lördag 26 november 2011

Grått, Feldenkrais, Sjukbesök, Intervju, Julklappar & Film m.m.

Är riktig höst & väldigt grått ute. Jag skulle gärna ta sig en solsemester, men jag har inte pengar till det. Det regnar nästan varje natt ute det är verkligen inge kul väder. Man känner sig dyster & trött av detta grå väder. Jag vill ha sol, jag behöver solen för att må bra.

Det är verkligen senhöst & den tråkigaste & fulaste tiden på året där allt verkligen är helt grått & löven börjar bli riktigt bruna på marken. Grått & brunt överallt. Ja, rent utsagt överallt. Jag förgyller mina dagar med färg genom att läsa intressanta saker, kollar på bra serier, bra filmer, tecknar & kollar på en massa andra saker på nätet & andra ställen som kan göra ett vist färgsprack i mitt liv & som skapar drömmar & tankar.

Jag har skrivit om den väldigt intressant terapiformen Feldenkrais: En väldigt intressant terapiform för alla som har ont i kroppen genom stress eller sjukdom. http://j-naken-sanning.blogspot.com/2011/11/fatt-upp-ogonen-for-feldenkrais-terapi.html

Ja, ni som vet vem jag vet att jag är en snäll kille så jag var schysst & följde med min kompis Lia till Universitets Sjukhuset för att hon skulle ta lite blodprover för sin reumatism & för att vi sedan skulle kunna gå lite på stan senare tillsammans. Kolla i lite secondhand butiker & äta lite mat på stan tillsammans & ja, bara umgås som dom vänner vi är.

Jag har även haft en bekant...Martin här som är kusin till mitt ex. Andreas. Han skulle ta & göra en undersökning för ett projektarbete han gör i skolan. Det handlade om hur man ser sig själv som människa, sin kropp & sitt kön, men även om hur man tror att andra människor uppfattar ens kropp, personlighet & kön.

Det var riktigt kul att få hjälpa honom med det, spelades in & jag kommer att vara anonym, men jag tycker att det är helt okej att jag gjorde det & nu skriver om det här. Det var bara kul tyckte jag & vi båda skrattade en hel del.

Efter att vi gjort intervjun, satt vi bara & pratade lite om annat. Om livet, förhållande, killar & annat. Gosade med djuren. Han är en sån där kille som alla djur älskar. Han är en mycket älskvärd, snäll & mysig kille.

Lycko Önskar Han All Lycka i Livet!

Jag har nu fixat alla Julklappar till personer jag vill ge Julklappar till, men även fixat några saker till "Paketspelet" som vi brukar spela på Julafton där man köper billiga saker för några kronor & sedan slår man en tärning om vem som ska få ta en klapp av dom andra. 3:a eller 6:a måste man slå för att få ta någon annans saker. Det är mest på skoj bara & som sagt inga dyra saker utan för typ runt 20 kr/st. Man köper typ 5-6 st. saker per person & sedan så börjar spelat så efter att klapparna delats ut & öppnats. Jätte kul spel!!

Unnat att köpa även lite saker till mig med. Köper ju mycket böcker till mig själv, men dom flesta på Secondhand butiker & betalar mellan 1- 40 kr för en bok. Dessa har jag inte betalat mer än 25 kr. för den dyraste & dom flesta andra för 5- 10 kr.

Har ju helt klart även blivit en hel del Cyklande & jag som sagt tidigare cyklar jag överallt nästan när jag ska någonstans. Perfekt att ta cykeln till stan, när jag ska handla matvaror eller andra saker då jag även har 2 st. cykelkorgar jag brukar ha med mig en eller båda. Ni som även missat detta så cyklar jag oftast mellan 5- 10 mil varje vecka.

Appropå Julklappar...Jag önskar Mig: En extern Hårddisk till datorn, gärna 1000 GB (1TB) eller minst 500 GB spar utrymme, Mobiltelefon med touchscreen, EXPEDIT bokhylla från IKEA (4x4 rutor. vit), "Sex and the City" Seriebox, Målardukar & stora Akrylfärgsburkar, Champagne, Pengar & större lakan till min 140 säng m.m.

Sedan lite dyrare saker & man kan ju få drömma om dom: Körkort, Sphynx (honkattunge, svart eller maskad), 2 st. eller fler dräktiga Alpackaston, Systemkamera med stativ, Fotografutbildning, Arkitektutbildning, Arabisk Fullblodshäst (unghingst, vit- eller gråskimmel) & En liten gård på landet på ca 2- 3 ha. m.m.

Ni som vill ha något bra & ekologisk. Ja helt enkelt något bra samtidigt som ni skänker pengar till dom fattiga som odlar maten, så att dom får en extra peng i Jul, så ska ni köpa Fairtrade produkter i Julklapp till dina nära & kära. Finns allt möjligt: choklad, kaffe, te, frukt, juicer, vin, fotbollar, müsli & mycket annat trevligt.

Jag vet att pengarna går verkligen dit dom behövs. Är själv utbildad Fairtrade Ambassadör.

Att köpa ett Husdjur i Julklapp är INTE alltid en så bra idé. Var 100 procent säker på att ni vill ha ett husdjur i ett antal år framöver om det är en hund eller katt som exempel. Testa barnen innan, så dom inte är allergiska hos vänner & bekanta. Detta så att inte det lilla djuret måste flytta efter att ni fått hem det. Så köp endast ett husdjur om man är 100 procent säker, men bättre att egentligen köpa ett husdjur efter Nyår när allt lugnat ner sig med all hysteri runt Jul & Nyår. Ett litet husdjur kan bli mycket traumatiserat av allt som händer runt julen för inte alla faror med julklappspapper, små leksaker, all feta mat & annat som kan vara rent livsfarligt för det lilla djuret.

Jag har mått väldigt dåligt psykiskt & fysiskt. Det har varit en väldig pers för mig med att få något ordentligt utrett av läkare. Så här har det varit under ca 8 år & blivit satt på olika mediciner & annat som gjort att jag mått sämre, men inte fått en ordentligt psykologisk utredning av en riktigt psykologläkare. Så ca 8 år, det är ett bra tag det, så nu så glad att det gick bra hos läkaren. Jag får min psykologiska utredning i Januari 2012 pga en annan kvinnligläkare "Pilar" som gjorde så att jag nu snabbare får en utredning. Hon tyckte det var sjukt att jag inte fått en sån utredning tidigare. Så nu händer det saker i allafall. Så himla skönt!

Blivit en massa cyklande den senaste tiden för mig, mer än vanligt! Denna vecka har det blivit ca 15 mil. Vilket är väldigt bra tycker jag! Ja för mig är cykeln verkligen friheten på 2 st. hjul med motion på köpet. Superskönt att bara ta cykeln & ta mig en skön cykeltur.

Förrutom att ha rört mig mycket med cykel & hundpromenader, så har det blivit mycket filmkollande. Filmer: "Underbar och älskad av alla", "Utanför din dörr", "Mad Money", "Vi hade i alla fall tur med vädret igen", "Homer & Eddie" & fler filmer som jag sett, en del av dom kommer ni att kunna se lite längre ner i detta inlägg.

Jag har även ätit en hel del choklad, mörk choklad av olika slag, smaksatta & icke smaksatta. Äter helst 70- 80 procentig mörk choklad då för min laktointolerans.

Jag sitter en hel del på nätet...när jag inte är ute. Chatar med folk; nya som gamla bekanta, vänner, släkt & annat löst folk. Skriver en hel del på olika sidor, skriver på bloggen, kollar runt på olika intressanta saker för mig som olika djur, konst, inredning, utbildningar, alternativt, bildredigering & en massa annat som kan göra att jag blir på bra humör.

När jag nu fått pengar, fick dom redan den 23/11, så har jag betalat alla räkningar & storhandlat mat & annat på CITY GROSS. Vart en hel del jag köpte hem. Allt möjligt gott för mina thailändska rätter, men även älgkött, ädelostar, bröd, whiskeysenap, laktosfri grädde & gräddfil, mineralvatten, Trocadero läsk & Japanskt te m.m. saker.

& vad har man om inte cykeln sin med pakethållaren & med mina 2 st. cykelkorgar på varsin sida en stor tygpåse på pakethållaren. Fast måste nog köpa en ny stor tygpåse snart för denna börjar bli ganska sliten. Perfekt att slippa slösa massa pengar på påsar som man ju bara ändå till slut kastar. Bättre att ta kassar att kasta saker i då som man får i affärer man handlar i utan att behöva betala för dom.

Har blivit att jag haft Glöggkväll för mig själv med en glögg med Chili & Chokladsmak från Dufvenkrooks & sedan även ätit det som är så gott Pepparkakor med ädelost. Denna ädelosten ag köpte var även med päron i som är supergott tt ha med det kryddiga i pepparkakan, starka i osten & söta från päronen. Gott Gott!!

Blivit en hel del att kolla på hus som jag drömmer om eller ja mer gårdar, men kollar hus med emellanåt på hemnet.se. Önskar inget annat än att få bo på en gård på landet! Jag mår verkligen inte alls bra av att bo i en lägenhet över huvudtaget. Vill kunna göra som jag vill & dom dagar när jag mår som sämst, bara kunna få släppa ut hundarna i trädgården min utan att oroa sig för människor, andra hundar & trafik.

Blivit en hel del att kolla på hästar & andra djur, men av hästar mest Arabiska Fullblod's hästar, som är så...Ja, Helt Gudomligt vackra! Skönhet när den är som vackrast...men även kollat andra hästar...

Islandshästar som är en annan hästras som jag gillar oerhört mycket & som skulle vara något om jag skulle jobba med rehabilitering för folk eller ha en typ av naturäventyr & ridningsanläggning.

Även självklart kollat på dom vackra djuren Alpackor som jag även drömmer om att få äga & föda upp individer av för livdjur & deras fantastiskt vackra & varm ull.

Flera djur har jag även kollat som olika Hönssorter...Dvärgkochin, Silkeshöns, Sultanhöns, Nakenhalsade, Paduan, Holländsk Vithätta & Chabo m.fl. raser. Alla raser som ser lite udda & speciella ut i sina utséenden.

Kollat på några riktigt Ovanliga Husdjur som den Ungerska Ullsvinet (Mangalitsa), men även på fårrasen Skruvhornsfår (Racka) som ni kan se på bilden nedan.

Kollat lite film...bla hos Lia. Sista filmen "Pirates of the Caribbean. On Stranger Tides", "Your Highness. Get Your Quest On" & hemma på "Legend of the Guardians. The Owls of Ga'hoole.

Lördag med kompisarna Angelique, Fredrik, Linda's barn Liv & Cassandra som Angelique var barnvakt åt, Therese & Björn, deras son Kim plus lite andra folk & barn som var hemma hos Therese för att baka pepparkakor & Lussekatter av olika slag. Slutade med att jag gjorde det mesta. Hehehe...men det gjorde mig inget.

Kollat på "Mr. Bean's Holiday" innan jag skulle ta & krypa över till sängen, läsa lite & sedan sova.

Internet. Ja, annars mest blivit att sitta på nätet & datorn för att redigera bilder, kolla mail, hålla på med detta blogginlägg, chata med folk, kolla saker som ni vet. m.m. Söndagen kommer bara att bli lugn hemma med att bara softa, läsa, kanske kolla någon film & bara ha det soft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar