söndag 1 maj 2011

Lördag...Valborg. Fika i Örebro Stadspark & Fest på kvällen.

Morgonen är solig & grann. Det är Valborgsmässoafton idag, så det blir att hitta på lite roliga saker idag & vad skönt det var att gå ut med hundarna nu på morgonen.

Var sedan att sätta sig vid datorn för att bla kolla facebook & qruiser, men ta tag i det viktigaste på nätet...bloggen.

Liten promenad med hundarna för bli en längre senare. Trimmade hundarna med för att dom ska få bli snygga & fina & speciellt för att jag vill ha dom snygga & så när vi ska in till stan & träffa vänner.

Det blir att ta en promenad med hundarna in till stan & Stadsparken som det ska fikas i. Jag ska träffa Angelique, Fredrik, Therese & lite andra människor & deras barn. Något jag märkt är att Tingeling gillar inte mopeder & dom är lite otäcka, samma sak med stora lastbilar. Antar att det är för att dom låter väldigt mycket.

Vi ska hålla till i Örebro Stadspark som är ett underbart ställe att ta en picknick, fika eller ta en glas. Samtidigt kan man även kolla på en del av den konst & dom blommor & växter som finns i Parken. Det ligger även en liten Handelsträdgård med växthus, restaurang m.m. & även där brevid en liten butik med ekologiska, närproducerat & Fairtrade produkter.

Lucky & Tingeling fick ett välkomnande mottagande av alla människor även om Tingeling var lite blyg av sigg först, men slappnade av sedan.

Lucky är ju så himla social med folk. Här sitter hon borta hos Angelique & en av hennes väninnor.

Mysigt med klappar & kramar tycker Lucky.

Tingeling höll sig främst hos husse, även om hon gick runt en del med, men kunde inte släppa dom lösa för det var för mycket folk & andra hundar runt omkring.

En underbar bild på min älskade lilla Lucky.

Lucky som sitter & kollar efter något, vet inte riktigt vad det var? Men tror att hon var lite uttråkad. En av barnen där den äldsta tjejen fråga om hon fick gå en liten Promenad med Lucky & det gick jätte bra, men Tingeling fick stanna kvar här.

Lite folk som sitter & Umgås bla Angelique i mitten & hennes kille Fredrik till höger.

Lucky som bosatt sig i knätt på Therese & vill gosa. Therese lilla son Kim & hans pappa i bakgrunden.

Tingeling vill utforska lite mer runt allt & alla så angelique höll hennes koppel & hon fick hälsa mer på folk runt omkring som satt hos oss på filtarna. Hon har fått många fina prickar mitt lilla stjärnskott.

Mmm...Hur söt får man vara?? Hon var väldigt avslappnad med Angelique vilket bara var kul, då hon annars kan vara lite harig & tycker att ganska mycket är lite otäckt.

Det dracks ekologisk kaffe & åts hemmabakad sockerkaka & bullar. Jag åt en bulle, men drack 2 st. regälla koppar med kaffe. Hundarna fick smaka några småbitar av bullar.

Tingeling slappande av väldigt bra & ville vara social med folk, men liksom sin "syster" Lucky så har hon en väldigt lång nos, så jag sa att dom får hålla reda på sin mat om hon ska springa emellan dom & dom ska hälsa på dom. Liksom Lucky är hon ett riktigt matvrak & kan stjäla mat från människor som inte uppmärksammar om dom får chansen. Dom vet att husse blir vansinnig om dom tar mat som jag ska äta, men vet ju inte om det är ok om det står framme i marknivå om dom får äta då?

Efter att ha suttit i några timmar började det bli kallt, så vi ska ta oss hemåt. Jag, Fredrik & Anglique ska ta bussen. Nr. 3. Dom ville betala min biljett för att jag skulle slippa gå hela vägen hem, men innan vi var där & skulle gå så...

Stannade vi framför detta vackra Magnoliaträd.

Fantastiskt vackra blommor som är en trädsort som jag skulle vilja ha i en framtida trädgård.

Här en vit variant, men dom brukar även finnas med en lite rosa nyans i det vita.

Blommor är så tacksamma & lätta att fot & man kan verkligen få fram känslor i folk med dess skönhet som denna bild ovan.

Underifrån trädet & upp emot himlen som hade blivit lite grå, men vart ändå en riktigt härlig bild.

Härligt träd med dess blommor. Verkligen ett blickfång i det gröna med sina otroligt vackra & oftast väldoftande blommor.

Vi fick lite sällskap när vi gick till Järntorget & ska ta buss nr. 3. Var trevligt. Jag hoppade ju av där jag bor & Angelique & Fredrik hoppad av i Mellringe & gick sedan en promenad hemåt resten av biten då dom bor i Vivalla.

Väl hemma vart det att ta det soft, men även göra lite saker.

Jag ska bla äta. En omelett på 4 st. ägg med dill, vitlökskrydda, mozarellaost & goudaost. Sedan en halv baguette med lufttorkad seranoskinka. Mineralvatten med päronsmak att dricka till, men började sedan på min första öl, då jag ska ut & festa med några vänner ikväll.

Djuren ligger & sover, Lucky i sin fotölj....& sedan Tingeling & Jinx i soffan brevid varandra. Slumrar gott. Nala ligger i sängen.

Ja, efter att ha fixat lite hemma, ska jag gå med hundarna till hundvakten. Dom ska ju inte behöva vara ensamma då det är Valborg ute & det kan skjutas smällare så vill jag inte att dom skulle vara ensamma, men vet att inte någon av dom bryr sig speciellt mycket. Sedan hem & börja fixa i ordning sig för kvällen.

Hemma igen & ta en dusch & börja välja ut vad jag ska ha på mig ikväll då vi ska ut festa, dansa & bara ha massa kul.

Redo to go. Har satt på mig ett par blåa jeans, vita, silver & svarta jumpadojor, vit linne med svart & orange mönster & en svart tröja med luva, lite text & annat på den för lär bli kallt ikväll när man ska gå hem.

Cyklade sedan till Lia då vi skulle umgås lite & sedan gå & festa hos Karin.

Lia fixar i ordning sig lite. Somrigt klädda är vi, men bilden opå mig kunde väl blivit bättre, vet inte vad jag tänkte på?? Hahaha...

Lia bjöd på rödvin & vi satt bara snacka lite medans vi väntade lite på att klockan skulle gå då vi skulle till Karin vid ca kl. 20.00.

Lia & Karin så himla fina så tjejerna. Ikväll blir det Party!!

Vi kom att sitta mest i vardagsrummet, men innan festen drog igång så hade vi det soft. Ätit lite popcorn & choklad/mandelmassekakor som Karin bakat.

Jag dricker min Sofieroöl & det är verkligen gott med öl när det börjar bli sommar & varmt ute, men Karin dricker vit vin & chili/mandarin cider. Lia vit vin & senare när dom andra kom så var det vin & öl för dom med.

Jag trodde först att vi skulle vara 4 personer, men Karin hade bjudit in en till väninna Marina & hennes söte & trevlige bror Daniel följde med också.

Lia som sitter & för diskution med Daniel om bla religion. Vi vart i slutändan 6 st. personer som ska festa tillsammans. Jag, Lia, Karin, Marina, Daniel & Maria.

Karin i glad håg & verkligen i Partytagen. Så kul att nu första gången för en gångs skulle så gårjag ut & festar med Karin som jag aldrig gjort förrut även om vi druckit & haft det soft hos henne förrut, men inte gått ut tillsammans.

Karin, Byggare Bob & Marina som alla var på Party't.

Vi tog sedan en taxi in till stan & stortorget för att vi tänkte först att vi skulle gå till Molly's, men dom hade stängt?? Vilken bar har stängt på Valborg & en lördag??

Men vi gick då istället till O'Learys där vi hade superkul under kvällen, även om jag inte skulle druckit Tequila som jag gjorde. Vart inte sjuk, men vet att det kan sluta illa.

Efter att sedan tagit sällskap tillsammans så skulle vi börja gå hemåt till Karin & Lia igen. Vi vinkade av Daniel & Marina & Daniel fick en liten Puss. Supertrevlig kille & var kul att träffa honom. Gick sedan hemåt åt Karin där vi möte upp en släkting till Karin & hade det bara soft där, drack inget mer utan höll mig till vatten, sedan skulle jag cykla hemåt. Får hämta mina solglasögon & cykelkorg hos Lia en annan dag.

Hemma & sedan bara ta & sova. ZzzZzzzz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar