fredag 10 september 2010

Torsdag...Ensam hemma igen!

Fixar med flera blogginlägg & kollat på TV. Fixat med bloggen hela dagen. Ekologisk mat i TV-programmet från Trädgård till tallrik. Ett jätte bra program om hur man odlar ekologiska grönsaker & sedan hur man tilllagar dom på olika härliga sätt.

Läste en studie för några dagar sedan. En ny brittisk studie bevisar att ekologisk mat är nyttigare än konventionell. Studien har kostat 160 miljoner kronor att genomföra och har pågått under fyra år och har finansierats av EU. Studien visar att ekologiska grönsaker och frukter innehåller upp till 40 procent mer antioxidanter än konventionella frukter och grönsaker.

Antioxidanter anses av läkarvetenskapen ge skydd mot cancer och hjärtsjukdomar. De ekologiska frukterna och grönsakerna innehöll också högre halter av järn och zink. Forskarna fann också att förekomsten av antioxidanter i ekologisk mjölk var upp till 90 gånger högre än i konventionell mjölk.

Undersökningen betecknas som banbrytande och har givit ekologerna ny ammunition i kampen för att placera ekologiska livsmedel som möjlighet att främja folkhälsan. Till exempel har brittiska Soil Association uppmanat den brittiska regeringen att förändra sin hållning till ekologi. Läs mer om studien på: http://www.qlif.org/.

Källa: BioFach Newsletter

Där ingen kunde tro att någon kunde bo. Var om en gård mitt ute på Norska fjällen. Mitt ute i ingenstans. Såg så härligt idylliskt ut. 2 vuxna & deras 4 barn. 2 av barnen vill absolut fortsätta att bo där ute & jobba med gården, dom andra två har inte riktigt bestämt sig.

Generator som driver in vatten i huset. Fjällröding odlas i källaren i bassänger. Dom Varmröker dom & säljer dom. Dom gör även rakfisk, en inlagd & saltad fjällröding.

Dom har getter på gården med som dom mjölkar & gör ost av i flera olika varianter. Även kaffeost som man faktiskt har i kaffet. Grisar som matas & går ute tillsammans med geterna. Dom smörjde dom med sololja grisarna för att dom inte skulle bränna sig när dom var ute hela dagarna med geterna.

Mannen i familjen är en riktig uppfinnare & uppfunnit massor. Getköttet tages även reda på & detta är verkligen ett självförsörjande gård där köttet blir till korvar & säljes el. ätes själva.

Slädhundarna Grönlandshundarna borstas & ullen sparas & av ullen som blandas med fårull blir det mössor & annat efter att frun i huset spunnit ullen till garn. Hon färgar även garnet med växtfärgning en svampfärgning.

Sysslar med turism även & det bakas bröd för fullt i hemmet. Turisterna får även fiska i deras sjö & då får dom betala för storleken på fisken & inte antalet. Finns promenadvägar & kanotturer för turisterna med.

Fixar med alla bilder till bloggen. Mycket att skriva om.

Ätit mat ris med resterna av tomatsalladen, även en Dark Bounty & fixat vidarre med bloggen.

Färdig med hela 6 st. inlägg. på bloggen. Var en dela att skriva & fotografera för bloggen, men nu var det klart!

Sedan ätit 3 st dubbla mackor med kaviar & vit getost.

Kollade en film på nätet om hur man badar en stor albinoorm, tror det är en anakonda. http://video.se.msn.com/watch/video/hur-man-badar-en-jatteorm/1jj6uz6i4?from=sharepermalink%5Efacebook

Kollat lite på en sida som heter WIJ_Trädgårdar i Ockelbo. En härlig trädgårdssida & annat. Med en hel del vackra foton & intressanta saker. http://www.wij.se/

Man kan bo på plats & äta god mat. Konferanser Ja man kan göra en massa trevligt saker här. Kolla på trädgårdarna m.m.

Ja, jätte fint & såhär skulle jag verkligen vilja bo & ha det i livet, el. ja en del av det.

Man kan även handla trädgårdsaker & konst. Konstnärernas egna sida. http://www.turbinkonsthantverk.se/

Idol. Musiktävlingprogram. En massa dåliga, bara någon bra. Dom är i Göteborg, så får se om Peter är där & sjunger. Såg honom inte, pratade med honom & han hade inte sökt detta år. Fegis är han allt lite grann. Idol's hemsida. http://www.tv4.se/idol

Kollar facebook & gosar med Jinx. Min äldsta & svarta katt som även blivit helt kär i Dennis. Hon är lite speciell Jinx för gillar hon någon visar hon det jätte mycket. Är det någon hon inte bryr sig i så ignorerar hon oftast folk, men är det någon hon inte gillar, ja då kan hon verkligen visa det genom att blänga på dom, fräsa åt folk, attackera deras fötter & händer & bita hårt.

Nu ska jag kolla en film. Clash of the Titans. Fantasyfilm som handlar om den gamla antiken & kriget som pågick mellan människor & gudarna. Om Perceus som är en halvgud med Zeus som far & som måste stoppa den ondska som Hades sänt till människan. Helt Underbar Äventyrs & Mytologifilm!

Kollat facebook, chatat med Jonas D. & kollat på Allo Allo innan jag kunde somna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar