söndag 20 mars 2011

Ons. Tors. Fre. Akuten & legat på AVA. Akutvårdsavdelningen.

ONSDAG...

Magont hela natten, sovit med min värmedyna. Softar då jag har väldigt ont. Bloggat & suttit på nätet. Frukost....managrynsgröt, skalat äpple & örtte med äpple & tranbär.

Jag skulle idag till Varberga vårdcentral då jag ska träffa en läkare om min sjukskrivning & kolla upp vad det är med magen för något??

Efter att ha varit på vårdcentralen & fått min sjukskrivning & ett recept på en medicin som skulle göra att min mage blev bättre, så tar jag bussen in till stan & hoppar av vid Järntorget brevid Slottet. In på Apoteket. För att hämta ut magmedicin: Omeprazol Pensa & även köpa lite kirurgtejp till Tingelings öron som behöver tejpas igen för att dom ska stå.

Efter det var jag på Ali Baba livs för att köpa hem lite olika grönsaker, pepparmynta, olika torkade frukter, godis, salt & en massa annat. Man skulle kunna köpa hur mycket som helst där inne, finns så otroligt mycket spännande utländska matingredienser där inne på affären. Jätte bra affär att den finns för alla som gillar utländsk mat.

Var en liten sväng på Myrorna & vad hittade jag om inte där. Hela Harry Potterserien med 7 st. böcker för 20 kr/st. Snacka om att man var lycklig då. Jag har ju inte läst dom, men det ska nu göras.

Jag fick även med denna bok & filmserie från Myrorna för totalt 40 kr.

Var in en snabbis på Pressbyrån på Centralstationen medans jag väntade på bussen. Köpte med mig några tidningar. Hade inte kännt någon smärta sedan jag gick från läkaren. Så jag trodde att det skulle gått över...men ni får läsa vad som händer senare i detta inlägg.

Jag hoppade av bussen i Varberga Centrum & gick förrbi Tempo för att köpa hem lite saker som mangojuice, ananasjuice, ägg, smör & pålägg m.m.

Hemma med allt & packat in det. Välfyllt i kylen & skafferiet nu. Det mesta är mina matvaror, men en del är även Kristers då han äter & dricker lite annat som tex. vanlig mjölk som inte jag kan dricka.

Tagit medicinen. Omeprazol Pensa.

Gör mat...smörstekt mangold, chaminjoner, ruccola & matvete till att äta. Vatten att dricka till.

Sutitit lite på nätet, sedan tagit & vilat. Druckit en Foco med Granatäpplesmak som jag hittade på Ali Baba. Drack dom senast jag var på Borneo. Dom kommer nämligen från Thailand denna läsken. Tingeling har fått tejp på hennes öron igen då dom börjat att svaja & måste stå om det ska bli en liten utställningshund av henne.

Kollat på auktionsprogrammet. Bukowskis. Modern aktion denna gång. Mycket från Svensk tenn & andra. Mycket samtida konst.

Masterchef. England. Det lagas bla fläskfile & även ravioli.

Dadlar att äta & grön guavajuice att dricka. Jag som trodde att det onda skulle släppa i magen nu, då jag inte kännt något under dagen, men tillbaka igen. Undrar om det är medicinen som gör detta??

Masterchef. England. Nu med Asiatiska influenser med olika skaldjur bla lagas.

Nej tar mig en promenad....kanske släpper smärtan då? Nej, dusch igen, försvinner ett tag i duschen, men så fort jag kommer ut igen börjar det värka igen.

Ca 2 timmar senare efter att jag tagit medicinen & jag spyr & har jätte ont...åker in till akuten & får där reda på att jag ska stanna kvar, efter att jag fått ta blodprover & fått en massa morfin då jag hade ofantligt ont. En smärta som var olidlig då jag höll på att svimma flera gånger innan jag hade kommit in till sjukhuset & på sjukhuset med av smärtan. Jag brukar inte klaga på smärta, så när jag gör det verkligen, då gör det också verkligen superont. Fick morfin 2 st. sprutor.

Jag kom att få stanna på sjukhuset under onsdag natt...& några dagar framöver.

TORSDAG...

Ligger på sjukhuset på AVA. Akutvårdsavdelningen. Kommer under vistelsen här få en massa drop då jag inte får äta på dagen innan dom gjort alla test dom ska göra. Blodprover, avföringsprov & endoskopi. Blodprover tog dom flera gånger så sug ut som en nåldyna med blåmärken efter där sprutorna stuckits in. Fick även sprutor med smärtstillande m.m. i rumpan. Inte skönt alls, men bättre än den smärta jag hade.

Ja sprutorna var inte speciellt sköna & inte endoskopin heller, men inget emot smärtan jag hade.

Men under tiden som jag var där, var Krister oftast vid min sida & såg till att jag mådde bra & kollade på mig när jag låg & sov. Det då min kropp var helt utslagen & jag sov oerhört mycket, annars var han hemma hos hundarna. Tingeling verkar dock inte ha något problem med att vara hemma ensam ett tag. Har inte skrikit eller varit orolig, men hon har ju dom andra djuren hos sig.

Fick börja äta lite flyttande kost på eftermiddagen så vart nyponsoppa, vatten & mangojuice.

FREDAG...

Efter att Krister kommit tidigt på morgonen då han ville vara med när läkaren skulle gå sin rond. Jag fick prata med läkaren sist av alla, men jag ska få åka hem idag om ultraljudet ser bra ut.

Så tagit ett ultraljud & så väntat på resultat innan jag fick reda på om jag kunde åka hem. Fick reda på att jag har magkatarr.

Efter att gått från AVA, så var vi först på Sjukhusets Apotek, men där hade dom inte den medicinen jag skulle ha så vi fick åka ed buss upp till Apoteket mitt emot INDISKA på stan. Där hade dom den & fick den även lite billgare än vad den skulle kosta. Riktigt snäll kvinnlig Apotekare som var väldigt vänlig & hjälpfull. Vi var även på ICA mataffären i Krämaren för att köpa hem lite saker jag skulle äta. m.m. Sedan en sväng till Lia's jobb där jag skulle kunna sitta ner en stund & vila & få ta min nya medicin & smärtstillande jag ska äta för magkatarren, sedan efter att ha vilat en stund, bli runtvisad i gymmet hon jobbar på.

Åkte sedan buss hemåt.

Väl hemma lagade jag mat, men fick sitta vid spisen & skärbrädet, men fick lite hjälp av Krister med. Det blir grönsakssoppa med sirapslimpmackor att äta. Sedan lite torkad frukt, vatten & ananasjuice.

Fick äta lugnt...då min mage är väldigt upprörd & måste äta bra mat nu för att bli frisk.

Kollade på lite film & bara tog det lugnt. Kogänget. En tecknad film som handlar om 3 st. kossor som försöker att rädda sin gård & sätta fast den onda boskapstjuven.

Sedan kollar på Drömhem vid havet. Dom var i Algarve i Portugal för att leta efter ett hus till ett äldre par som ville pensionera sig & flytta dit.

Mus i sitt eget hus...Skulle vi se, men vi la oss för att sova tidigare istället. Zzzzzzz....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar