fredag 13 augusti 2010

Torsdag...Mat! Massa Hund på datorn & TV!

Uppdrag granskning- Sommar special. Man utreder Mari-Louise. Som flyttade till Grängesberg efter att hennes dotter vill att hon ska må bättre i lederna & kroppen både fysiskt & psykiskt från storstan. Hon fick jobb att jobba på filmarkivet. Hon är 61 år & ber sedan om att få bli pensionerad i förtid efter att hon opererat sina tummar. Försäkringskassan i Borlänge & Falun utreder båda fallet. Hon fick inte förpensioneras trots att hon är så sjuk med artros, fel med tummarna, deprition, panikångest m.m. 2009 Fick hon ett brev från ena Försäkringskassan i Borlänge att hon mest troligt kommer att bli förtidspensionerad, men bara några dagar senare vid Påskafton fick hon brev från andra Försäkringskassan i Falun & det beslut hon fick gjorde sa att hon skulle jobba. Det gjorde att dagen efter hittades hon död i sin säng. Hon hade tagit sitt liv. Hon skrev inget avskedsbrev än mer ett Förlåt! Försäkringskassan har även brytit en kortare sjukskrivning vilket enligt lag inte får göras & hon får ingen sjukpenning. Vad har man vunnit på det?!

- Det finns säkert ett jobb, men vilket jobb behöver inte vi ta ställning till! Säger Försäkringskassan & chefen på Falun's Försäkringskontor!

Moderaterna vill att man ska kunna jobba fast man är sjuk & tydligen Försäkringskassan & Socialen med. Ska det vara så att svårt sjuka, som människor med kraftig atros, cancer, djup deprition & andra svåra sjukdomar ska tvingas till att jobba??! Detta för att Regeringen är såna rent utsagt idioter som sitter med sina miljonlöner & inte behöver oroa sig ett enda dugg för vardagen mer än hur dom ska investera sina pengar. Ja men vi som inte har pengar då?!

Helt sjukt att det ska vara så här. Jag fattar inte varför att jag röstade på Moderaterna senast, men det lär jag aldrig göra igen kan jag säga. Jävla skitpolitik & ännu mer jävla politiker. Jag är uppvuxen i Grängesberg & det är verkligen en ren skithåla!

Var ute med Lucky i det tråkiga vädret en liten sväng!

McLeod's Daughters. Handlar om släkten McLeod's som försöker att överleva på sin får & boskapsfarm i Australien.

Ätit frukost: knäckebröd med massa gott på: 10 mackor. 2 st. med Salami, 2 st, men Kaviar, 2 st. med Parmaskinka & 4 st. med Böcklingpastej. Lucky får sig några småbitar av knäckebrödet & pålägget med. Ja hon är bortskämd, men vem ska jag få skämma bort om inte mina djur för har ju ingen annan att skämma bort, ingen pojkvän eller barn, men mina djur är mina barn.

Kolla Qruiser en snabbis. Läste lite inredningstidning, pratat med farmor Veronika som hade sett Uppdrag granskning igår & jag reprisen idag. Hon liksom jag tycker att det är sjukt, det Sverige's Regering gör så emot sitt folk.

Sedan se en film. Road to el Dorado. Tecknad film om kompisarna Tulio & Miguel från Spanien som söker sig äventyr, men något dom inte räknat med är att dom får med sig hästen Altivo & att dom tre tillsammans ska hitta den Förlorade staden av Guld & där hyllas som gudar, men vart ska detta leda?!

Varit ute med lilla Lucky i solen som kommit fram lite grann.

Fixar mat som ska bli kvällsmål: Fläskfilé med vårlökar, salt, oregano, basilika, svartpeppar, olja & vitlök, men innan det är klart blir det att äta 4 st. knäckebrödmackor med kaviar & smör, men även kolla på en film till. Detta för att kötten ska stå ca 1 tim 30 min i ugnen på svag värme.

Bend it like Beckham (Skruva den som Beckham). Den 18 åriga Jess föräldrar vill att hon skall vara en traditionell Indisk flicka, men hon vill själv bara spela fotboll, fotboll är hennes liv. Ska hon trotsa sin föräldrar el. ska hon vara den traditionella Indiska flickan som gifter sig precis som hennes syster nu ska göra.

Ätit min goda middag: Fläskfilé med vårlökar, salt, oregano, basilika, svartpeppar, olja & vitlök. Skivade Champinjoner, skivade tomater & keso.

Sitter på facebook & kollar mina mail lite, men även Chinese Crested Forumet. Jinx ligger & sover på mitt ben. Nala vid huvudändan av soffan till från mitt håll sett när jag ligger & Lucky i sin egna lilla fotölj. Tar en kopp varm Chokladmints te & kollar på TV.

Sommar med Ernst. Bygger soffor av sängbottnar med ribbor & madrass över. Fixar ryggar som sätts fast av vinkeljärn, trälister, regel, spånskiva & tjocka rep. Beiga överkast till soffan. Kuddar i lite marin & bondigt blått, brunt & beige till soffan. Utomshus så görs det en plattläggning & uteplats uppe på en kulle med utsikt runt omkring. Gör ett brickbord av ett hoppsnickrat träbitar med en rostig plåt som bordsyta. Vart ett riktigt snyggt vardagsrum med silverföremålsdetaljer med. Riktigt fint & mysigt blir det!

Här är hyttan dom bygger om i, men dom visade även från Abisko i Norra Sverige som jag varit i flera gånger när jag bodde i Kiruna. Charlotta Rosgren träffa han, en konstnär som bor där uppe. Där fick han kvane som är ett sorts sötningsmedel som är helt naturligt.

Ernst gör fika bröd: kakor & tårtor & tycker att vi ska ha mer Kafferep som man hade förr i tiden. Han bjöd in folk som hade gemenskap & historia till hyttan. Jag kan bara hålla med. Kafferep är bara mysigt med kakor, mackor el. annat gott. För dom som intre dricker kaffe kan ju då dricka te!

Var ute med Lucky på en liten kvällspromenix!

Kollade på Chinese Crested Forumet http://www.chinesecrested.se/ & hittade en kennel där med fina hundar. Amelion's http://www.amelions.com/

Pratat med Camillo på mobilen som sett på: Inception. Som är en väldigt psykologisk film i drömmarnas värld, men han sa att den var bra & vi har ganska lika smak när det gäller filmer han & jag.

Kollat på en hemsida som heter Chinese Crested Dog Rescue. Svensk sida med en bra tanke till att rädda Chinese Crested hundar som kommit fel i livet eller inte kan bo kvar i sina nuvarande hem. http://www.123minsida.se/ccdrescue

Chatar med lite olika folk bla. Syster Pauline i England.

Hemsida som är bra Baksidan av Hundvärlden. Jätte bra blogg om hemska saker som händer i hundvärlden i Sverige http://baksidanavhundvarlden.wordpress.com/

Sveriges alla hundlänkar. Här finns verkligen ALLT man kan vilja hitta om hundar & ALLT som rör ämnet hund. http://k9.se/

En jätte bra hundartikelsida med massa av bra hundsaker. 4 Dogs Internetbutik. http://www.4dogs.se/

Ännu fler bra sidor...Veterinären som man kan lära sig om sjukdomar men även med husdjursportal, frågelådan & annat. http://www.veterinaren.nu/

För Kennel letare av alla möjliga olika raser i dom Nordiska länderna. http://www.kennel.se/

Spelat lite Treasure Isle på facebook & chatar en massa med folk. Kent, Camilo, syster Pauline, Toby & Riccard m.fl.

Sex and the City. Carrie i Paris, blir örfilad av ryssen hon dejtade, träffar Big, men nu snart hemma. Smith Jarred flög hem till Samantha bara för att säga att han älskar henne.

Will & Grace. Lite kul att se då dom är så galna. Grace ska inreda Jacks lägenhet, men han & Karen tror att Grace är galen. Will dejtar en sportig kille.

Chatar med folk på MSN & facebook. Ska kolla på Qruiser en snabbis sedan sova. Funderar på att ringa en läkare imorgon har haft problem med magen & ja, jag undrar & jag är på väg att få en urinvägsinfektion som toppen på hela isberget.

Hittade på en kennel med fina hundar. Denize's Gizmo's Kennel. http://www.denizezgizmoz.nu/

Ännu en kennel med fina hundar. Crested Clan http://www.crestedclan.se/

Nej nu är klockan alldeles för mycket & jag behöver sova min skönhetssömn! Hahaha...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar