onsdag 25 januari 2012

Tisdag...Lugn dag! Inte lika mycke feber, hästar, katter, hundar, film & annat...

Jag vaknade sjöblöt av svett...efter att ha haft 39,1'C under natten, så vart att få ta en skön dusch när jag vaknade. Har sedan suttit på facebook efter att jag var ut med hundarna en snabbis, mindre feber idag igen & får se omdet håller i sig. Jag har chatat med lite hästfolk inom Arabiska Fullblodshästar, kattmänniskor om Sphynx katter & bla. även med Chinese Crested människor med.

Bloggat & bara tagit det väldigt lugnt resten av dagen min. Ja den har kommit att bli väldigt lugn & Krister ska komma hit för att gå en längre promenad med hundarna då jag inte orkat det med febern, utan bara blivit några småpromenader typ runt innergården & ett varv runt husen, men det är för den jäkla febern jag har & det fruktansvärda hosta jag även dragit på mig.

Jag har alltid velat ha en liten svart Sphynx katthona. Någon som är lik Jinx i utséendet, klok & så med som Jinx är men helst inte lika sjövild som Jinx eller Nala är. Älskar denna fantastiska kattras nästan lika mycket som Devon Rex katter som jag har nu.

Även kollat på TV. "Keeping up with the Kardashians" Kim, Chloe & den sista systern hjälper en hemlös man, så att han får nya kläder & sina tänder fixade. "Border Security Australia", Om gränsen vid Australia & patrullvakter & tull som jobbar där. "The Crocodile Hunter". Om olika djur som han & hans medarbetare fångar, ofarliga som riktigt farliga & många dödligt giftiga. "Lyxhem till Salu". Mäklarna Pernille Sams & Jan Fog besöker exklusiva hem i Danmark & andra länder. Vi träffar också andra mäklare som bland annat berättar om hur bostadskrisen påverkat deras verksamhet. & så fortsatte det med olika program om bla. "Fyra bröllop & en semester"....& så vidare...

Krister var här en sväng & gick ut med hundarna & lämnade hostmedicinen "Theracough" som jag får ta 3 gånger per dag. Den smakar verkligen skit, men hjälper mig förhoppningsviss nu att bli av med hostan & halsskiten. Tack Krister! Efter att han gått gjorde jag en ny sallad på ett halvt isbergssallads huvud, oranga små tomater, lite salt, peppar & olivolja. Denna fick jag i mig hela efter att ha ätit väldigt sakta & fick behålla den med. Jippi!!

Min feber...har verkligen pendlat som en berg & dalbana upp & ner. Ja men skönt att febern som jag tagit idag. Ja, febern som jag tagit flera gånger idag, ligger på 37,1'C till 37,3'C. Så himla skönt att den är på väg att försvinna ur kroppen helt & hållet den nedrans febern & nu ska förkylningen & hostan ur kroppen med.

Även fått i mig lite Guava juice att dricka. Den sista juicen jag hade & några limpamackor med smör på. Skönt att äntligen kunna få behålla något i magen. Har fortfarande feber, men ett gott tecken att jag är på väg till rätt håll i allafall.

Resten av dagen väldigt lugn...Vilar mig mest bara i soffan...!! Här ovan en tavla med Josef, Maria & Jesusbarnet. Nu tror jag inte på Gud & så, men symboliken bakom alla religioner, så länge den inte skadar andra människor eller att folk vill tvinga på en sin religion. Så länge den inte gör det är det bra & jag tycker att alla ska få tro på vad dom vill. Jag själv lever mycket efter Buddismens lära,men också även efter naturlära, shamanism, druidism, kristalllära, pendel, wiccanskt & lite annat inblandat i det. Så min är mer öppen för olika ting i livet.

"Halv åtta hos mig". Svensk matlagningsserie från 2012. Avsnitt 2 av 72. Värd i dag är Mårten och hans meny består av förrätt: trattkantarellsoppa med gorgonzola, varmrökt: enrisrökt regnbåglax med rostade rotfrukter, fetaostsås & sweetchilisås & till efterrätt: Glace au four som är en glass i ugn med en marrängskorpa, bär i & en kak, havreflarn eller annan typ av botten.

"Wild Child". Amerikansk komedi från 2009. Poppy är en rebellisk tonåring i Kalifornien som gör livet surt för sin pappa & hans nya fästmö. Pappan beslutar sig för att skicka Poppy till en engelsk internatskola för flickor för att hon ska lugna ner sig & lära sig hyfs och ordning. Poppy hatar de andra eleverna på skolan & gör allt för att bli relegerad och hemskickad. Men kanske kan hon få sig vänner där ändå?? Efter att ha blivit anklagad för att sätta eld på skolan börjar hon dock förstå vad vännerna & skolan betyder för henne. Hon upptäcker en hemlighet på skolan som involverar hennes mamma som dog när hon var 11 år & blivit kär i en kille med. I rollerna: Emma Roberts, Lexi Ainsworth, Shelby Young, Johnny Pacar, Aidan Quinn & snyggingen Alex Pettyfer. Regi: Nick Moore.

En ganska rolig film, men även romantisk, kamratlighet, busig, falskhet, lite sorgsen & bra film för att vara en tonårsfilm.

Nej, nu blir det att ta sista dosen med halstabletter, hostmedicin, febernedsättande & en massa vatten innan jag ska ta & sova i min säng. ZzZzZzZ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar