onsdag 16 februari 2011

Tisdag...Idéer om eget förretag.

Började dagen med att gå ut med lilla Lucky på en promenad. Hon är så söt när hon trippar fram i sin kamoflagefärgade overall.

Var riktigt grått väder ute, men var en riktigt skön & uppfriskande promenad.

Fint med Varbergaskogen i närheten där det finns en massa promenadvägar som är tyvärr lite dåligt underhållna under vintern, men finns en gångväg genom skogen, så dom dagar det är varmare går vi en sväng där i skogen på några kilometer. Under sommrarna går jag ofta runt & i hela skogen & den sträckan är ca 5 km runt & sedan låter Lucky springa av sig på dom stora fotbollsplanerna bortanför Mellringe.

På väg tillbaka hemåt & in i värmen. Skönt att det inte är tillåtet att åka motorfordon hur som helst inne på gångvägarna.

Facebook, qruiser, bloggen & annat. Käkade rischips till frukost. Kanske inte världens nyttigaste, men orkade inte göra frukost när jag gick upp.

Kollade i boken De ovanliga. Människor som går emot strömmen. som handlar om folk som verkligen lever ett annorlunda liv. En hel del av dom lever som man gjorde under 1800 & början av 1900-talet med att leva utan el, vatten inomhus & andra moderna moderniteter.

Funderar på saker & ting. Tog mig några rostade mackor att äta & gjorde även några till pojken som sitter & skriver CV.

Oprah Winfrey Show. Amerikansk pratshow från 2010. För första gången på 45 år samlas hela gruppen från musikalen Sound of Music hos Oprah, Julie Andrews, Christopher Plummer och ”barnen” Von Trapp. Man får veta allt om dom olika personligheterna & människorna bakom alla rollerna i denna helt underbara musikalen.

Funderar på hur jag vill leva mitt liv. Vill inget hellre än att få bo på landet i en fin liten röd stuga med vita knutar, en gård med djuren & naturen att leva på & som jag drömmer om. Kommer inte att berätta alla idéer jag har, men en hel del av dom, dom största av dom i alla fall.

Vill kunna odla en hel del egna grönsaker, frukt, bär & örter. Laga mat, baka & annat på egenproducerade produkter. Även saker jag ska kunna sälja.

Får som jag ska kunna använda för eget & säljande bruk. Livdjur säljas, fårfällar, ull som ska kunnas säljas som det är, naturliga garn & även sälja kött & kunna försörja sig på köttet själv.

Alpackor som ullen ska kunna säljas av, naturligt garn & livdjur. Dessa djur är oerhört värdefulla så man gör inte kött på dom, då dom kostar från ca 10.000 kr & uppåt.

Höns mest för eget bruk där det ska kunna ätas kycklingar & äggen. Fjädrarna ska även användas.

Eventuellt andra nyttodjur som skulle kunnas ha är även Kaniner där man skulle sälja livdjur, äta köttet & sälja skinn & använda skinnet till produkter jag ska göra.

Hundkennel med Chinese Crested Dogs där hundarna främst är familjemedlemmar som dom ska vara, men även kunna ställas ut & kunna ta valpar för avel & tryggande av rasen.

Även hålla på med pysslande & kreativa saker som att göra drömfångare som jag ska sälja, måla mina tavlor, skulptera, fotografera & annat kreativt skapande som jag ska kunna sälja av.

Om man sedan har råd skulle jag oerhört gärna vilja ha Arabiska Fullblod's hästar som ska ridas, tränas & kanske även tävla lite med & ta föl, men främst ha dom som ridhästar & sällskap då dom är otroligt härliga hästar.

Ta vara på naturens krafter som solenergi för el, ved att elda med, vatten för att alla behöver vatten till olika saker, men något som kanske förvånar er är att jag skulle inte ha något emot att bo på en gård med utedass & såna saker, tvätta av sig kan man ju göra när man kokar vatten & såna saker. Kanske låter som ett hårt liv, men vill hellre leva det än att leva med massa störande grannar. Har aldrig trivts i lägenhet.

Även kunna plocka svamp, bär & ätliga växter i skogen som man kan göra massor med. Svampen kan torkas, frysas, förvällas m.m. Bären kan bli saft, sylt, frysas & ha färska i en paj eller annat bakverk. Ätliga växterna funkar att äta färska eller att tex. koka soppa på eller varför inte te.

Redigerat dessa bilder ovan. Varit ute med Lucky en liten sväng.

Mat: Pastapennor & resterna av korv & stekta champinjonerna med smält ost som jag hade i kylen.

Fortsätter att redigera bilder. Lucky ligger hos mig i soffan framför min mage medan jag ligger på sidan i soffan med laptopen på vardagsrumsbordet.

Var inne på LRF:s "Lantbrukarnas Riksförbund" hemsida & läste om bla. Startpaket Under 36.http://www.lrf.se/medlem/nyheter/chans-till-ttartpaket-u-36-aven-i-ar/ & på http://www.lrf.se/Medlem/Foretagande/Driva-foretag/Startpaket-under-36/ det är för folk som vill starta egna förretag inom lantbruk, skogsbruk & djurhållning. Kan få gratis rådgivning & en massa tips & hjälp.

Kraftsamling lamm. För att göra fler framsteg i fåruppfödning & det faktum att mer än 50 % av det lammkött som Svenskarna äter är importerat, men den sida handlar om hur man som förretagare ska kunna hålla får & främja Sveriges fåruppfödning. http://www.lrf.se/Medlem/Foretagande/Far-lamm--getter/Kraftsamling-lamm/ & på Elite lamm. Fårdatabas för avel, produktion & bevarande. http://www.elitlamm.com/ Här finns bla mycket fakta om genbank för Allmogeraser.

Kollade lite facebook med när jag ändå var inne på nätet. Dricker en saft på björnbär, vindruvor & hallon. Om jag ska göra det som ni har fått lite föraningar om ovan, så måste jag skriva affärsplaner & lyckas övertala om att jag ska få bo i torpet el. köpa en egen gård.

Top Chef. Amerikansk realityserie från 2008. Tävling i matlagning. Kockarna får ta sig an ännu en utmaning, den här gången ska de laga mat på en riktig restaurang "The Craft" & servera det för 50 st. andra kockar som även blir deras matkritiker.

Ska se en klassiker. Rasmus på Luffen. Som handlar om Barnhemspojken som rymmer från sitt barnhem & går på luffen där han träffar Oskar en luffare som spelar dragspel & tar med honom på äventyr.

Kollar lite på nätet på hemnet.se Kollar på bostäder inom Västerland. Bla en liten hästgård i Stulta, Köping på 3 ha. http://www.hemnet.se/beskrivning/1073195?r=3

Riktigt fin liten Hästgård i Broddbo. 9 940 kvm tomt med 3 boxar & plats för att hålla en massa djur, men skulle behövt en lada till för får & alpackor. http://www.hemnet.se/beskrivning/1447275?r=3

Om man nu får drömma ordentligt så...Sagolikt vacker Herrgård i Utterberg, Skinnskatteberg, på ca 900 kvm med flera byggander utöver huvudbyggnaden. 290 ha mark m.m. Har Verkligen allt jag vill ha. Massa fina rum, bastu, vinkällare/vinprovningsrum, stallar 12 boxar för hästar & andra djur, gästbostäder & fastigeheter man kan hyra ut m.m. http://www.hemnet.se/beskrivning/552671?r=3

Bostad i Halland. En riktigt fin gård i Björnås på 18 ha som skulle kunna vara perfekt för det jag vill ha i livet. Plats för hästar & en massa andra djur. http://www.hemnet.se/beskrivning/1091257?r=3

Halv åtta hos mig. Gayvecka. Mimmi står för dagens bjudning. Hon serverar gästerna grillad sparris med tryffelaioli, rosmarin- och vitlöksstekta lammracks med sötpotatisgratäng och ananascocktail med glass.

Bygglov. Svensk inredningsserie från 2011. Matte, Mija och Willy tar sig an sitt kanske största projekt hittills, att bygga ett uterum från grunden till familjen Törner i Kumla. Det blir en kamp mot klockan för att hinna klart i tid och de blir tvungna att bygga taket samtidigt som väggarna muras. Medverkande: Mats ”Matte” Carlsson, Willy Björkman, Mija Kinning.

Krister var ut en liten sväng med Lucky.

Bukowskis. Svensk reality från 2011. Det råder febril aktivitet på auktionshuset Bukowskis då en ny utställning ska sättas upp. Vi får ta del av arbetet bakom kulisserna. Bukowskis experter lär oss om dess historia och värde och vi får även se vilket pris föremålen slutligen klubbas för på auktionen. Bukowskis värderar även hela hem och vi följer med förste intendent Tom Österman på skattjakt hos en familj i Stockholm. Säsong: 1. Avsnitt: 1 /10.

Country House Rescue. Brittisk realityserie från 2008. Ted Coryton levde under 30 år på en gård bara ett stenkast från Pentillie Castle, i vetskap om att han en gång skulle ärva det. Nu har han ärvt både slottet och en skatteräkning på 6 miljoner pund. Medverkande: Ruth Watson. Säsong: 1 Avsnitt: 6 / 6 Produktionsår: 2008.

Sagolikt fantastisk fastighet som verkligen är en stjärna med alla sin vackra omgivning, floden som rinner i närheten, trädgårdarna, skogen, gamla byggnaderna runt omkring som badhuset, orangeriet, pool, växthus & massa annat vackert.

Kolla närmare på lite om slottet & dess nuvarande syfte som är riktigt härligt. http://www.amazingretreats.com/pentilliecastle/

Nej nu blir det att ta & sova, är Supertrött.

2 kommentarer:

  1. Släpp inte tanken på eget företagande!

    SvaraRadera
  2. Nej...det ska jag inte göra. Har däremot mycket tankar & funderingar hur allt ska kunna funka & hur jag ska lyckas?

    SvaraRadera