onsdag 28 december 2011

Julhelgen i Dalarna & Mellandags REA m.m.

Fredag...& jag ska denna helg ta mig upp till Dalarna för att hälsa på hos familj & släkt för att fira Julen. Jag åker med tåget 11.00 på förmiddagen uppåt emot Dalarna & Grängesberg.

Under vägen upp så ser jag det fina huset i Vedevåg som är TILL SALU & ligger nere vid vattnet så fint med en tomt på 4 ha. Tågresan går väldigt lugnt & snabbt & jag tar mig snabbt upp till Grängesberg, men där var det oerhört dåligt plogat & blötsnö & vallar, så när jag & hundarna kommer upp till farmor, så är båda jag & hundarna blöta så det blir att sitta inne i värmen ett tag & bli varma innan vi ska ta en längre promenad.

Jag fick äta lite mat när jag kom fram: Makaroner med stekta köttbullar i löksås. Var jätte gott, men farmor lagar alltid god mat.

Vi gjorde även något jag brukade göra med farmor när jag var barn. Ligga i farmors säng på överkastet & lösa korsord tillsammans & lyssna på klassisk musik/opera som Luciano Pavarotti, Johan Sebastian Bach, Sarah Brightman & Andrea Bocelli m.fl. Hundarna fick ligga i sängen med under en varsin fleecefilt då dom var lite frusna från det blöta & slaskiga ute.

Innan pappa ska hämta mig under kvällen då jag ska bo hos han & hans fru Helena, så åt jag, farmor & min farbror Thomas kåldolmar med mosad potatis, sås & sylt. Jag åt lite grann för vet att jag ska få äta hos pappa & Helena med. Pappa kom vid ungefär 19.30 för att hämta mig & hundarna hem till han & hans fru.

Väl hemma hos dom...satt lilla Välkomstskylten brevid dörren, Julkransen på dörren & den gamla & slitna lilla tomten satt i trappan i hallen upp till största levnads & umgängesplanet. Huset är ett 2 1/2 planshus med 1 st. sovrum & entréhall längst ner sedan källarutrymme med matkällare osv. & sedan ett garage.

Mittenplan är med stor hall, kök, matsal, vardagsrum, musikrum & deras sovrum med en stor klädkammare. Sedan översta planet är ett TV/TV-spelsrum, liten klädkammare/linneskåp, duschrum & Helena's son Elias rum.

Det vart att äta Julkorv med kokt potatis,brunkål & lite annat. Var ganska okej, men tur man bara äter sånt en gång per då det är väldigt mastigt. Samma sak med Julmaten med. Hallelulja!

Vi vart sedan att spela ett väldigt stressigt spel som hette "Kaaboom" eller något sånt där man ska skicka runt denna bomb ni ser ovan innan den smäller & samtidigt svara på frågor. Alla får svara på samma fråga & ibland flera gånger, men måste ha nya svar då. Väldigt kul, men väldigt stressigt. Vi drack även några glas rödvin & softade bara.

Här blev det sedan att jag & hundarna ska sova. Det sovrummet som ligger i hallen nere på nedersta plan, men skönt för nära att springa ut med hundarna sedan då på morgonen. Nej, nu vart det att ta & sova. Zzzz...

Lördag...24 December & Julafton's morgon. Jag hoppas att alla hade en Bra Jul för det ska jag se till att ha & till viss del vart det med, men även lite dumt med, men ni får läsa omvad som hände.

Julmorgonsfrukost med en massa olika pålägg, olika bröd, apelsinjuice, kaffe, te & en massa annat. Efter att jag ätit frukost ska jag ta en längre tur med hundarna i det solsken & denna dag är det kallt & ingen slask ute alls. Jippi!!

Hundarna ut i solskenet & det är väldigt jätte fint väder ute & lite snö med så det är skönt för måste va snö på Julen. Här uppe på farstukvisten med en lykta, Julbock & tallris i en kruka med lite vita bär med.

Här kan ni se lite av dom Juldekorationer som fanns inne i huset: Julgranen som går i rött & silver, en liten kyrka med lampor i, tomatar överallt & personligen tycker jag det är fult med fler än 1 tomte i varje rum. Julbock, ännu fler tomtar & ljusslingor.

Adventsstjärnor, adventsljusstakar, apelsiner med nejlikor i, hemmagjorda pepparkakor, ännu fler tomtar, tomtar & ja ännu fler tomtar. Tomtar & jag inte riktigt min grej. Jag gillar mer än Jul som är lite mer avskalad & ren i sin design med en mer gammaldags känsla.

Jag gjorde Julbordets dukning & dekoration...även om jag hellre valt vita servetter, men Helena ville ha servetter med tomtar, så fick ta det jag hade att röra mig med. Retroporslin, grillbestick för man får ju ta det man har tillgång till. Men använde granris till mitten, 3 st. småtomtar (inte min idé), 2 st. oranga lyktor, apelsiner med nejlikor i, mandariner & sedan kanelstänger. Detta för att skapa lite doft runt bordet & diskution om allt. Dom höga dricksglasen inte dit ställda än då.

Sedan blir det att hjälpa till med maten. Pappa gör Janssons Frestelse & Helena gör det mesta andra då hon inte ville ha för mycket hjälp. Okej upp till henne, men jag gjorde en väldigt god fruktsallad som ni kommer få längre ner på en bild & den var det flera som sa var jättegod.

Lucky & Tingeling tar det väldigt lugnt/ligger & softar i soffan medans vi fixar & donar ute i köket & rummet innan min farmor, fastrar, småkusinerna, Patrik, farbror & dom ska komma.

Välkomstdrink vart en alkoholfri glögg gjord på lingon som Helena hade gjort själv & sedan den nya Blossa Glögg från Systembolaget med Kaffesmak. Dom var båda riktigt goda, men kaffeglöggen smake stinget bättre, även om den mest smakade kaffe. Pepparkakor & Saffransbullar till det att knappra lite på.

Var även lite godis jag lagt fram som polkagrispinnar som sedan småkusinerna vart väldigt förtjusta i, Helenas egengjorda knäck & Skumtomtar med polkagrissmak.

Sedan ser mnan även hur grannen under fylls på med bara mer & mer Julklappar & dom flesta var till småbarnen. Dom skämmer verkligen bort ungarna.

Lucky & Tingeling ligger lugnt i soffan. Har varit tvungen att smörja in Tingelings ena ben då hon fick ett hemskt skavsår av den nya tröja hon fått, men det ska läka snabbt nu när jag tittar till det. Hon har en benägenhet att råka ut för saker, men detta var ju ingens fel att det hände bara en dålig konstruerad tröja & fick den av Christian, men inte hans fel heller. Sånt som händer.

Vi tar oss alla & sätter oss ner för att kolla på Disney's Jul. Jag kollar helst bara på tomteverkstan för den tycker jag är bäst, det andra är ju bara tråkigt.

Från vänster till höger & några av dom som var med på Julen. Farmor Veronika, Faster Ulrika, Patrik: far till barnen Hugo & Alva, Carina: min faster & mor till barnen som även är mina kusiner & Helenas son Elias.

Däremot hände något som under Julen som gjorde mig väldigt förbannad. Det hela började med att lilla Alva gick efter lila Tingeling & Tingeling vart rädd så hon sa ifrån i köket & inte bet eller något, utan morrade & skällde på henne en gång bara för hon överraskade Tingeling bakifrån & då tände Lucky till med för att skydda Tingeling.

Alva vart bara lite rädd & hennes mor Carina sa att det var ingen fara då jag sa att Tingeling vart bara rädd därför hon sa ifrån & Lucky skydda henne. Då kläcker Helena & sedan pappa om att hundarna ska stängas in kanske i en bur, att man kan ju inte ha hundar på en Julfest om dom ska bitas & jag vet att mina hundar skulle ALDRIG bita någon om dom inte blir väldigt illa behandlade.

Detta gjorde mig riktigt jävla förbannand & jag sa att börjar Helena gnälla om hundarna kommer jag inte att komma upp dit något utan vill min pappa träffa mig får han komma utan henne. Jag tog hundarna & gick ner på rummet & var riktigt förbannad. Pappa kom efter & ville prata, Carina med & farmor, dom sa att det var ju ingen fara, hundarna gjorde ju inget, men Helena kunde inte komma ner. Jag vart sedan ledsen med. Efter ett tag lugnade jag ner mig & gick upp då fick jag ett litet & dåligt förlåt av Helena & en kram.

Men jag ska visa mig bättre som människa & nu ha trevligt under Julen, men jag kommer att ta i stor beakt om jag ska åka upp dit över huvudtaget & ska jag åka upp i så fall kanske bo hos farmor istället, men då gnäller väl min gnällspik till farbror istället som fortfarande bor hemma & är 50 år.

Dukningen jag gjort & en del av den mat vi ska äta. Kalvsylta, gustavskorv, olika sillsorter som Carina & Ulrika gjort, även någon köpt, julskinka, gravad lax, olika såser, rödkål & grönkål m.m.

Här min faster Ulrika som undrar när vi får börja äta maten som ser väldigt god ut & nedan kan ni ännu mer mat vi ska äta. Helena i bakgrunden.

Mat som Prinskorvar, Ulrikas egengjorda köttbullar med bla ingefära i, räkomelett, potatis & pappas Janssons Frestelse.

& här ser ni en liten sidoskänk med olika brödsorter, en del hembakat, olika ostar, julmust & julöl m.m.

Här sitter dom flesta nu ner för att ta & äta av Julmaten, den enda som fattas här är Patrik & jag på kortet. Från vänster & bakåt: Helena, Farmor Veronika den människa jag älskar mest i hela världen, lilla kusin Alva som får sitta brevid mig & Patrik skulle sitta bortom henne. Mitten med huvudet hitåt är Helenas son Elias.

Från höger baifrån & fram sitter Faster Carina längst in, lilla kusin Hugo, Faster Ulrika, farbror Thomas som kikar fram bakom min pappa Roland.

Min tallrik med en massa god mat & jag tog nästan lite av varje & det vart att äta hämta mat 2 st. gånger totalt. Drack en mörk Julöl til maten. Till efterrätt vart det fruktsallad, ris ala malta & en pepparkaksmouse i glass som Helena gjort. Tyckte den behövde haft lite mer sötma i sig för var lite sträv i smaken.

Efter att vi ätit kom tomten för barnen som spelades av pappa & Helena's granne Magnus & pappa var sedan efter det Jultomte åt deras barn. Jag fick lite olika saker, mest det jag hade önskat mig pengar, men även godis, tidningsställ & lite annat.

Efter att tomten gått så kom Helena's föräldrar Birgitta & Leif & Helenas brors äldsta son Sebastian som det var jätte kul att träffa igen. Det är jätte trevligt att prata med honom, så vi satt & pratade en massa & så vart det kaffe & fika på en tårta som min farbror Thomas gjort. Ja en giftigt grön tårta, kanske inte snyggaste tårtan, men den var väldigt god.

Efter att vi fikat vart det paketleken där vi köpt billigare saker för att skänka bort.

Första omgången körde vi med stängda paket & andra gången med några öppna & dom med rim stängda. Det var väldigt kul att göra det. Jag fick Mintchoklad som jag älskar, ett litet verktygssett, Björn Axen hårprodukter, ansiktsprodukter & annat. Jag skänkte bla. bort flera böcker & pottpurri.

Ja jag vart ganska nöjd med mina Julklappar, men helst hade jag ju velat ha en extern hårddisk, men fick pengar så kanske köper en i mellandagarna på mellandagsrean.

Efter det vart det att dom andra dansade till Julsånger medan jag & Sebastian satt i soffan & sjöng på sångerna, men ville inte vara med & dansa runt i huset.

Efter att dom dansat klart vart det ännu mer att äta. Saffranpannkaka med jordgubbssylt, något jag föreslog för något år sedan att ha på Julen, men inte gjordes då, men Helena är sån att när man säger något till henne, så lyssnar hon samtidigt som hon inte lyssnar & kan inte ta till sig det, men sedan framstår det senare som det är hennes idéer när hon genomför dom.

Samma sak när dom ska göra projekt i huset. När dom skulle måla om inomhus förslog jag färger, men även hur man ska måla det över vid en bärande talkbjälke som hon först inte ville måla, men det skulle se dumt ut om det inte gjordes, så det gjordes sedan, under lite protest, men så har det varit hela tiden. Samma med färgen på huset. Jag som föreslog grått med engelskt röda dörrar & garageport. Hur dom skulle renovera köket. Om att dom borde måla insidan av altanen grå med som utsidan på huset. Att dom skulle köpa stora brickor till sina fotpallar för att göra småbord till soffan, men instället skulle hon köpa ett nytt bord sa hon, men nu gjorde hon som jag sa fast under protest & som om det lite var hennes idé då när jag hade föreslagit det för länge sedan.

Men tror ni inte att dom med Helenas framdrivning sedan gjort ALLT jag sagt, men då är det hennes idé. Men egentligen är det ju inte det utan min.

Ja massa såna småsaker, men det är väl så pappas fru Helena funkar antar jag. Att hon vill framstå sig som så bra & detta står jag nu för att jag skriver. Jag gillar INTE hennes sätt att framstå sig själv som en bättre människa än andra & att hon är egentligen ganska självisk.

Under tiden satt även jag & Sebastian & kollade på filmen "Zombieland". Vilket är en Actionkomedi med en värld av övervägande Zombisar som biter människor, så dom blir Zombisar eller äter upp dom.

Efter en tid åkte alla hem & jag gick ner till mitt rum & hundarna. Ta mig en promenad & sedan sitta lite på datorn min. Nej, resten av kvällen var lugn & jag orkae inte umgås mer med pappa & Helena. Sedan försöka att sova. ZzzZzz...

Söndag...& dagen efter Julafton då det blir att vi ska ha Kalkonmiddag hemma hos farmor & farbror Thomas. Började dagen med att gå ut med hundarna & sedan en frukost med pappa & Helena.

Vart att jag satt & kollade på TV en sväng på en film som hette "Bubbelboy" som handlade om en pojke som inte har något immunförsvar & måste leva i en bubbla, men är allt som det påståss & ska han hitta sin kärlek som ska gifta sig med en mansgris.

Farmor Veronika & Farbror Thomas Julgran & vi ska som tidigare skrivit äta Kalkonmiddag hos dom. Mina kusiners pappa Patrik & barnen Hugo & Alva myser i ena skinnfotöljen & kollar på Patriks I-PAD. Som jag senare fastande på att spela lite spel, men det som var mest chockerande var att Hugo visste precis hur man spelar nästan alla spel på den & han är bara 4 år. Hur man startar dom & allt. Så var lite impad av ungen, men dom brås ju på 2 st. föräldrar som har väldigt hög IQ & utbildningar.

Kalkonen var jätte god & jag åt 2 st. portioner med kalkon, ris, fyllningen i kalkonen & sås m.m. & drack Julmust till maten.

Till efterrätt blir det att dricka kaffe, en liten likör av smultron & äta ris ala malta, men jag äter inte det. Varken på Julen eller idag. Men det fanns även annat att fika på...pepparkakor, Thomas egengjorda dammsugare, tårtan Carina hade bakat efter farmors recept.

Var kvar där ett tag sedan åkte jag, Helena & pappa hem till dom igen & i morgon ska jag till mamma innan jag ska åka hem.

Men innan kvällen var slut, så åt vi resterna av lite mat: Janssons Frestelse, prinskorvar & räkomelett & senare på kvällen lite saffranspannkakan som var kvar & kollade på en film som gick på TV. "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". Vilket är en den senaste filmen, men resten av filmerna har gått under veckan på TV, men jag/vi har inte kollat på dom. Sedan ville jag se något annat & dom hade något nedladdningsprogram på filmer på TV:n. Gick på typ 1 min att ladda ner den.

Filmen vi vart att var filmen "Centurion" som visade sig avar en väldigt bra film med Kriget mellan Romarna & Skottlands Pikter. Helena tyckte nog dock inte den var så bra, men var jag som fick välja. Efter det vart det att ta en snabb tur med hundarna & sedan ta & sova. Zzz...

Måndag...& idag ska jag åke hem men innan det ska jag ha en hel dag i Grängesberg med största av dagen med att umgås med min mamma, Jeanette & äta mat hos henne. Det blir att äta Janssons Frestelse & kan säga att min mors Jansson är den godaste jag någonsin ätit, ingen som jag ätit har slagit den i hur god den är.

Det vart att prata om en väldigt massa olika saker: om fibromyallergi som min mor tyvärr lider av & har konstant värk i kroppen. Jag ser dirrekt om hon har ont, idag var det mindre än hon brukar ha värk, men man såg på henne att hon har ont. Vi pratade även om korkade arbetsförmedlare, om min psykologiskautredning som jag ska få börja med i slutet av januari, om psykologi, om skolbetyg, utbildningar, om mat, om olika böcker, om andlighet, om häxor, om parapsykologi m.m.

Hon fick några Julklappar av mig bla 2 st. spännande böcker & en matlagninsgbok med bra tips för allergiker, då min mor har många födoallergier & laktosintolerans som jag. Även om jag klarar ost & sånt som mamma inte klarar av. Hon måste äta allt laktosfritt, men hon är även nötallergiker. Jag hade även med mig en påse med kläder från en väninna som skulle rensa sin garderob & jag fick å ta kläderna till min mor & flera hade inte ens använt av kläderna & vissa satt prislappen kvar på. Dom flesta kläderna var från INDISKA så inga billiga kläder heller. Mamma vart superglad. Jag fick med lite saker från mamma med bla. en choklad med apelsin i, en liten Julmust, den bok ni ser till vänster, lite av hennes Janssons Frestelse & även en halv limpa av hennes egenbakade bröd som är supergott med massa russin & torkade tranbär i.

Efter att ha varit hos mamma hela dagen vart det at jag sedan gick hem till farmor för att sedan där ifrån efter att ha hämtat hundar & packning gå ner till Grängesbergs Järnvägsstation för att åka hem.

Fick lite hjälp av min älskade farmor med mina saker ner till tåget & där träffade jag på en jätte trevlig tjej som heter Linn & som det visade sig att jag ska komma att ha sällskap hela resan ner till Örebro. Vi satt & pratade en hel del & sedan visade det sig att hon skulle åka till Mellringe som ligger bortanför där jag bor & dom var så snälla att jag fick åka me & nu är jag & Linn även vänner på facebook, så nu har jag fått en ny vän. En STOR Kram till dig Linn.

Resten av kvällen satt jag lite på nätet för att kolla mail & sånt & även pratat med lite olika personer i mobilen bla. Henrik & Lia.

Tisdag...& jag ska på MELLANDAGSREA med Lia så det ska bli jätte kul. Jag går hem till henne först innan vi ska åka in till stan, men innan dess, så får hundarna va hos hundvakten & betalat 2 st. räkningar.

Vi börjar dagen med att äta Pizza på stan på en restaurang som jag helt glömt vad den heter. Ja fast jag är laktosintolerant så klarar jag pizza, men alla har ju olika typ av laktosintolerans. Jag brukar tåla ostar som är hårdare pastöriserade. Ja himla gott var det!!

Vi ska komma att gå på en massa affärer under dagen för att kolla på olika Reor, men även kolla på fyrverkerier som vi ska ha. Jag kollade mest framför allt efter DVD-filmer & böcker. Jag vill ju så himla gärna ha hela Sex & the City boxen på serien, men hittade inte den alls. Är väl slutsåld nu under Julen. Vi var på bla. på en hel del olika Videobutiken, Ö&B, Åhlens, Systembolaget för att köpa nyårsalkoholen, Röda Korset & Myrorna m.m.

Här nedan kan ni se dom böcker jag köpte under dagen. Ganska billiga, en på Ö&B & resten på Röda Korset & Myrorna.

Jag kom att sitta på nätet sedan efter att vi varit på stan. Måste redigera & fixa med text & bilder till detta inlägg, men även suttit en del med att chata med folk på facebook, qruiser, MSN & kollat emailen. Så har även mobilen gått varm hos mig med att flera olika människor som bla. Lia, Henrik & Christian m.fl.

Men tog en stund att ta & kolla på TV. "America's Next Top Model". Säsong 16. Avsnitt 13. Finalavsnitt.
Spela in Covergirl reklam & fotografering. CoverGirl LipPerfection. & dom fotograferas även för för Italienska Vogue.

Molly's föräldrar kom & hälsade på men inte Brittani's mamma eller någon annan, men det berrode på att hennes mamma opererat ryggen, men hon fick prata med henne via typ skype.

Dom ska komma att gå en Modevisning för Vivianne Westwood i Granada Palace i Marocko. Kasia, Hannah, Alexandria & förra årets visare Ann skulle även vara med i modeshowen & Ann startade den.

Här lite småbilder på Kasia, Hannah & Alexandria på vad dom hade på sig för olika kläder av just den underbara Vivianne Westwood. henne har jag träffat i verkligheten & hon är supertrevlig kvinna, fantastisk modeskapare & duktig affärskvinna.

Dom 2 st. finalisterna Molly & Brittani som båda är duktiga modeller, men av dessa så håller jag på Brittani.

Här ser ni Molly i dom 2 st. klädutstyrslarna hon fick ha på sig & nedan ser ni Brittani i hennes kläder hon hade på sig.

Något ovanligt som hände var att Brittani ramlade på rosenblad som strödes på golvet & gjorde illa foten, men profitionellt & med vinnartagen i huvudet gick hon vidare fast det gjorde ont i foten.

Inför domarpanelen hände något väldigt ovanligt. Dom båda tjejerna får sina hår klippta i korta frisyrer & dom blir ännu mer gångbara som modeller. Nu skulle vinnaren utses...

& det vart Brittani Kline som hon heter som vann allt. Jag tycker att rätt tjej vann då Molly alltid såg så sur & sammanbiten ut på sina bilder. Så Brittani kom att bli en CoverGirl & en IMG-Modell.

men fick även ett omslag i Beauty in VOGUE & flera sidor i tidingen med fotograferingen som dom gjorde i tävlingen. Nedan ser ni även den fotografering som Tyra Banks gör med den vinnande modellen för "America's Next Top Modell" säsong vinnare.

Jag kom att sitta med detta inlägg en hel eftermiddag & kväll & kommer att få sitta från en halv till en hel dag för att skriva klart allt detta, men chatade även med folk på facebook, MSN & Qruiser m.m. Pratade med Henrik, Lia & Söte Philip under kvällen innan det var dags att ta försöka & sova, vilket inte vart det lättaste, men till slut somnade jag. ZzZZzz...

6 kommentarer:

  1. Du är en sån Jävla Idiot!

    SvaraRadera
  2. Okej!!! Haha...sånt skrattar jag bara åt & det är ju så omoget att skriva det!

    Jag skriver ju bara sanningen! Varför tror Du annars att den kallas för "Den Nakna Sanningen".

    SvaraRadera
  3. Eh du är VERKLIGEN inte någon idiot!!!
    Tycker du är en mycket trevlig snäll person. Samt ser ut som du hade mycket trevligt, kul att du

    hittade en ny vän. :=)
    Mycket fint och <3-ligt, skrivit.

    stor kram till dig, och GOD FORTSÄTTNING ;-)

    SvaraRadera
  4. Tack Christian var gulligt & snällt skrivet. Du är en riktigt snäll & skönt att Du bryr Dig. Kram...

    Ja, det är bara riktiga fegisar & omogna personer som skriver saker utan att våga stå för vem dom är.

    SvaraRadera
  5. Ja du Jonas, finns folk till allt, gillar din blogg, o jag gillar ev dig som person, vi har ju snackat med varandra, och vi har ju samma itressen du o jag, haha.......

    Odioter finns det gått om.

    Men vill önska dig God fortsättning, o Kramar till dig //Lena Andresson FB.

    SvaraRadera
  6. Tack..så mycket Lena var snällt sagt!!!

    Kram...Jonas

    SvaraRadera