söndag 7 augusti 2011

Landet vs. Stan...

Ena stunden så känns det som om jag bara vill bo på landet på en gård, men ibland känns det som om jag bara vill flytta till en stad någonstans för att kunna lyckas med min konst, design & inredning.

Ja.....få ett bra jobb & bara få vara lycklig för en gångs skull, så trött på att inte få syssla med det jag älskar...Bla konst, inredning, fotografering, hundar, kläder, hästar m.m.

Fast jag är omgiven av folk som älskar mig så känner jag mig så oerhört ensam hela tiden. Känns som om det är ett stort tomrum i mitt liv som jag måste få fylla för att vara lycklig. Det är något stort som fattas i mitt liv & jag har inte nått mina fulla potencial.

När jag tänker på en stad så är det inte Stockholm utan något större som kanske Paris, New York eller liknande som lockar & om det skulle vara landet så känns Frankrike, Italien eller USA lockande. Kanske en vingård med även Arabiska Fullblodshästsuppfödning & även hålla på med fotografering, måla & annat som gör mig glad.

5 kommentarer:

 1. Hej Jonas!

  Jag undrar om du har någon som helst plan över hur du ska kunna uppnå detta med konst, inredning, fotografering, kläder, hästar som du pratar om jämt? Du har så stora drömmar och visioner om allt, men du pratar aldrig om vägen dit. Ska du bli bonde som du pratar om, så behöver du ju ha kunskaper om bla företagsekonomi, maskinunderhåll, skapa kontrakt med kunder osv. Du är säkert duktig på ta hand om djur men tror faktiskt inte du har kunskaper alls
  om hur man driver ett eget företag på riktigt. Du bör kolla upp om det finns någon utbildning på detta Jonas så du får kunskaperna som du behöver. Du skriver att du vill leva på en gård med hästar, får, höns, hundar, katter & andra djur, du bör fokusera dina tankar på en art som har en bra marknad och bra arbetsvilkor, tex inom livsmedel/Lillebror

  SvaraRadera
 2. Ja...men allt är inte svart & vit brorsan. Jag har massa med idéer men när inte min hälsa är som den ska så är det inte så lätt bara att ta sig för en massa saker med olika stressande moment för det gör mig sjukare.

  Jag har läst förretagsekonomi & vet hur man räknar sånt, ja tro mig jag kan mycket mer än vad varken Du eller våra föräldrar vet. Jag har mycket kunskaper om hur det är att ha eget förretag, men visst kan man alltid lära sig mer.

  Ja dom djur jag har tänkt att ha som inkomstbringare är just får & alpackor, men det som ska vara till husbehov är höns, kaniner, får för kött & sånt. Fåren kan det säljas kött, ull, garn, fällar från dom. Även liddjur. Alpackorna har man för ullen skull som många uppfödare säljer till england & till privatkunder, men här är det livdjuren som är värda från 20.000 kr & uppåt. Jag har funderat mycket på självhushåll, men det är något som jag vet varken DU eller våra föräldrar har INTE har en ända aning om hur det funkar.

  Jag vet precis hur man skapar kontakter med kunder. bla. genom marknader, internet, olika hemsidor & egen hemsida som exempel.

  Jag vet mycket mer än vad någon i familjen & släkten vet.

  Något som dock känns jobbigt är att jag jämnt dumförklaras för jag kan mycket som ni inte har en susning om.

  SvaraRadera
 3. Tro på dina drömmar du, du vet vad du kan. Kram

  SvaraRadera
 4. När och vart exakt vilken skola har du läst företagsekonomi på Jonas? Hur lång tid var denna utbildning, på vilken nivå? Precis vilka erfarenheter har du av att driva ett eget företag, kan du nämna dessa erfarenheter? Självförsörjning, du menar att du ska odla din egna mat osv, leva utanför samhället, dvs utan bytes och valutahandel? Våran familj hoppas alla på att det ska ordna upp sig för dig. Våran far har hjälpt dig i mycket, du betyder mycket för honom, du verkar inte kunna se det/Lillebror

  SvaraRadera
 5. Har aldrig sagt jag läst det på någon skola, men fått lära mig på dom jobb inom restaurang jag haft. Där jag har fått lära mig allt om hur man räknar kassa, redovisning & även fått lära mig om inköp & utgifter. Hur mycket man ska lägga på mat tex man säljer & så. Jag vet mycket mer än någon i familjen vet.

  Ja jag menar ha & odla & föda upp djur för egen mat. Men även sälja produkter.

  Ja, men ni ser ju bara det negativa verkar det som?? Jag vet att pappa bryr sig.

  SvaraRadera