måndag 22 november 2010

Fredag...Heldag på stan med Krister. Sedan Umgås med Lia & Karin.

Vaknade upp tillsammans med någon är något av det mysigaste man kan göra. Var ute med Lucky en sväng & vi skulle sedan åka buss in till stan då jag hade lite ärrenden. Skulle bla till socialen, men det vart inget av det under dagen. Orkade inte med det, men vart att gå runt på stan & kolla andra saker som jag skulle göra.

Vi hoppade av vi Våghustorget & vi började med att gå till Arken Zoo för att kolla på rötter till mitt Vivarie som jag ska ha, men väldigt dyra 200 kr kilot, så det vart inte att köpa några rötter där, men vi kollade lite fiskar med, men inget intressant, men vi ska till en ren Akvariebutik sedan.

Sedan var vi inne i Krämaren gallerian för att gå till Clas Ohlson där jag köpte lampor till akvariebelysningen & sedan in på DUO en lågprisbutik för att kolla lite bara.

Vi var in på en massa butiker för att bla. kolla saker bara & senare köpa hårfärg. Åhlens, GAME, Indiska, Teknik Magasinet, H&M & KICKS bla. Där vi gick & strossade, kollade saker vi gillade & pratade med varandra & ja det känns lite som om det finns något bra mellan oss. Jag har kysst honom & kysste honom även när vi var på stan. Han är ung, men han får mig att må bra & förstår mig till fullo & dömmer mig inte för att jag har ett lite stökigt hem, för att jag är sjukskriven, för att jag har problem med mitt mående el. något som helt verkar det som. Vi köpte hårfärg båda två på H&M, så vi ska bli av helt annan färg i dagarna.

Vi var även på MYRORNA där vi strossa runt & jag krama om Helena som jobbar där, en av dom arbetskamrater där som jag trivdes bäst med. Jag köpte dessa böcker. LANDSKAPSHUS för 15 kr med arkitektritningar på gamla landskapshus & FÄLTTÄVLAN Linda Algotsson. Ridsportens Formel 1. för 20 kr.

Vi gick runt hela dagen på stan & ska nu sedan vidarre...

Vi var förrbi vid Chinabutiken som jag brukar säga, men som heter XIN TUNG AN TRADING HB. & som har Kinesiska & Thailändska livsmedel som grönsaker, frukt, burkar, torkat, djupfryst, husgeråd m.m. Jag köpte Hawflakes som är Hagtornsgodis & Ginger Candy som också är ett godis med Ingefära i, men som inte är med en massa färgämnen & socker utan ganska naturligt.

Vi gick sedan vidarre till det som jag mest ville göra idag gå till akvariebutiken Akvariekällaren som har oerhört mycket vackra fiskar & en massa tillbehör till akvarium. Fantastikt stort utbud & som ligger på Hertig Karls Allé. För att kolla mer om butiken finns hemsidan: http://www.akvariekallaren.se/index.html

Diskusfiskar är något dom föder upp & säljer i alla möjliga härliga färger i just denna butik, men finns oerhört många olika andra fisksorter.

Här en oerhört stor Gurami av någon sort som simmade efter handen via glaset när man rörde vid det. Ca 20-25 cm lång.

Störts Slöjstjärtar (Guldfiskar) jag någonsin sett på ca 30 cm per fisk. Supercoola! ♥

Dom har även en del saltvattensakvarium med olika fiskar för som dom som är intresserade.

Jag var främst där för att köpa rötter & här kostade bara rötterna 100 kr kilot, jämntfört med butiken i stan som tog 200 kr kilot. Jag köpte 3 st. rötter för totalt 185 kr. Ja kanske låter konstigt att betala för rötter till ett akvarium/vivarium, men man kan inte ha vilja rötter som helst. Dessa är drivved från regnskogen.

Vi var där i över 40 minuter & jag träffade även på min Gulliga kompis Ida som hade med sin kille & lilla Luna. Luna fick lite egentid med matte & husse medans dom andra små vilddjuren Kaia & Ninja var hemma. Kul att se henne! ♥

Jag & Krister var sedan in på LIDL för att köpa med bla choklad, men även en massa annat gott som vi ska ha i helgen. Bla. Snacks & annat.

Efter att vi kommit hem så vart det att fixa mat, då jag var lite stingslig & hungrig. Jag bad Krister om ursäkt om jag varit lite grining, men blir det om jag inte äter ordentligt, men han förstod det & gav mig en härlig kram. Jag lagade middag snabbt som vart friterade strips, stekta köttbullar, hackad spenat med aromat & smör i. Sedan Sweet chilisås & ketchup. Efter att ha ätit & fått lite mer energi båda två, så ska vi till Lia.

Hos Lia drack vi en varsin drink med Limeläsk, tranbärsjuice & lite vodka. Vi spelade spelet RISK & hade det trevligt, men jag fick även en annan idé om att vi skulle gå till min vän Karin M. för att ha en glöggkväll & umgås med henne med. Lia skulle få ta & träffa henne för första gången.

Så det vart det Glöggkväll. Röd glögg med lite vodka & Karin hade en jättegod mjuk pepparkaka hemma. Bara sitta & prata alla & umgås, men oj vad klockan rann iväg. Vi kom dit & suttit & pratat & druckit lite men rätt som det var så var klockan 00.30. så blev dags att dra sig hemåt alla. Jag & Krister hem till mig & Lia hem till sig, men kul hade vi haft & Karin & Lia är oerhört lika varandra & dom verkade gilla varandra bra.

Var ute med Lucky på en promenad & sedan soft.

Här har jag satt i rötterna i mitt Vivarium som detta ska bli & dessa rötter hade lagt i badkaret i vatten för att sköjas rena innan jag stoppade i dom, men det ska bli riktigt snyggt när det är klart.

Jag & Krister satt uppe & kolla på Vivariumet & pratade en stund innan vi gick & la oss & låg & pratade en stund innan vi sov.

1 kommentar:

  1. Diskusen simmar faktiskt i mitt akvarium och inte i akvariekällaren....
    Mvh Calle....ägaren till fisken.

    SvaraRadera