onsdag 16 mars 2011

Tisdag...Mår väldigt illa. Ordentlig magvär. Hästar & lugn TV-dag.

Vaknat med världens magknip. Duschat & vilat. Krister var ut med hundarna. Bloggat, svarat på mail m.m.

Krister har gjort lite gröt för att se om jag blir bättre i magen. Krister får ta hand om hundarna idag. Jäkla mage & allt annat skit i kroppen.

Pratat med en jätte trevlig kvinna på facebook som heter Charlotte Davidsen & som avlar fram Arabiska Fullblodshästar i Danmark, Silkeborg på Davidsons Arabian. http://www.davidson-arabians.dk/ Hon var väldigt trevlig & kändes bra att kunna skriva lite med någon som brinner så mycket för dessa vackra hästar.

Lagt in lite saker på facebook & även startat en ny klubb på Qruiser. Arabiskt Fullblod.

Dricka ckoklad & mint te & äta några få bitar mörk choklad med hallon i.

Rachael Ray. Amerikansk pratshow från 2009. Kom med och träffa Wilma Stephenson, lärare i matlagningskonst vid Philadelphia's Frankford High School. Hon förändrar tillvaron för sina elever genom sin syn på matlagning – och livet i allmänhet. Dom får hjälp med ett nytt kök & en ny matsal. Dom får även träffa kocken Bobby Flay. Säsong: 4 Avsnitt: 688 / Produktionsår: 2009.

3 st. skalade gröna äpplen för att försöka att få min mage lite lugn från allt magknip. Krister ska åka iväg & handla lite förnödenheter. Tingeling ligger & drömmer, piper i sömnen & jag bara vilar. Även ätit Hawflakes som är gjorda på hagtorn. En släkting till nypon som också är bra för magen. Riktigt goda!

Kollat på dokumentärfilmen Den Perfekta Araben som jag har inspelad. Handlar om Arabhästar i Sverige. Om bla Stuteriet Blommeröd http://www.blommerod.com/ & Stuteriet Kullatorp. http://www.kullatorp.com/

Artikel om själva programmet. http://svt.se/2.53606/1.619909/den_perfekta_araben

Blommeröd bjuder in till den 21st. Showen. "Scandinavian Open Champinonship" Internatinal B-show. 2- 3 juli. för mer info. http://www.blommerod.com/

Colin & Justin's Home Heist. Brittisk livsstilsserie från 2010. Inredningsduon Colin och Justin har bestämt sig för att lära kanadensarna ett och annat om heminredning. De överraskar människor i deras hem och gör en total makeover. Säsong 2. Avsnitt. 25/ 26. Här gör dom om ett vardagsrum, hall, matsal/allrum hos familjen Fernandez Michael & Emily. Allt i nästan vit, gult, svart, grått & brunt. Hittade ingen bild på vardagsrummet tyvärr).

Antikdeckarna. Svensk antikvitetsserie från 2010. Elsa Billgren fortsätter att leta fynd i Neapel tillsammans med Christian Quaglia. De besöker bland annat en av Italiens äldsta marknader. Pontus Silfverstolpe besöker en person som gjort många fynd på loppmarknader hemma i Sverige. Dessutom blir det ett besök hos ett av världens mest exklusiva skrädderier, Rubinacci i Neapel. Där har man precis börjat sy upp en kostym till musikern Bryan Ferry, frontman i 70-talsbandet Roxy Music. Medverkande: Pontus Silfverstolpe, Li Pamp, Elsa Billgren, Anders Welander. Avsnitt: 11 / 12.

Från Rubinacci i Neapel. http://www.marianorubinacci.net/eng/home.php

Vilar........kollade lite på facebook. Ont i magen fortfarande & illamående Tingeling ligger hos mig & Lucky med. Jag tror att dom förstår att husse mår dåligt, men ska försöka att äta lite av det Krister lagat. Hade jag inte mått så dåligt som jag gjort på senaste tiden hade jag lagat något roligare i matväg, men helt ok mat ändå.

Mat....Makaroner & stekt falukorv, stekta tomater & ketchup. Saft på björnbär & hallon till.

Mannen i mitt liv (The Object of my Affection). Amerikansk kärleksdrama film med gaytema. Jätte söt, mysig & en budgivande film.

Duscha igen...för att värme hjälper emot smärtan i magen. Krister hade något liknande förrut, men hans gicköver på 2 dagar. Undrar om det är ett virus eller kanske magkatarr??

Huset fullt av hundar. Svensk hundserie. Familjen Björklund i Västerås ska skaffa hund och får hjälp av programledaren Claudia Galli. Hundar och familj provar tillsammans bollsport för hundar där hundarna ska driva bollen in i ett mål, draghundssport med pulka, samt hundfrisbee. Tio familjer som tänker skaffa hund får hjälp med att hitta den hund som passar just deras familj bäst. 6 st. hundar presenteras för familjen. 1 Jack Russel, 1 st. Vallhundskorsning, 1 st. svart labrador, 1 st. Greyhound, 1 st. black and tan dvärgtax släthårig, 1 st. släthårig foxterrier,

Programledaren Claudia Galli guidar både hundar och familjer genom spännande aktiviteter och galna upptåg. Familjerna och tittarna får även lära sig mer om hur hunden ska skötas, och vad som krävs för att den ska må bra. Det är många saker att tänka på och familjens nya kompis kanske inte blir den man först trodde. Avsnitt: 1/ 10.

I varje avsnitt får en familj träffa olika hundar och spendera en vecka tillsammans med dem. Under tiden i hemmet ska familjen och hundarna lära känna varandra. Tillsammans prövar de på olika aktiviteter och typiska vardagssysslor. Allt för att familjen ska få en chans att känna efter vilken av hundarna som passar bäst i deras familj.

Man fick i detta program göra aktiviteter som att knuffa bollar över ett mål, dra saker efter sig, hundfresseby m.m.

I slutet av veckan gör familjen sitt val. Då får vi veta vilken hund som blir deras nya familjemedlem. I detta fall stod det mellan Ferdinand (tax hanen) & Berry (foxterriern tiken). Den som fick stanna i familjen vart Foxterriern Berry.

Bada badkar. Sedan ta & sova, men kan inte efter att ha lagt mig då det gör så ont, så går upp igen, upp & ner hela natten för att det gör så ont. Tur att jag ska till läkaren på onsdag. Krister har varit ut med hundarna under dagen även om jag var ut en liten sväng bara på gården med dom men fan vad ont det gjorde i magen efterråt.

1 kommentar:

  1. Krya på dig massor!
    OM det är magkatarr så kan det göra DJÄVULSKT ont!
    Tänker på dig!

    SvaraRadera