torsdag 28 april 2011

Onsdag...Besiktning. Flängt runt. Reptiler & Fynda lite. m.m.

Strålande morgon med en massa sol, men lite kyligare idag än tidigare dagar, så blir att ta en tröja på sig med när jag ska ut med hundarna & sedan även ska in till stan senare, har lite saker jag ska göra bla. gå på möte på Arbetsförmedlingen.

Har diskat, dammsugit & svabbat golvet lite grann & så för att det ska vara finare än innan, även om det mest var lite dammigt & mycket disk bara.

Ja lägenhetsbesiktningen av min hyresvärd Västerstaden på min lägenhet idag gick ju galant. Hon sa att det fanns ju inget att klaga över. Lite småstökigt, men inte skitigt eller förorenat av hundarna alls som någon granne sa att det skulle varit hos mig. Inga av mina grannar har ju ens varit in hos mig. Ja så nu kan dom klaga bäst dom vill dom förbaskade grannarna.

Ja, jag fick klagomål på att mina hundar skulle ha förrorenat min lägenhet, så det hade luktat ut i trappen, vilket ju självklart bara var ett falskt & lögnaktigt påstående. Nu har jag ju 2 st. vittnen genom besiktningsdamerna.

Ja, jag stör aldrig dom, men dom ska tydligen ha rätt att störra hur mycket som helst & hon anteckna det jag sa, för nu sa jag precis vad jag tycker om mina jävla grannar. Ja det spelas ju musik efter 23.00 ibland även på vardagar, det slamras i dörrar, skåpsluckor & annat som skramlar & låter, grannungen som springer alltid upp & ner i trapphuset & hoppar i trappen så det dånar, spikas i väggarna. Hur jävla många tavlor kan man behöva sätta upp klockan 22.00 på kvällen & detta några gånger det senaste två åren. Gapas, skriks, pratas högt m.m.

Jag har inte heller velat klaga, men nu så gjorde jag det. Avskyr att bli orättvist behandlad & hade jag vetat vem det var som sa det, hade gett dom en åthyttning så gudarna hade gömt sig bakom molnen.

Hade jag haft pengar hade jag köpt & flyttat ut på landet för länge sedan, utan några som helst grannar i närheten. Ett litet rött hus med vita knutar, en liten ladugård, vedbod, hönshus m.m. & med flera Chinese Crested Dogs, höns, någon häst & lite andra djur. Anlägga ett grönsaksland & bärland där jag ska kunna odla en del egna grödor som jag ska kunna äta, laga sylt, göra inläggningar & annat av.

Ja, få leva ett lugnt & harmoniskt liv.

Jag har bara suttit på bla. facebook en del under morgonen en stund & ska ju sedan ta mig till stan för hinner inte blogga nu på morgonen utan får ta det ikväll, ska ju på möte bla. med en arbetshandläggare på Arbetsförmedlingen.

Ta & cykla in till stan efter att jag varit ute med hundarna på en liten promenad. Cyklat in till stan för att först ta lite tid för mig själv innan jag ska till Arbetsförmedlingen.

Var först på Myrorna. Pratade med bla. gulliga Helena som jobbar där. Hon är alltid så snäll & gullig, sedan gick jag en sväng & kollade, men jag hittade inget jag ville ha.

Sedan till Arbetsförmedlingen för att gå på möte med en handläggare som skulle hjälpa mig med att hon skulle skriva om mitt liv & min situation. Hon skulle göra allt för att jag snabbt ska kunna få träffa en arbetspsykolog ska ska kunna göra en värdering med arbetsförmedlingen & försörjningsstöd om vad jag i framtiden ska kunnas tänkas jobba med?? Jag tror på något med inredning & där jag får visa min kreaktiva & estetiska ådra.

Efter att ha varit på Arbetsförmedlingen var jag tvungen att åka till Apoteket för att köpa ögondroppar för det kliar så mycket i ögonen med min pollenallergi.

Sedan in på Indiska där jag kollade på lite olika saker. Bara kolla, men alltid kul att gå på in i den affären & personalen är alltid trevlig.

Var sedan till Saigon för att äta lite mat. Vart friterade räkor med currysås. Coca Cola att dricka.

Var sedan in på Djurbutiken Arken Zoo för att först kolla efter små Dentastix, men dom hade dom bara på lösvikt för 3 kr styck & ville köpa på påse så skippade det, har några kvar hemma fortfarande, men jag vart att gå ner i en källare till deras nyöppnade reptilavdelning.

Bla. dessa vackra Daggecko's.

En stor Tarantella "Fågelspindel".

En jätte snigel av något slag.

En fin liten Kungspytonorm som väntade på ett nytt hem.

En jätte fin liten Rutpyton.

Ja en fin annan lite Kungspyton.

Ännu en Kungspyton som var lite större.

Kungspyton som slingrar sig fram lite grann.

Stor Tarantella. Lite fashiation samtidigt som jag tycker så här stora spindlar är lite otäcka.

En stor & fin Rutpyton som låg ihopslingrar & sov.

En supersöt liten Varan av något slag, superfin är den i allafall.

Råttsnok av något slag sort tror jag?

En väldigt aktiv Kedjesnok som jag nedan vart tvungen att filma för att visa hur aktiv den var i sitt terrarium.


Den jätte fina Kedjesnoken & en massa andra fina reptiler.

Fin orm. Tror det är en Gul råttsnok?

Tror att detta är en Djungelrutpyton?

Tror att detta är någon sort av Råttsnok med.

Den lilla varanen av någon art igen. Så himla söt. Är någon miniatyrartform i allafall.

2 st. ganska stora & fina Majsormar.

2 st. Majsormar som var väldigt aktiva i sitt terrarium & slingrade omkring.

Jätte fina albinofärgade pytonormar av något slag.

En ganska stor Kungspyton.

Fina Majsormar i olika färgställningar. Samma ormar nedan.
Riktigt fina Majsormar som slingrar sig fram i sitt terrarium.

Cyklade sedan hemåt för att gå ut med mina små hundar Lucky & Tingeling på en lite promenad innan jag skulle cykla in till stan igen.

Cyklade sedan en sväng tillbaka till emot Järntorget till & gick på Bra & Begagnat, men hittade ingen där alls. Sällan jag hittar något där.

Var även på Kavalkad där jag kollade en del. Dom har mest 50 talssaker & är en riktigt fin butik med trevliga ägare som är gay.

Jag pratade lite även om vad dom kan tänka sig att kanske köpa. Har ju lite 50 talsporslin & 50 talsglas hemma som jag skulle kanske kunna tänka mig att sälja.

Kavalkad har även egengjorda smycken av gammalt & trasigt porslin som blivit till nya & fina smycken istället.

Var sedan in på butiken Bananamoon som säljer begagnade & nya filmer & CD-skivor.

Köpte alla dessa filmer för 300 kr. & är en sak jag unnade mig denna månad får dra in på annat istället.

Cyklade sedan tillbaka emot Våghustorget igen då Lia vill träffas en sväng utanför hennes jobb & där ifrån ta & gå tillsammans emot den nyöppnade klädbutiken som öppnat i stan New Yorker som är en klädbutik med mycket färger & härliga bilder & texter på sina kläder, väskor, smycken m.m.

Modet i vår är väldigt mycket för killarna militärsmycken, men en del sånt för tjejer med & kläder i en massa klara färger som exempel dessa ovan, färg gäller även på på skor för båda killar & tjejer, men något som kommit mycket i modet nu för kvinnor är höga klackar.

Vi gick en sväng till Bra & Begagnat igen då Lia ville gå dit & då hittade jag denna lilla lykta för 15 kr. & dragkedjorna skänkte dom bort ur en korg så jag frågade hur många man fick ta?? Dom sa hur många man vill så jag plockade på mig en hel del i coola färger som man kan sätta på tröjor & annat. Kanske något till någon av hundarna om jag ska sy kläder till dom. Lia tog några dragkedjor med & köpte några blomkrukor till sina växter hon ska ha på balkongen.

Var på Myrorna en sväng till & då hittade jag dessa böcker, eller ja Lia hittade Arn böckerna till mig. Hon köpte med sig några böcker med.

Vi gick sedan upp på Västra delen av Örebro för att äta något?? Vart att äta på Viktoria.

Både jag & Lia åt pizzasallad & en varsin Pizza som hette "Vaga Bondo" & som var med skinka, fläskfile, bacon & bearnaisesås. Supergod pizza, så stället rekommenderas absolut. Fick äta en slice av Lia med då hon inte orkade äta upp allt.

Hemma hos Lia en sväng för att prata lite & bara umgås, sedan ska jag hem för att gå ut med mina hundra & bara ta det lugnt. (Lia's duschdraperi på bilden).

Cyklade sedan hemåt för att bara få komma hem, så trött i ögonen pga allergin & kroppen efter att ha cyklat & gått över 3 mil idag.

På promenad med hundarna...Skönt att gå med dom för deras & min skulle för motion & så, men så himla trött nu & ögonen kliade något fruktansvärt mycket.

Tagit mina ögondroppar & ska vila lite då mina ögon bara rinner, kliar & är jätte jobbiga just nu & känner att det kliar lite i halsen & näsan också. Även ta en dusch så jag blir av med en del av dom pollen som fastnar på en.

Pratat med Johan en sväng.

Bara suttit en massa på Qruiser & MSN då jag hade svårt att sova, så vart att chata & skriva med olika människor av de olika slag.

Duscha en gång till efter jag varit ute med hundarna, sedan ta & sova. Zzzz...

1 kommentar: