fredag 24 september 2010

Torsdag...ÖBO. FYND! Linnea & Joakim & Middag hos Lia!

Bloggat, kollat facebook & kollat på TV. Simpsons.

Ätit frukost 4 st. mackor med hamburgerkött gjord på nöt & inte häst. Sedan gräddfil med farmors plommonsylt.

Kollat Scafar's Chinese Crested hundar. http://www.scafars.com/ en ny bekantskap som heter Gunilla som har den sidan.

Hem till Lia där hon åt lite mat innan vi åkte till Öbo-fastighetsservice för att hon skulle få välja lite tillval till sitt kök, men öppnade inte förren 15.30 igen, så vi gick till Affären i Oxhagen för att kolla & hittade en hel del som vi båda ska köpa sedan som billiga marmelader, honung, kryddor & annat.

Åkte in till stan med Lia för att gå på Myrorna där jag hittade Tekanna, mjölkkanna & sockerskål i handgjord keramik för 125 kr.

Hittade även 2 st. böcker. 20kr/st. & salladsbestick 20 kr.

Sedan denna härliga lampa som min faster Ulrika har en likadan av som jag ska få köpa av henne, så jag har 2 st. Denna kosta 85 kr.

Hittade en takkrona till Linnea som hon vart jätte glad över för 125 kr. Var hemma hos dom en stund & drack kaffe & fika morotskaka med. Hon var väldigt glad över att vi hittat den åt henne & jag fick självklart tillbaka pengarna jag legat ute med den åt henne.

Åkte till Willy's för att handla lite & sedan åka hem till Lia för att göra mat. Soppa med vitlöksbröd. Soppan är kokt potatis, broccoli & lök som kokas i grönsaksbuljong & lite frysta örter, salt, peppar & paprikapulver. Reducera buljongen sedan (ta bort en del), mixa soppan med en mixerstav el. i en mixer så den blir slät & krämig. Tillsätt grädde el. mjölk & låt koka upp lite snabbt. Serveras bra i en stor skål el stor kopp som vi tog dom i. Färdigt viltöksbröd finns på Willy's el. Lidl billigt, el. gör själv.

Så här gott & trevligt har vi det tillsammans när vi äter & riktigt gott lagar vi mat tillsammans då vi delar på kostanden.

Soppan är här kryddad med lite extra paprikapulver ovanpå.

Pratade en stund om inredning till Lia's hem, sedan åkte jag hem & satte mig vid facebook & kollade även snabbt på Chinese Crested Forumet & sedan vart det att ta & sova gott i min säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar