torsdag 14 juli 2011

Ni som längtar efter mina blogginlägg...

Jag har nu under ganska länge haft väldigt mycket att göra & är inte 100 procent frisk. Ni ska få veta varför det är så med.

Orsaken till att jag inte är frisk är att jag har fått en grov ätstörning. Även om jag haft ätstörningar ända sedan tonåren, så har jag inte velat erkänna det för mig själv förren bara för någon månad sedan.

Jag har börjat gå hos ätstörningsenheten & hoppas att det ska lösa en del av mina problem. Jag har nämligen gått ner i vikt. 6 kilo & ner till 79 kilo. Så lite har jag inte vägt sedan jag var 19 år, så jag vart chockad då jag tycker att jag ätit hyfsat bra. Tydligen så hade jag inte det! Jag har ju även min panikångest & droppar ibland i mitt mående.

Andra saker som hänt är att jag firade Midsommar i Dalarna med en del ingift släkt & lite släktvänner. Det var riktigt kul & ni som är vänner med mig på facebook så finns det ett fotoalbum från just den Midsommaren.

Det var några jätte trevliga dagar i Dalarna, men i all lycka som varit så var det en del som gjorde det ännu jobbigare då bara runt ca 40 min. innan jag & hundarna ska åka hem, gör sig Tingeling riktigt illa. Hon slår av en tånagel med pulpan på höger baktass & lyckas stuka vänster framben väldigt illa. Ja så ni vet ju vad det innebär. Fick åka hem senare då pappa skjutsade hem mig & nu blir det vila för lilla Tingeling för att hon ska bli att må bättre.

Hon är nu pigg & allert sedan det hände, men inte 100 procent ändå i benet. I värsta fall kanske det måste opereras, men det hoppas jag verkligen att vi slipper.

Annars är det mest fokus på att jag ska börja må bra med. Jag sover dåligt, har dålig aptit & känner mig svagare & segare än tidigare, men tycker inte att jag gjort någon skillnad i mitt ätande?! Tydligen har jag börjat äta mindre & måste försöka att börja äta bättre igen.

Dom som vet det här så är det inte så lätt att bara börja äta mer fast jag vill gå upp i vikt, men samtidigt skulle jag aldrig vilja ha en puttmage för det är bland det fulaste jag vet på en kille & därför vill jag hellre vara smal än med puttmage, även om jag aldrig haft det, men oroar mig för det ändå, fast jag inte borde få någon pga träningen jag gör med cyklingen & yogan. Jag vill gå upp i vikt, men det i muskler & lite mer bodymassa, så länge jag inte skulle bli tjock.

Även dejtat en kille Per, men kändes som det bara flöt ut i sanden för det känns inte som om han är tillräckligt engagerad i ens att det skulle bli en relation även om han sa det från början. Var ute & shopade med honom sista dagen. Haft min vän Patric här som jag inte träffat på 1 1/2 år här i några dagar & vi var bla ute & åt Sushi & shopade lite. Fick honom att spendera pengar. Hehehe...vet inte vad det är men jag kan få folk att spendera pengar i olika affärer, inte till mig utan dom själva för att jag hittar mycket bra & vet vad folk gillar.

Mitt ex Krister har även varit här i några dagar. Han har jobbat mest hela dagarna i Karlskoga på festivalen som var där. Han jobbar ju lite för RFSU & delar ut kondomer. Han var ju även på "Peace & Love" i Borlänge & jobbade & åker man & delar ut kondomer får man gratis boende, matpengar, resan betald & får se olika artister & så. Så kul för honom. Han var här några dagar & sista dagen var vi & umgicks med vännen Lollo & hennes lilla hund, men även lite med Linda & Svein, Markus & hans tjej.

Jag med Lollo's lilla tikvalp "Celine" som är en blandning mellan Shi Tzu & Tibetansk Spaniel.

Sedan finns det något som jag hoppas ska hjälpa mig & det är att min vän Anette har erbjudit mig att få bo på hennes gård ett tag & jobba lite med hennes får. Jag ska först bara fixa med läkarbesök & annat sedan ska jag försöka att åka upp till henne ett tag & se hur jag trivs där uppe. Ja, jag kanske kommer bli fårbonde. Det ni!! Tror det skulle bli kul & har ju funderat på det tidigare.

Jag kommer att komma tillbaka till att skriva mer igen när jag mår bättre & känner att jag har tiden. Tjingeling till vi syns igen. Kram till alla mina läsare.

2 kommentarer:

  1. Tack Jonas att du delar med dig, om vad som händer dig, o jag tycker du är inne på rätt spår, eftersom vi pratat med varandra lite då o då, så vet jag vad du vill.
    Och jag hoppas du provar på att åka till din vän Anette, skulle göra dig gott.
    Du vet att jag bryr mig om dig, o vill bara att du ska må bra, o att dina drömmar om landet kommer, du måste våga sattsa. Många Kramar //Lena.

    SvaraRadera
  2. Tack Lena!! Jag ska försöka & ska satsta på att försöka må bra, men styr inte alltid över min kropp & mina tankar. Kram Vännen.

    SvaraRadera