söndag 11 december 2011

Dom senaste dagarna...Mest bara soft!

Det har kommit en del snö ute...även om det inte är mer än några centimeter. Kallt & frostigt ute, men undran är hur länge det ligger kvar?? Ja huvudsak brukar jag säga att det ska vara Snö på Julafton, annars är det ingen Jul, resten av året bryr jag mig inte lika mycket även om snö är väldigt vackert, så länge det inte är i blaskform.

Dom närmaste dagarna...har jag mest tagit det väldigt lugnt då jag varit väldigt snuvig & haft lite feber med. Varit ute med hundarna som är lika galna som vanligt. Är ju att som att ha en liten tonåring med "Tingeling" hemma som gör precis som hon vill fast man säger åt henne. Lilla bussungen är i trotsåldern & inte många dagar kvar innan hon blir 1 år. Tänk vad tiden går snabbt!

Förrutom att njuta av promenader i kylan, så har jag även sett film bla. "Liftarens Guide till Galaxen", men annars mest suttit & kollat på olika matlagningsprogram & olika serier på TV. Jag har även försökt att bli av med min nedrans förkylning ur näsan & segheten pga den i kroppen. Äter mycket honung, pepparrot, dricker en hel del te av olika goda sorter, gärna kryddiga nu när det är kallt ute.

Värmer gott i magen & själen hos mig!

Jag har suttit & kollat på olika hemsidor & bloggar på en massa olika Julinspirationer för framtiden. alltid kul att se hur andra människor är kreaktiva i sitt skapande att få Julkänsla & mysiga inredningar.

"Aunt Molly's". Ett ställe med mycket fina saker i olika stilar. Gammal känsla över det mesta, gammalt & nytt. http://www.auntmollys.se/

"Ateljé Skogslyckan". En fantastisk sida med mycket fina gamla & nya saker. Här finns verkligen något för dom flesta smaker inom gammal typ av design. Dom har bla. mycket vackra pressglas saker. http://www.ateljeskogslyckan.se/

Jag har börjat tycka mer & mer om just Pressglas. Gammalt som nytt, eller varför inte göra kakfat, lampor eller andra saker av dom. Så härligt speciellt med dom pressglas som är i olika färgsprackande & härliga färger.

Inredning & Dekoration över huvudtaget är roligt & mysigt att hålla på med & här ovan ser ni lite olika mysiga saker jag klippt ihop från olika sidor på saker man kan göra.

Det är "Sthlm HUND Mässa" i helgen. Lördag & Söndag. Jag hade gärna åkt till denna stora Hundutställning för att kollat på en massa vackra hundar & ja där är det många fina hundar att titta på.

Ingen kan väl ha missat...att det är "Nobeldagarna" där alla Nobelpriserna delas ut till olika vetenskapsmän, författare & andra människor. Kul att kolla på om man gillar klänningar, smycken & exklusiv mat.

Jag bestämde mig för att idag Lördag...ta mig en tur in till stan. Hade sån tur idag att när jag både skulle åka in till stan & hem med bussen till Lia, så kom jag bara med några minuter innan båda bussarna kom.

Jag var på lite olika inrednings & livsstilsaffärer idag. Myrorna, Bra & Begagnat, LK Design & Röda Korset innan jag skulle åka till Lia. Vi var sedan på Willy;s för att köpa lite mat vi skulle äta tillsammans & kolla på film tillsammans.

Jag har ätit en hel stor nybakt baguette med legymsallad, kokt skinka & mozarella & vi kollade på den helgalna, men ända bra & roliga filmen "Tank Girl". Även pratat en hel del om killar & vad vi gillar.

Resten av kvällen bara softat, sma:at, pratat eller chatat med bla Henrik, Christian, Linus, Lena & Cissy m.fl.

Söndag...Ja vad ska det bli av denna dag. Jag har tagit det lugnt hela förmiddagen & får då ett sms från en kompis, Nicklas som gärna ville träffas då han var en sväng i stan med det tåg han jobbar på som stannar där i 3 timmar & vi skulle ha 2 timmar att umgås bara. Den mesta av snön har försvunnit inne i stan, men ligger lite kvar utanför där jag bor.

Det blir att gå en sväng på stan, visa dom olika köpmannagatorna som Drottninggatan, Köpmangatan m.fl. Vi var bla in på INDISKA där Nicklas köpte en fin olivtvål till sig själv. Vi gick även runt lite i stan & även till Örebro Slott för att visa han innergården. Efter att ha gått lite i stan & bara pratat & haft det jätte trevligt, så gick vi en sväng även på Västra sidan om stan innan vi gick till det tåg han jobbade på.

Det är ett speciellt tåg Du2 581. som tillhör SKÅJ (Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg) http://www.skaj.org/ & som annordnar dessa resor. Denna var med Julbord & en resa till Wadköpings Adventmarknad. Vi gick in i sista vagnen för att han skulle hänga av sig lite ytterkläder & sedan visade han mig runt i alla vagnar & jag fick hälsa på en massa trevlig personal. Jätte trevliga allihopa & det var kul att se lite på dom olika vackra vagnarna även om vi inte fick gå in i loket. Var jätte mysigt & trevligt!

Bestämde mig sedan för att gå hemåt & innan jag var hemma gick jag in på Tempo för att köpa hem lite ägg. Efter att ha lämnat av äggen hemma så vart det att gå ut med hundarna & resten av söndag kväll blir det att softa framför datorn, TV & ja kanske eventuellt även med en film.

Hej, så länge från mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar