onsdag 7 december 2011

Måndag, Tisdag & Onsdag! Några händelserika & även lugna dagar...

Att vakna upp i morgonen, men att känna att man inte känner sig utsövd. Vad ska man göra åt det?? Jag tycker ändå att jag borde vara utsövd, men känner mig konstant trött.

Måndag...morgon, frost ute på gräset & djuren hundarna & jag tycker att det är lite kyligt ute. Ska göra en del saker så hundarna ska få vara hos hundvakten idag.

Jag ska ta mig hem till Lia en sväng för att hon ville ha sällskap till läkaren för sina blodprover. Fick även säga åt henne att klä på sig ordentligt med kläder innan vi åker in till stan pga hennes reumatism.

Vi tar den lila bussen in till stan & Centralstationen/Resecentrum för att där ifrån gå till Myrorna för att kolla på lite saker: mest böcker & annat. Vart att stanna där ett tag för att kolla på lite böcker. Vart att jag köpte några böcker & Lia några med. Pratade lite med Helena som jobbar där & som är så himla trevlig, snäll & gullig.

Jag & Lia tar oss att gå vidare sedan emot Universitetssjukhuset där Lia ska göra sina blodprover & även hämta ut sina mediciner på Apoteket. Fanns en del kul konst på sjukhuset som vi även kollade på & vi funderade på vart vi skulle ta & äta någonstans då Lia har ett häfte med rabatter som man kan äta 2 st. till priset av en person. & delat det priset på 2 st. personer, så blir det väldigt billigt. Vi funderade ett tag...

Vart att gå på Svarta Pannan Restaurang & äta deras lunchbuffé som består av 4 st. olika rätter varje dag & vi åt lite av varje & det vart bara att kosta 40 kr. per person för Lia's rabatthäfte. Annars kostar det 80 kr/per person där på lunchbuffén.

Efter att ha ätit & suttit & pratat lite så vart det att gå i lite olika affärer. Lia skulle bla. köpa några små Julklappar till lite släktingar. Vi var på flera affärer bla. Leksaksbutiken för att hon skulle köpa saker till sina systerdöttrar.

Här ser ni lite av dom sakerna jag köpte på Myrorna & på Röda Korset som vi var på senare. Vi var även på Åhlens, Clas Ohlson, Duo m.fl. affärer för att hon skulle kolla Julklappar & jag mest för att kolla om det fanns något mysigt som jag kunde köpa till mig själv, då jag redan köpt & slagit in alla mina Julklappar till folk jag vill ge Julklapp till. Allt detta för 90 kr.

Efter att ha varit i en hel del affärer måste man ju sätta sig ett tag för att ta en fika & det var Caféet i Krämaren Gallerian vid rulltrapporna. Bra priser! Jag drack en Dubbel Espresso & Lia tog en Coca Cola & en chokladruta som jag fick smaka lite av. Så fick hon även sitta en stund för sina leders skull.

Efter att ha varit & fikat vart det att gå ner på ICA för att köpa några saker vi skulle kunna äta hemma hos henne. Vi tar bussen från Konserthuset & åker hemåt emot henne.

Det vart för mig att äta en Yoghurt med äpple, kanel & vanilj. Supergod & laktosfri. Sedan nygräddade småbröd som vi gjorde i ugnen med smör & ost på. Lia åt en köpt broccolisoppa. Jag drack vatten till & Lia mjölk.

Vi bestämde oss för att sitta & softa & prata lite en hel del & vi kom sedan fram till att vi knäcker några flaskor vin & bara snackar lite mer & lyssnar på musik.

Vi började med att dricka ett vit vin som heter Jacob's Creek som jag väl tycker är sådär, men Lia som köpt dom. Sedan ett lite bubbligt Rosevin Mateus som är ett väldigt lätttdrucket vin för alla & sedan som jag tyckte var det godaste rödvinet jag någonsin druckit: Appassimento Tommasi.

& under tiden som vi drack det goda vinerna, så lyssnade vi på en hel del musik. Ja musik som får en i själen att må bra. Musik med ett budskap i sig & gärna med lite fräck lyrik. Det vart även att lyssna på lite schlager, vilket nästan ingen av oss brukar lyssna på annars, men jag fick även lite roligt, då fick jag Lia att gilla musikern Alexander Ryback & hon tyckte att han verkligen var jätte bra.

Vi jämnförde lite vilka killar vi gillar med...Vart väldigt många olika killar, men här kan ni se några av dom vi diskuterade. Från vänster till höger: "Jensen Ackles" som båda tycket är snygg, "Matt Dallas" som jag tycker är snygg, "Stuart Townsend" som Lia tycker är snygg, "Eric Winter" som jag tycker är snygg, "Brolle Jr" som vi båda tycker är snygg & "Adam Lambert" som jag tycker är snygg. Bla dessa snackad vi om men även som himla många fler. Tur att man har lite olika smak dock. Hehehe...

Sedan var det det att ta sig hemåt. Jag gick hemåt med mina påsar. När jag var hemma vart det att sitta på internet en hel del då jag hade jätte svårt & somna & klockan var någonstans mellan 07.00 & 08.00 på morgonen innan jag somnade. Vet inte varför jag inte kunde somna på flera timmar?! Var oerhört jobbigt att det var så, men när jag somnade så sov jag iallafall utan att vakna.

Tisdag...Efter att ha sovit några timmar, men inte utvilad så har jag varit helt groggig & seg i huvudet & kroppen. Jag har kunnat få sömntabletter utskrivna om jag vill från läkaren, men jag vill inte ta starka mediciner i onödan & sömntabletter är berroendeframkallande & haft sån skit förrut.

Ätit lite gott idag med Cevapcici i gräddsås, en egengjord guacamole & hallonsaft att dricka till det hela.

Blivit att sitta med bilder & annat att redigera hela dagen, men har även suttit & chatat med en massa folk på MSN, Qruiser, Gayromeo, Facebook m.fl. ställen. Datorn & internet är ett ganska skönt tidsfördriv om man har tråkigt & känner sig väldigt seg i kroppen & själen. Jag har ju min laptop så kan bara lägga mig i sängen eller soffan med den liggandes brevid mig eller i knät mitt.

Vart att kolla på filmen "Mean Girls" som är en helgalen komedi, men väldigt sann bild av hur det är i skolor runt om i världen med dom Populära tjejerna, sportkillarna & alla som kallas för töntar & andra personer. Även om den är lite flickig & så, så finns det ett bra budskap bakom den. Med bla min favorit Lindsay Lohan.

Kollade på "America's Next Top Model" Cycle 16. Dom har ganska nyligen åkt till Marocko för att göra en hel del fina fotojobb. Nedan kommer i se detta avsnitts bilder där dom skulle fotas upp på en dromedar i fantastiska kläder.

Här har vi Brittani som jag tycker fick en väldigt bra bild & påminner väldigt mycket om filmen "Lawrence of Arabia".

Här har vi Molly som jag även fick en ganska bra bild, men fanns andra som var bättre, men en väldigt härlig bild.

Här är Kasia. Hon har väldigt vackra kläder & bilden kunde varit riktigt bra, men blicken & hennes känsla känns ja, rent otroligt dåligt & rent död.

Hannah som jag tycker är en väldigt vacker tjej & hon vart väldigt bra på denna bild. Rätt känsla bakom den.

Alexandria som jag tycker var väldigt modig som vågade stå på dromedaren, men vart lite spänd i kropp & käcke.

Ska kul att se mer vad det blir för fotograferingar & modevisningar i Marocko som dom är i.

Domarna...Modegurun "Andre Leon Talley", Programledare, Fotograf & modell "Tyra Banks", Fotograf & föredetta modell "Nigel Barker" & Modegudinnan "Franca Sozzani". Den som fick åka hem denna gång var plusmodellen Kasia.

Jag har alltid velat åka till mystikens land & det vackra Marocko. Har alltid gillat den typen av kultur & andlighet. Finns mycket jag gillar med deras kultur med all kryddstark mat, inreding, tedrickandet, mattor, mässing, lyktor, rökelser & en massa annat.

Hade jag fått åka till dit hade jag nog fått köpa en extra resväska & betala extra flyglast när jag skulle åka hem då jag vill shopa en massa. Mycket saker i mässing & annat. Olika lyktor & lampor, rökelser, sjalar, tekannor, teglas, rökelsekar, kryddor, vattenpipor, brickor, mattor, brickbord & kuddar m.m.

Ja det finns mycket vackert jag skulle vilja ta med mig från det landet för att inreda ett hem med. Älskar deras eldiga & färgglada färger. Varma som kalla...färger.

Jag skulle även vilja rida ut i öknen på Dromedarer & Arabiska Fullblodshästar & sova i tält under den Stjärnklara himlen & helst göra detta med någon jag älskar.

Kollade på filmen "L.A. Gigolo" En Amerikansk dramafilm. Om en ung kille som säljer sig för pengar till rika kvinnor för att bli försörjd & omhändertagen. Spelas av Ashton Kutcher & Ja, jag kan väl inte säga att jag tycker att han är någon höjdarskådespelare dirrekt.

Satt resten av kvällen på nätet & letade bilder & redigerade bilder för detta inlägg. Kolla min mail, chata med folk & bara vara. Kännt mig så seg hela dagen & kommer nog att göra det i några dagar framöver som det känns nu. Usch vill få sova bättre & jag vil få bättre psykiskt med.

Jag vart dock att sova tidigare ikväll, vilket var väldigt skönt. ZzzZz...

Onsdag...Har sovit väldigt bra tycker jag men vaknar ändå & känner mig väldigt trött & sliten i kroppen min, men drömde en lite konstig & mysig dröm dock inatt.

Drömmen...Det var 2 st. rödhåriga personer som följde mig i drömmen när jag gick genom en liten trästad med vackra färger på husen. Dom vågade först inte ta kontakt men följde efter & till sist vände jag mig om & frågade varför dom förföljer mig & dom börjar försiktigt först säga för att jag är intressant & jag bestämmer mig för att lära känna dom. Jag vet inte, men dom är tvillingar eller syskon & båda vill vara min vän även om det känns som om att killen vill mer än bara vara min vän.

Det som även är konstigt är att dom är väldigt gladhågna & sjunger gärna mycket istället för att prata som jag ibland brukar göra för mig själv. Ja, nu vet ni det också. Jag brukar sjunga saker för mig själv från låtar eller annat.

Snöade hela morgonen, så ligger det ett litet snötäcke ute på marken. Lucky är ju van med snön,men Tingeling tycker den var lite konstig, men ändå inte så farligt, hon minns nog snön från när hon var valp lite kanske?! Ja varit på flera promenader i snön med hundarna under dagen. Får se hur länge den ligger kvar då?!

Suttit med detta inlägg & på internet hella dagen, tar ju en hel del tid att göra dessa bildredigeringar, bildinlägg, texter & annat som ska göras till denna bild & att minnas allt med man gjort. Fast det är ju långt ifrån allt jag gör varje dag. Skulle jag skriva det så blir nog ni & jag helt galen på allt. Ja jag ska resten av dagen bara ta det soft & bara dega i soffan mest & bara vara.

Kollar på TV...& där på bla. "Äntligen hemma". Bygg & Inredningprogram. I detta program gör bla. Lulu Carter om ett hem & inreder det i en lite Tunisisk stil. Jätte fint! Lulu Carter är känd för att inreda mycket med nordafrikanska & arabiska inredningsstilar, vilket jag tycker är jätte snyggt.

Jag har även kollat på en massa andra TV-program bla. med problematiska husdjur. Där det handlade om bla Minigrisar, Grand Danios, Huskatter, Vattensköldpaddor m.m. Sedan på matlagnings/tävlingsprogram med fantastiska maträtter som producerades, inredningsprogram med en del kul inredning, hussökningsprogram där dom letar hus i England eller på andra ställen utomlands & m.fl. andra program.

Haft svårt att äta idag, men ätit lite blandad yoghurt från 2 st. olika sorter, en med äpple, kanel, vanilj & en med apelsin & ananas. Några mackor med tonfiskpastej & ost & sedan några med riven pepparrot. Lite guacamole & majschips, men inte dirrekt så mycket mer.

"Big Truble" En mystisk resväska för samman några personer och förändrar deras liv för alltid. Arthur Herk, en korrumperad affärsman som vill lägga vantarna på resväskan, två yrkesmördare som är ute efter Arthur, den olyckliga hemmafrun Anna och den frånskilda pappan Eliot. Saker och ting kompliceras ytterligare när två tjuvar bestämmer sig för att stjäla väskan vilket leder till en vild jakt.

I rollerna: Tim Allen, Rene Russo, Stanley Tucci, Tom Sizemore, Johnny Knoxville, Dennis Farina, Jack Kehler, Janeane Garfalo. Regi: Barry Sonnenfeld.

Resten av kvällen blir väldigt lugn framför TV:n med lite olika TV-Program & ikväll blir det att kolla på bla. "Bonde Söker Fru". Avsnitt 13 av 13. Linda Lindorff besöker bönderna för att ta reda på vad som hänt sedan sommaren. Höll kärleken eller blev det bara en sommarflört? & kanske hände något annat. m.m.


Hej, nu så länge från mig...till Alla mina älskade bloggälskare!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar