måndag 11 oktober 2010

Söndag...TV. Hus & Hönsdrömmar. Släktforskn. & Dikt!

Lia ringde om att träffas & hyra film & så men jag kände inte att jag vill göra det för mycket tankar & orkar inte vara social.

Ätit frukost. 1 st. Müslibar, 1 81 choklad, 2 st. mackor med Mortadella & tomater & 2 st. mackor med akaciahonung. C-Vitaminbrus & druckit mitt hasselnötskaffe.

Ridsport. VM i Lexington. Sammandrag från finalen i hoppningen som avgjordes i natt. Från Lexington, USA. Fyra ryttare deltar som byter hästar. Kommentator: Jan Svanlund, Lotta Björe. 3:a Eric Lamace. 2:a Abdulalah al Sharbatley. & 1:a Phillipe Le Jeune.

Suttit & kollat på hemsidan hemnet.se som jag ofta gör.

Jätte fin mindre hästgård som har mycket potensial för att mans ka kunna hålla ett avels & träningsstall som jag drömmer om. http://www.hemnet.se/beskrivning/731795?r=3

Hus & gård med mycket charm & möjligheter. http://www.hemnet.se/beskrivning/883321?r=3

Superfin gård som är i toppskick, ett rent utsagt drömhus som har allt & lite till & som är superfint utvändigt & invändigt utanför Borås. http://www.hemnet.se/beskrivning/890105?r=3 Ett riktigt vackert Drömboende.

Gård med många möjligheter & fint renoverat på ca 13. 1/2 ha. http://www.hemnet.se/beskrivning/925897?r=3

Härligt liggande gård vid en å, men en hel del inne behöver målas & tapetseras om, men det är bara yta. http://www.hemnet.se/beskrivning/450745?r=3

Var ute en liten sväng med Lucky, känner mig så låg & trött på allt. Försöker att vara possitiv. Måste tänka possitivt!

Hollywoodfru: Maria Montazami. Svensk reality från 2009. Maria Montazami blev en av höstens favoriter när hon dök upp i tittarsuccén Svenska Hollywoodfruar. Med sina läppstift, sina ostkrokar och sin släpiga dialekt charmade hon tittarna. Nu bjuder vi på en "best of" och samlar alla våra favoritstunder med den härliga hemmafrun.

Super läcker hästanläggning som är så vacker & med så många möjligheter för olika hästverksamheter av alla de slag. http://www.hemnet.se/beskrivning/824142?r=3 Här hade jag även kunnat ha andra djur & ha vänner & familj boende om jag velat det. Paddock, Ridhus, flera stall & flera bostadshus. Ett drömställe 15 min med bil från Göteborg.

Hästgård. Ligger lite nära dom andra husen, men ligger bra till mellan Mariestad & Lidköping i Ormalide strax utanför Götene. Fast vet inte riktigt vad jag tycker om det?! http://www.hemnet.se/beskrivning/808940?r=3

Lyxfällan. Svenskt livsstilsprogram från 2010. Säsong 9. Avsnitt 1 av 10. Pernilla och Thomas lever i nuet och unnar familjen det familjen vill ha. Nu tvingas de tömma barnens sparkonton för att betala räkningarna. Med fem barn i familjen har Pernilla och Thomas ständigt höga utgifter. Trots detta har de aldrig funderat på att hålla i plånboken. Att huset är belånat långt över taknocken på över 2 miljoner har inte stoppat dem - de har dessutom tagit smålån och krediter på över 600 000 kronor.

Jätte fint hem som skulle kunna bli så otroligt härligt hem för mig & en kille som man skulle kunna ha hundar, hästar, ankor, höns & andra djur. http://www.hemnet.se/beskrivning/839996?r=3

Sagolikt vacker gård i Rävlanda Backa. Här hade jag kunnat flytta in på en gång utan behöva göra någon dirrekt renovering. Superfint allt ihopa från utsidan till insidan. http://www.hemnet.se/beskrivning/882223?r=3

Unikt boende som verkar ganska häftigt & så på många vis. Undrar hur det är att bo här & skulle man även ha någon kompis el. familjmedlem boende där med?! http://www.hemnet.se/beskrivning/932018?r=3 Fast vet inte om jag skulle vilja bo där?!

Jätte fin gård. Upperuds Herrgård. Ligger väldigt vackert vid vattnet & är en ren sagodröm av fantastiställen att kunna bo på med 15 rum. http://www.hemnet.se/beskrivning/619612?r=3 Skulle restaurera & göra det till ett sagolikt boende. Ett drömboende i mina ögon, mycket jobb, men skulle bli en sagolik plats att leva & bo på.

Ett hus som ligger vid en sjö. Ligger väldigt idylliskt & med lite arbete så kunde det bli fint. Havden heter det. Väldigt vackert namn. http://www.hemnet.se/beskrivning/725471?r=3 Ändra lite på fasadens färger, bygga en ny farstukvist i gammal stil, så blir det vackert. m.m.

Ätit Salta pinnar & energidricka med svarta vinbär.

En gård med kulturhistoria, men med mycket arbete kunde det bli ett jätte vackert hem. Massa vackra kakelugnar, järnspis, bakugn & 117 kvm klar bostad, men 94 kvm till som finns att göra en bostad av på överplan. & 7 hektar mark & flera byggnader på gården för den händige. http://www.hemnet.se/beskrivning/860117?r=3 Dock nog lite för stort för mig att fixa.

Här är något sagolikt vackert & idylliskt men sjukt dyrt som 50 miljoner. Flera öar & stort vacker gård utanför Strömstad- Rossö. http://www.hemnet.se/beskrivning/714205?r=3

EKLUND STOCKHOLM NEW YORK. Är ett bostadsbolag för Superrika människor som har råd att lägga ut över 4 miljoner för ett hem i Stockholm el. USA, men som även har det exlussiva av det exlussiva med hem över 40- 50 miljoner. http://www.esny.se/

Ut med Lucky en liten sväng för hennes kissrunda.

Välkommen hem. Svenskt inredningsprogram från 2010. Säsong 1. Avsnitt 7 av 10. Eva i Västerås är en stöttande vän, ensamstående mamma och jourmatte för övergivna hundar. Hon finner också tid att hjälpa sina vänner med städning, barnpassning och att rasta deras hundar. För några år sedan fick hon diagnosen bröstcancer. Lägenheten har slitits hårt av busiga hundar och hennes hem har hamnat långt ner i prioriteringen. Nu vill Evas vänner hjälpa henne att få det fint hemma.

Satt & funderade en massa på den släkt man haft i livet. Då jag är av en salig blandras från Sverige, Österrike, Tyskland, Ryssland & Polen av kristet, katolskt & judiskt blod, så vorre det intressant att veta ens släkts historia.

Ni som är intresserade av Släktforskning, så finns bla. dessa sidor.

http://www.myheritage.com/family-tree-builder?lang=SV&gclid=CKf59562w6QCFUGGDgodvn7EDA
http://www.genline.se/
http://www.arkivdigital.se/land/an200903?gclid=COmq3-i3w6QCFVIqDgod7R8_Cg
http://www.slaktdata.org/

Funderar på livet & funderar på vad jag ska ta & sälja för något?! Har egentligen en hel del som jag skulle kunna sälja. Både prydnadssaker, pälsar & kappor, konst & annat, sedan funderar jag på vilka saker jag skulle göra om som möbler som kanske skulle målas?!

Kollar på blocket.se & drömmer om djur jag skulle vilja ha nu mest kollar jag höns av olika raser som Dvärg Kochin (bilderna), Silkeshöns, Paduan & Holländsk vithätta .mfl.

Drömmer så mycket själv om att få ha höns i en trädgård & kunna få små kycklingar som piper & växer upp till vackra & härliga höns & tuppar. Glädjen som sprids i mig när djuren lever & mår bra, förökar sig & lever är det som gör att jag vill leva & bo på en gård. (Dvärgkochin's på bilderna).

Funderade även mer på ormen jag tänkt på, men jag ska nog skippa reptiler över huvudtaget, även om dom är vackra är det en hel annan typ av jobb med dom än jag vill egentligen ta på mig. Hundar, katter, hästar, höns, ankor, fiskar, geter, får & sånt är mer djur jag känner att jag skulle vilja lägga tiden på.

Var ute med Lucky en sista sväng & suttit lite på facebook & nätet innan jag skulle ta & sova i min säng med djuren.

Satt även & tänkte på en dikt som jag tänkt på ett tag nu när det är månaden för Bröstcancerfonden, men den är även tillkallad alla som förlorar sitt liv i sjukdomar & olyckor av andra slag med. Stöd forskningen för cancer.

Vad är döden?!

Döden betyder ingenting
Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum.
Jag är Jag, Du är Du.
Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.
Kalla mig vid mitt vanliga namn.
Tala till mig sådär som Du alltid gjort.
Skratta som vi alltid gjort.
Var med mig. Le mot mig. Tänk på mig.
Livet går vidare för att det måste gå vidare.
Döden är bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap.
Varför skulle Du sluta tänka på mig för att Du inte längre kan se mig.
Jag väntar på Dig någonstans väldigt nära.
Allt är väl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar