chopuite & Bearnaise & sedan Classic ngot?: strips med smältost, dressing & jalapeno. Vi åt båda samma mat & så, men jag tog en stor läsk. Kaffe på det med men är ju gratis på MAX om man beställer mat.

Var efter det på Fiskebutiken som ligger i samma lokal som hotellet, ICA Maxi & Systemet. Pappa är intresserad av fiske & jag har blivit mer & mer även på senaste tiden. Ska nog i framtiden köpa fiskeutrustning. Pappa köpte en spigg. Ett drag med riktigt snygga färger som han ska ha & fiska abborre & smågädda med.

ICA Maxi. för att köpa med mig mat hem. Vart Vildsvinssalami, Parmaskinka, Fläskfilé, Ytterfilé, Laktosfri Rabarber & vanilj youghurt, laktosfri gräddfil & kycklingfiléer för 29.90 kr st. så köpte 2 st. Skulle ha kostat 119 kr. annars, men nu fick jag dom för 60 kr. Köpte även en liten bok med olika PIZZA recept som heter just Pizza! för 19 kr. Ja allt gick totalt på ca 420 kr. Jag hade fått lite pengar av farmor att köpa mat för. Pappa köpte en flaska mineralvatten & lite äppeljuice & en cykelpump som jag kommer att få sen.

Vi var även en sväng på Plantagen för att kolla efter köttätande växter & dammväxter som pappa är intresserad av. Väl hemma så packa jag in alltid & pappa skulle fixa med cykeln medan jag gick en promenad med Lucky.

Fast efter att han tagit bort slangen så märkte han att han behöver köpa ett nytt ytterdäck så han åkte & gjorde det, medan jag är hemma & skriver detta inlägg & väntar på att pappa skulle komma tillbaka. Han är nu tillbaka & fixar däcket på min cykel!

Bygglov. Husrenoveringsprogram & här renoveras det nu i en gammal lada som gjorts om till ett hus. Där man förrut körde in traktorn ska det nu bli 2 helglasad vägg där man får in ljus men även där det ska vara en hall, förvaring på ena sidan, bänkar med förvaring på andra sidan & vackert stengolv. Vart riktigt riktigt snyggt med det där mörkbruna träet, svart, mörkgrått stengolv, vita väggar, svart gjutgärn & Småländsk gammal tyg som syddes till kuddar.

Lars sms:ade mig & verkar som om han Saknar Mig som jag Saknar honom.

Ja pappa bytte båda min däck tydligen, både inre & ytterdäck då det var en spricka i båda ytterdäcken, så nu har jag helt nya däck. Skönt det! Han åkte hem 19.12.

Tack så mycket Pappa för en jätte trevlig far & son dag & alla sakerna! Kram...

Nu blir det att se Roomservice. Inredningsprogram. Som ska vara hemma hos Martin Stenmark, Hanna Hedlund & deras lilla barn för att renovera deras kök.

Martin njöt i fulla drag när han fick riva köket med en kofot. Ska bli ett asiatisk inspiretat kök med ett stort asiatiskt & kvinnligt ansikte på köksluckorna & när jag såg detta, så kom jag på att jag sett det i en inredningstidning jag köpte förrut för flera månader sedan. Hahaha...Men kul att se hur det skapas & kommer fram ändå.


Trodde det var idag Priden inleddes. Hahaha...men är tydligen att invigningen är på Onsdag...fast om man är lite förnuftig så förstår man ju det! Jajaja...visar ju bara hur ointresserad jag verkligen är av det, men fick reda på det av en kompis som ska dit & fråga om jag skulle dit med! Vilket jag ju inte ska. Fast Pride veckan har ju börjat, men inte invigningen, fast det visste jag nog ändå om jag tänker efter.

Danske Hollywoodfruer. Ska annordnas botoxparty i Beverly Hills med massa vänninor & försöker få en av sina vänner som aldrig har fått botox att få det hos Dr. Calvert. Dracks en massa Champagne förre & vitvin efter. Men det mest korkade sa hon att botox förlänger dit liv. Vilket skitsnack! Lisa ska ha skjutlektioner med sin skjuttränare Tino. Andeutdrivning av en ande i en av fruarnas hus. Simone ska på Casting för en drömroll. Ena hemmafrun är deprimerad i sin strandvilla i Malibu, så nu ska gubben sälja huset så dom får flytta någon annanstans där hon slipper se havet som gör henne deprimerad. Konstigt fruntimmer. & flytten går på 18.000 dollar. Nu velar kärringen igen.

Den Danske hemmafrun Simone som strävar efter att bli skådespelerska.

Dricks tranbärs & lingonsaft & äter mörkt bröd med Vildsvinssalami & gräddfil med farmors jätte goda plommonsylt. Chatat med Johan, men även med Supersnälla & gulliga killen Alan i USA. Han får mig alltid att skratta & må bra!

Nu ta & se en film...The Sword and the Sorcerer. Amerikansk Fantasyfilm från 1982. I en forna tid då soldater plundrade & våldtog, då häxor & trollkarlar drev sitt ondskefulla spel & då makten satt i svärdet fanns en legendarisk konung som styrde ett land med rättvisa. Men den onda tyrannen Cromwell lyckades största honom & döda hans familj. Allt framför ögonen på Kungens äldsta son talon som lyckas fly. Många år senare hade landet förvandlats till en kuvad diktatur med laglöshet & ett svältande & underkuvat folk. Tills den dag ryktet gick om en mytomspunnen krigare som var på vandring mot rikets mitt. Med sig bär han ett löfte om att störta diktatorn Cromwell & hämna sin familjs död & ge tillbaka makten till folket.

Märktes att det var en gammal film. Var ingen superfilm dirrekt, men helt ok!

Sätta sig en stund på nätet & kollat vad som hänt.

Vart att kolla på Will & Grace för jag hade lite svårt att sova, men satt även & chatat med folk, bla Alan & andra, sedan sova gott i sängen min, i nybäddade sängkläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar