torsdag 17 februari 2011

Onsdag...Sov länge & städdag.

Sovit länge & myst. Drömmer ofta drömmar om när jag är ett med allt i naturen. Liksom jag min själ & väsen hoppar mellan olika saker som växter, djur, stenar, himlen & annat.

Lucky & Jinx rök ihop regällt på morgonen, för att Jinx dängde till Lucky & hon vart då jätte sur, så hon kastade sig över Jinx, tryckte ner henne & gav henne en regäll omgång. Fast jag tycker att Jinx förtjänade det då hon starta det.

Vet inte om jag skrivit detta innan? men något som jag även har som morgonrutin är att kolla om djuren har mat & vatten. Har dom mat kvar i skålarna, så fyller jag inte på utan dom får äta upp det först innan jag fyller på. Annars brukar jag för det mesta fylla på deras skålar på morgonen med torrfoder & stör på lite plaque off.

Något som Lucky brukar få extra ibland är några mintkex som får alla hundar att ta & lukta lite bättre ur munnen, ja bättre andedräkt. Så nu fick ni ett litet tips alla hundägare. Såna kex finns ofta i bra sorterade djuraffärer & ser ut som små gröna hundben.

Ute med Lucky & sedan bloggen. Facebook & tar det soft i soffan.

Frukost. Pojken har fixat. Skivade champinjoner, 2 st. små franska mackor vardera med riven ost, men en även med mortadella & en med kaviar. Sedan 3 st. stekta ägg på mörkt bröd. Blåbärste att dricka.

Läser Hem & inspiritation, softat i soffan & sedan städat lite i badrummet.

How clean is your house. Brittisk realityserie från 2007. Kim Woodburn och Aggie MacKenzie besöker brittiska hem som är i stort behov av städning. De går igenom hemmet med de boende och ger dem råd om hur man håller rent. Sedan är det dags att ta på sig skurhandskarna och börja röja upp i röran. Kim och Aggie avslöjar också skrämmande fakta om bakteriehärdar som lurar i hemmet. Medverkande: Kim Woodburn, Aggie MacKenzie. Säsong: 3 Avsnitt: 1/ 10.

Suttit & bläddrat i huskataloger. Drömmer mig bort om eget hus. Degar lite på facebook. Jinx sovande i mitt knä.

Colins och Justins heminredningskupp. Brittisk livsstilsserie från 2010. Inredningsduon Colin och Justin har bestämt sig för att lära kanadensarna ett och annat om heminredning. De överraskar människor i deras hem och gör en total makeover. Säsong: 2. Avsnitt: 5 / 26. Dom inreder ett hem i stort sett nästan bara vit & blåt & med mycket blå Kinaporslin. Sedan även lite mörkbrunt.

Krister fixar med något hemligt i köket, men som det luktar så tror jag att han bakar något riktigt gott.

Antikdeckarna. Svensk antikvitetsserie från 2009. Pontus Silfverstolpe besöker Skåne i sin jakt på antikfynd och Li Pamp är hemma hos Patrik som handlat mycket på auktion. Hemma hos honom hittar hon en spännande tavla, men var inte så mycket så det blir att sälja Fantomenomslag i tavelramar. Pontus har med sig en byrå & nu ska han gissa vem som kostar mest, får pengarna från båda om han gissar rätt, men annars bara från det han säljer & överskottet går till BRIS & barn i samhället. Även hemma hos en man som samlar på termosar. Medverkande: Pontus Silfverstolpe, Li Pamp. Avsnitt: 10 / 10.

Var ut med Lucky & soporna. Kallt ute, men ändå ganska skönt på något sätt, uppfriskande.

Nu får jag se vad det är...Små bakelser. Nästan likadana som han gjorde förrut, men dessa med bara björnbär, smördeg, vaniljsås & vaniljsocker. Mangojuice att dricka till.

Bygglov. Svensk inredningsserie från 2009. Susanne och Joakim bor i en före detta lanthandel som de hållit på att renovera av och till i sju år. Nu behöver de hjälp av Matte Carlsson, Willy Björkman och Mija Kinning att bli klara med huset. Bygglovstrion tar sig an uppdraget och ser bland annat till att familjen får ett nytt modernt kök, men i blandad ny & gammal stil. Medverkande: Mats ”Matte” Carlsson, Willy Björkman, Mija Kinning. Avsnitt: 8/ 10.

Ta & städa lite. Sorterar alla mina sjalar i hallen & så tar vi tag i att städa hela lägenheten, det ska plockas, sorteras, dammsugas, kasta massa papper, reklam & tidningar. Städa, städa, städa....Gud vad skönt att få ut all skit. När man sedan drar fram snabeldraken (dammsugaren) så vill inte katterna vara med längre & kolla vad man gör.

Halv åtta hos mig. Gayvecka. Svensk matlagningsserie från 2011. Pehr är dagens värd. Hans meny består av avocadosalsa till förrätt, sotad fläskkarré med ris till varmrätt och till dessert chokladlasagne. Han har ett helt galet hem, men väldigt häftigt.

Städa, städa & städa...Flyttat om i lägenheten med, så fint & skönt det är, men under allt städande så har vi glömt att äta. Jag har lärt mig att stänga av min hungerkänsla när jag gör något viktigt som exempel, men nu blir det att göra mat.

Fixar mat..blir oxfile kryddad med salt, svartpeppar, vitlökspeppar, lime & runt omkring hackad lök, vitlök, champinjoner & några deciliter rödvin. Tillbehör för övrigt, friterade pommesfrites & machesallad.

Ätit en macka med ost & champinjoner på då jag var så himla hungrig i väntan på maten. Sitter lite på nätet...Facebook, qruiser, google & en del annat för att kolla igenom min mail & äta innan jag ska sova. Äta lite mat & sedan ja & sova.

En sak till...Jag vet att det är många som läser min blogg, men tråkigt att det är så få som kommenterar. Vorre kul om fler kommenterade om vad som sägs & skrivs i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar