söndag 8 maj 2011

Lördag...Börja jobbigt, men grillfest & utgång sedan.

Ja, jag sov ut lite extra länge innan jag var ut med hundarna efter att dom fått gosa lite med husse & fått sin hund mat.

Frukost.....Vart att äta 2 st. havremackor med goudaost & pepparsalami på. Blåbär & vaniljyoghurt med bär...Havtorn, Blåbär, Hallon, Gojibär & Björnbär. 2 st. Dido chokladbitar. Sedan så vart det att dricka en juice på blodgrape & apelsin.

Heston's Feast. Superhäftigt matlagningsprogram där maten ser ut som något, men är något helt annat. Julfest detta avsnitt. Kändisgästerna serveras mat dom inte vet vad det är utan får veta efteråt. Sovmus i vit choklad, hjortbuljong & kött, snölanskapsefterrätt. Till ett annat gäng helgrillad hjort med skinnet tillbaka satt.

Sätter mig på datorn & fixar med min blogg...sedan även suttit på facebook som är lite berroendeframkallande kan man säga. Man vill ju veta vad som händer i folks liv & så lätt att skriva där & se vad folk gör & även får ta den & kommentera saker som skrivits.

Escape to the country. Handlar om att hitta ett hem på landet. Dom var i detta avsnitt i Northumberland.

Suttit på facebook & fortfarande hållit på med bloggen då det tog lite tid att få klart alla bilder & texten till just bloggen.

Nej, efter att jag blivit klar vart det dags att gå ut med hundarna på en skön långpromenad, men som oftast så lyckas jag ju glömma kameran.

Slottsliv. Peder Lamm är på Marsvinsholms slott. Anette & Tomas Iacobaeus. För Peders privata anteckningar. http://www.tv8.se/slottsliv/peders-dagbok/peders-dagbok-marsvin-det-ar-inte-vad-ni-tror

Marsvinsholms slott är ett slott i Ystads kommun. Slottet ligger 12 km från Ystads centrum, söder om E65:an och norr om järnvägen mot Malmö, i Skåne. Gården ligger nära Marsvinsholms station, där tåget dock endast stannar vid tidpunkter i anslutning till de teaterföreställningar som Ystads Stående Teatersällskap hållit i slottets närhet sedan 1996. Sommaren 2007 anlades en skulpturutställning i slottsparken. Denna utställning har därefter förnyats varje år.

Historia....

Gården omtalas under namnen Bosöe, Borsöe och Borsyö redan i början av 1300-talet. Vid mitten av 1500-talet innehades den av medlemmar av släkten Ulfeld. Den övergick omkring 1630 till Otto Marsvin, som byggde slottet och uppkallade gården efter sig själv. Namnet Marsvin kommer från det danska (och även gammelsvenska) ordet för tumlare. Otto Marsvin ärvdes av dottersonen Kristian Urne.

Genom arv och försäljningar tillhörde godset sen släkterna Thott, von Königsmarck, de la Gardie, Sjöblad, Ruuth, Piper, Tornérhielm och Wachtmeister. Greve Carl Wachtmeister sålde 1854 det som ännu inte sålts till baron Jules Stjernblad. Hans dotter var grevinnan Ida Ehrensvärd. Hennes barn i första giftet, Rutger, Louise och Madeleine Bennet, ägde det sen till 1910. Två år senare såldes slottet till dansken Johannes Johannesen. Det ärvdes 1938 av hans dotter, Anna Margrethe och hennes man Iörgen Wendelboe-Larsen. Deras son Erik ärvde slottet. Det såldes 1978 till Bengt Iacobaeus. Hans son Tomas äger idag Marsvinsholm.

Slottet uppfördes 1644-1648 av Otto Marsvin, på pålar i en liten insjö. Det bildar en fyrkant i 4 våningar och är i nordvästra och sydöstra hörnet försett med torn i 5 våningar. 1782-1786 gjorde greve Erik Ruuth en genomgripande restaurering av slottet. 1856-1857 lät friherre Jules Stjernblad den danske arkitekten Zwingman grundligt restaurera Marsvinsholms slott i Christian IV:s stil.

Lite annan kul info & vad som händer runt slottet. http://www.yst.nu/start.php?sida_id=2


Ätit...en del onyttigt då jag mår lite dåligt. Krispiga & räfflade grillchips, druckit en alkoholfri cider med rabarber & hallon, 1 st. chokladbit Dido & 4 st. arraksbollar. Gott Gott, Gott Gott!!

Lia ringde & sa att Karin ska ha lite grillfest ikväll, så jag är inbjuden. Jag vart jätteglad & nu får jag något kul att göra & gå på grillfest gör jag gärna. Lia var på Systemet & undrade om jag skulle ha med mig något & blev 2 st. flaskor med Mateus. Jag ska grilla korv ikväll, vet inte riktigt vad dom andra ska grilla, men trevligt ska det bli.

Ska börja med att fixa i ordning mig själv & den mat jag ska ha med mig på grillpartyt. Dusch...raka mig, smörja in ansiktet & drack den sista ölen jag hade hemma.

Sedan ta & cykla iväg först för att lämna cykeln hos Lia för att gå & möta upp henne vid busshållplatsen då hon hade köpt med sig en del hem bla som tidigare sagt från systemet men även en madrass som hon ska ha till sin soffa på balkongen.

Satt & drack lite Coca Cola sedan på hennes inglasade balkong en stund innan vi skulle gå bort till Karin för att vi ska ha ett litet lugnt & mysigt grillparty.

Ska bli jätte kul att umgås med Karin, Josef, Natha & Lia på Festen.

Jag ställde mig det första i köket efter att ha hjälpt tjejerna med att bära ett bord & några stolar. Jag gjorde i ordning en sallad på grönsallad & gurka, tomater i en egen skål då Karin är allergisk emot dom & skivad äggplanta. Jag gjorde även en tzatziki med gurka, laktosfri gräddfil, 2 st. vitlöksklyftor & sedan bara lite örtsalt & svartpeppar.

Lia & Karin höll på med grillningen, det blir korv & kött att äta förrutom alla grönsaker & så som fanns.

Grillat....Mateus för mig & Lia att dricka, dom andra drack läsk & Xider. Kom att bli jätte gott allt.

Min första portion av mat, men vart 2 st. Rostbratwurst till, mer sallad & sånt med & även sedan även kött. Var riktigt hungrig nu, så jag fick äta upp allt som dom andra inte åt, men dom flesta var ju tjejer & tjejer äter i allmänhet inte jätte mycket & Josef som bara är ett barn åt inte så mycket heller, fast han vart heltokig i min tzatziki, den gillade han jätte mycket. Däremot åt jag inte potatissallad för äter inte köpt sådan då den smakar skit rent utsagt tycker jag & ska jag äta det ska jag i så fall göra den själv.

Sedan pga personliga skäl som jag inte tänker gå in på, men Karin tyckte att det var tråkigt, men sa att vi får festa mer någon annan gång. Jag & Lia tog oss då istället förrbi Agnes.

Drack tillsammans upp min andra Mateus vin, var hem & hämtade lite alkohol som jag hade kvar i frysen, så vart att ta & dricka upp det med lite mangojuice & även blanda ut det lite med päronmineralvatten. Maria hade kommit förrbi med nu också så vi satt alla & snackade lite tillsammans & umgicks.

Efter ett tag vart det dags att ta sin in till stan, men Agnes stannade hemma, men jag, Lia & Maria cyklade in till stan för att först tänka på att gå till Liqiude, men där var det stängningsdags klockan 24.00?? Vilken ar stänger normalt då??

Nej, träffade även på Danne utanför & frågade om han ville hänga på till O'Learys som vi istället skulle gå på då. Han hängde på dit.

O'Learys där jag drack 1 st. Corona öl & hade superkul, dansade som en tok, men är ju sånt jag gillar att göra när jag är ute. Ja alltså att dansa. Älskar att skaka rumpa. Hehehe...

Efter att dom stängt, så drog Lia & Maria hemåt & jag var en stund hos Danne, satt & snackade & lyssnade på musik, var så länge sedan vi träffades, så var kul att snacka lite, men fasiken lyckades somna i hans säng & Nej det var absolut inget snusk som pågick om ni tror det?? Bara sova...ZzzZZzzZz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar