lördag 16 oktober 2010

Fredag...Höst. Gårdar, Filmer & Hästar!

Varit ute med Lucky i höstvädret. Vet inte varför, men lyckas alltid glömma kameran på morgonen. Är väl för att jag inte piggnat & vaknat till ordentligt.

Gjort en Apfelstrudel som skulle stå i ugnen ett tag & under tiden drack jag mitt Hasselnötskaffe & fixade med bloggen min. Pratat med vännen min Camilo i mobilen ett tag.

Ätit lite av den fina Apfelstrudel jag gjort & druckit hallonsaft.

Suttit på facebook en stund, var sedan ut med Lucky & sedan softa i soffan igen. Kallt & ruggigt ute. Tog en varmdusch när jag kom hem, krypit i bekväma myskläder, softar i soffan & tänt ljus överallt.

Läste HUNDSPORT & har det jätte mysigt med lilla Lucky liggande här hos mig i soffan.

Jag har alltid tänkt på detta att man ska stöda forskningen för Cancer i olika former & även forskningen för att kunna hitta botemedel för HIV & Aids. Jag tycker detta för att jag själv har vänner som haft cancer el. HIV, vänner & familj som dött el. fortfarande lever med dessa symptom el. överlevt en lång tids sjukdom. Denna tillägnad går till alla som kämpar el. har kämpat med någon av dessa sjukdomar.

Kollat på hemnet.se. Underbar mindre hästgård som ligger i Blekinge kommun på 20593 kvm tomt, men fantastiskt vackert & mysigt. http://www.hemnet.se/beskrivning/918763?r=3

En riktigt fin gård med möjlighet att ha flera olika sorters djur från hästar & hundar till höns, får & andra kreaturdjur. Topprenoverat & fint. http://www.hemnet.se/beskrivning/706146?r=3

Väldigt rustikt, men mysigt på något sätt samtidigt. http://www.hemnet.se/beskrivning/918868?r=3 Skulle nog tycka dock att det är för omodernt för vill ha en hel del bekväma modernligheter.

St Brödhults Gård. Häligt namn, men frågans gård?! http://www.hemnet.se/beskrivning/628240?r=3

Här behövs det en hel del renovering inomhus & lite på ytan utomhus, men vilket drömboende det skulle kunna bli. med 3 färdiga hästboxar, men man skulle säkert kunna bygga flera. http://www.hemnet.se/beskrivning/897655?r=3

Sölvesborgslottet. Här är verkligen det absoluta drömboendet för mig här hade jag kunnat flytta in utan att behöva någon som helst renovering. Underbart renoverat & det drömboende som jag drömmer om. Hade jag haft pengar hade jag köpt det på en gång. Rosendal i Ramdala. http://www.hemnet.se/beskrivning/717233?r=3

Här finns även ett mindre hus som jag skulle låta någon nära & kär vän eller släkting få bo i.

& här är ladugårdsbyggnaderna med topprenoverat kontor, gästlägenhet & stort stall.

Sött litet hus om det renoveras & byggs lite snickarglädje & ny farstukvist. Skulle sätta in lite fuskspröjs & småfixa lite bara. Lite lustig planlösning, men känns charmigt. http://www.hemnet.se/beskrivning/935122?r=3 Enkelheten av skogen & så med att ha några hästar, höns & hundar.

Hell's Kitchen. Amerikansk reality från 2009. Säsong 7. Avsnitt 6 av 15. Dagens utmaning är att skapa rätter baserade på klassiska såser. Gordon Ramsay överraskar dem också med att berätta att Hell's Kitchen ska ha en familjekväll med en barnmeny.

Gjorde mat. Friterade strips med salt & vitlökspulver. Cevapcici med sweetchilisås.

2 st. små mysiga hus 3 rumshus, men ett fint stall & en ekonomibyggnad som kunde funka som ridhus. Synd det inte var några bilder inomhus i husen. http://www.hemnet.se/beskrivning/902384?r=3

Ganska fin hästgård som har mycket potensial att bli ett riktigt fint hem. Nydalen Brunns Gården i Motala. http://www.hemnet.se/beskrivning/935399?r=3

The Secret of My Success. Amerikansk komedi från 1987. Brantley får jobb i postrummet på sin farbror Howards multinationellt företag. Han tjuvläser posten och upptäcker snart att företaget missköts. Han har stora planer och flyttar in på ett tomt kontorsrum. I rollerna: Michael J. Fox, Helen Slater, Richard Jordan, Margaret Whitton, John Pankow, Christopher Murney, Mercedes Ruehl. Regi: Herbert Ross.

Var ute med Lucky en sväng & det är svart ute, men forsatte sedan att kolla på hemnet.se på bostäder.

Jätte fint hus & verkligen en mysig gård. Så här vill man gärna bo, synd att man inte få se hela insidan här på sidan, men är verkligen ett härligt boende. Undrar hur det är med stallet om det bara är 1 st. utestall?! Lite nära till grannarna, men riktigt charmigt. http://www.hemnet.se/beskrivning/900768?r=3

Drömbostad & när kunde jag få flytta in. Hehe...!! Får bygga ett litet stall bara. http://www.hemnet.se/beskrivning/629702?r=3

Man fick inte se så mycket, men ser mysigt ut utifrån i Åsby söder om Vadstena. http://www.hemnet.se/beskrivning/931326?r=3

Superfin gård & med lite renovering skulle det bli en supermysig gård. Långråda Gästgivargård heter det stället. http://www.hemnet.se/beskrivning/489017?r=3 Kunde bli ett riktigt drömboende med 5 hästboxar. Kunde säkert att bygga flera boxar.

Jätte fin liten gård som verkar ha mycket potensial om man renoverar insidan med lite små & enkla medel. http://www.hemnet.se/beskrivning/845115?r=3

Härlig hästgård med ett hus med en stor Amerikansk verandra & som skulle kunna bli ett riktigt vackert boende. 2 st stall med 17 boxar, ridhus, hagar, paddock & massa annat. http://www.hemnet.se/beskrivning/858380?r=3 Ena stallet skulle jag kanske ha som ett inhyrningsstall & det andra som mitt eget stall med Avelshästar el. bara föör mina framtida avelshästar. Riktigt fint & med lite arbete blir det ett drömboende. Här skulle jag vilja bo & avla fram toppkvalitethästar.

Härlig hästgård. Kvickstorp Gård vid Åtvidaberg. En Hästgård med full möjlighet att ha ett avelsstall. Förberett för seminationshantering. Finns fina hagar, ägodel i en sjö med brygga & en massa annat vackert runt omkring. http://www.hemnet.se/beskrivning/917620?r=3

Kvickstrops Gården's bostad (ovan) som är topprenoverat & även ett helrenoverat & nytt stall (nedan). 12 stallplatser, 3 fölningsboxar, 1 hingstbox. Plats att bygga 8 st. boxar till & lösdrift för 5 st. hästar.

Häst & fårgård. Fast jag hade haft den till hästar, får & alpackor. Synd man inte fick se fler bilder. http://www.hemnet.se/beskrivning/806338?r=3

Bad boys 2. Amerikansk actionkomedi från 2003. De rappa knarkspanarna Marcus Bennett och Mike Lowrey jagar en av den undre världens största skurkar. Duon får sig dock en ordentlig törn när det hettar till mellan Mike och Marcus sexiga syster Syd. I rollerna: Will Smith, Martin Lawrence, Peter Stormare, Jordi Mollà, Gabrielle Union, Theresa Randle, Joe Pantoliano. Regi: Michael Bay.

Kollat Arabiska Fullblodshästar till SALU på hästnet.se & andra sidor som http://www.sahf.se/ som är SAHF- Svenska Arabhästföreningen & andra sidor.

Bl a dessa skönheter har jag kollat på medans jag sett på filmerna ovan & den som följer nedan.

Kollade in på en sida bla som heter Kullatorps Arabian stud & som har fantastiskt vackra arabhästar. http://www.kullatorp.com/ Denna Svenska Uppfödare har verkligen toppkvalitetshästar som är oerhört vackra & majestätiska som Arabiska Fullblodshästar ska vara.

Vill verkligen ha Arabiska Fullblod hästar. Ja tänk om man kunde ha såna här skönheter utanför farstukvisten i hagar runt ett hus på landet. Någon som vill ge mig ett hem på landet & hästar?! Kanske fina kärleken & passionen tillsammans med varandra, hästar, hundar, höns & kanske andra djur med?!

The Rookie. Amerikansk action från 1990. Detektiven David Ackerman har problem både med sitt kärleksliv och med sin far som inte samtycker om hans yrkesval. Det som främst tynger honom är broders död, han dog i en olycka som var orsakad av David. David bestämde sig för att jobba med fall som rör bilstölder. Hans nya arbetskollega är Nick Pulovski, en före detta racerförare. Deras första uppdrag blir att få tag på en liga som stjäl bilar. I rollerna: Clint Eastwood, Charlie Sheen, Raul Julia, Sonia Braga, Tom Skerritt, Lara Flynn Boyle, Pepe Serna, Marco Rodríguez. Regi: Clint Eastwood.

Nej nu vart det att sova, men visst är det något magiskt i Arabiska Fullblodshästar?! Tycker i alla fall jag. Nattinatt!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Du skriver i din sido kolumn att bloggen handlar om ditt liv, som du påstår är mycket intressant. Men ärligt, det enda du gör är ju att lägga ut bilder från olika hus/lägenhets sajter & Blocket. Har du ens tillåtelse till detta, har du kollat upp det??
  Det är väldigt ointressant att scrolla bland alla hus, lägenheter & tv program som du lägger ut...

  SvaraRadera
 2. Ja det får ju vara din åsikt. Jag skriver om det jag gör. Är inte det ända jag gör, om du läser min blogg ordentligt. Bara varit sånt väldigt mycket senaste tiden & kan man inte stå ut med det, så behöver man inte läsa min blogg.

  SvaraRadera
 3. Men ibland kanske drömmar om hästar och hus varvat med teveprogram är vad som existerar i någons liv just för tillfället. Det gör inte det livet mindre värt att berätta om och hur intressant det är handlar mer om betraktarens förväntningar. Tur för dig att det finns så många andra bloggar du kan suga i dig av.

  SvaraRadera
 4. Tack för den som sa detta. Det är så sant som det var sagt.

  SvaraRadera