söndag 26 februari 2012

Lördag...Film...Blossa, Natur, Djur & Drömmar...

Lördag...Solen skiner ute & jag var ut med hundarna & har sedan bänkat mig framför TV:n & datorn. Som ni kan se på bilden, så ser man toppen av Svampen hemifrån mig. En liten Symbol i Örebro som dom flesta känner till. Är den eller Slottet som folk brukar känna till när man nämner Örebro.

Kollat på film på TV....fixar lite med bloggbilderna & bloggen min. "Swing shift". (Tjejen som jobbade shift) Amerikansk dramakomedi från 1984. Det är kriget i Pearl Harbour & kriget mellan Nordamerika & Japan. Kay Walshs make blir inkallad. Kvinnornas arbetsinsats blir livsviktig & Kay får arbete på en flygplansfabrik, plan som ska användas i kriget emot Japanerna, men männen där tar varje tillfälle att jävlas med dom. Men där finns också den charmiga Lucky som blir kär i Kay. I rollerna: Goldie Hawn, Kurt Russell, Christine Lahti. Regi: Jonathan Demme.

Suttit med det sista på bloggen innan det vart dags att lägga in allt på bloggen min...Jag sitter även & kollat på facebook & chatar med Alexander Camilo, Christian, Chinese Crested & Häst Johan. Pratat om lite allt möjligt i livet bla. om känslor för människor & hur man ska kunna ta allt & hantera det.

Dricker en lätt glögg, apelsinglögg....Blossa Apelsin. & äter av pepparkakorna jag fick från Krister.

Pratat med med min gulliga mamma ett tag. & efter det varit ut med hundarna min.

Sitter & kollar på Alternativ.nu & idag vart det att kolla lite bilder på olika djur, men annars kollat om fakta på kalkoner, om jakt med iller där man jagar kanin & köttkaniner. Jag har ju länge funderat på att ta jaktlicense.

Kollat lite även på olika hönssorter som på Bohuslän Dal Svarthöns, Silkeshöns, Skånska Blommehöns & Dvärgkochin m.fl.

men även kollat mycket om Linderödsgrisar & om slakt på gris. Ja finns mycket intressant att läsa om på Alternativ.nu.

Funderar mycket på livet...& vad jag verkligen vill ha. (Huset behöver inte se ut som ovan), men ska ligga bondromatiskt & vackert till. Ja med vackra naturomgivningar runt omkring. Det kan vara allt från en gård med ett hus med röd panel & vita knutar till en vacker skåne eller gotlandsgård. Viktigast är att det är ett ställe där man kan känna en ro i åde kropp & själ.

Smådjur som jag vill ha & som mest är för sällskap, men det ska även finnas en liten nytta med. Chinese Crested Hundar som är för sällskap & för eventuell småskallig avel. Funderar även på någon typ av jakthund om man skulle ta jaktlicense. Olika sorters hönssorter som Dvärgkochin, Silkeshöns, Chabo & något Svensk lantrashöna som Skånsk Blommehöns eler kanske Hedemorahöns. Äventuellt ha köttkaniner. Raskatter av raserna Devon Rex & Sphynx som innekatter, då jag bara tål dessa raser, men även stallkatter som får bo ute i stall & lador.

Av stora djur så vill jag först & främst ha hästar. Helst Arabiska Fullblod eller Halvblod. Jag saknar verkligen något fruktansvärt mycket att hålla på med hästar. Träna frihetsträning, inridning, hantering, hoppning, fälttävlan & distansridning. Känsla att ha ett så kraftfullt, men ändå känsligt djur under sig & få känna samröre med mig & hästen som är helt fantastiskt underbart.

Men om det är med en nötkreatursbonde eller liknande man skulle hitta, så blir det väl såna djur med, men hästar är ett krav att jag ska få ha & hålla på med. Skulle lika gärna...kunna vara en spannmålsbonde eller skogsbonde m.m. saker som han jobbar med.

Jag har som tidigare nämnt att det ska vara med härliga naturomgivningar. Kan vara från bondromantiskt till rent & stilfulla omgivningar så länge det är snyggt & gärna ligga så man har vatten på tomten. Där man ska kunna ha en liten bastustuga & badtunna för att bada i, brygga & båt för att kunna åka ut på lite fisketurer. Viktigast är dock att det är ett lugn & serenity i naturen & omgivning runt den gård jag drömmer om att få bo på.

& självklart vill jag börja föda upp Alpackor med, något som jag velat göra nu ett bra tag. Dessa djur är så helt fantastiskt vackra & underbara & jag skulle just föda upp dom för ders päls skull där jag ska kunna sälja ullen, garn, stickade produkter & konstverk i alpackagarn.

Pratat med min älskade farmor Veronika ett tag. Älskar henne verkligen jätte mycket & hon har alltid funnits där för mig i alla svåra & bra stunder. ♥ ♥

"Slottsliv". Svenskt historieprogram från 2011. Säsong 2. Avsnitt 7 av 10. Den här veckan åker Peder Lamm till Lagerlunda Herrgård utanför Linköping. Lagerlunda Gård har varit i släkten Lagerfelts ägo sedan i mitten av 1600-talet, då den förvärvades av släktens anfader Israel Lagerfelt. Den har därefter gått i arv i rakt nedstigande led i 11 generationer. Har totalt ca 600 hektar. Producerar spannmål, ärtor, ägg, oljeväxter samt lin & energiskog. För att få reda på mer gå in på deras egna hemsida. http://www.lagerlunda.se/

Verksamheten på gården består i dag i huvudsak av spannmålsodling & uthyrning av fastigheter m.m. Den drivs av Fredrik och Marie Lagerfelt. Dagens corps de logi med sina båda flyglar präglas av 1700-tal, trots ombyggnader & renoveringar. En av de byggnadsdetaljer som har bevarats från 1790-talet är portalomfattningen kring ingången vars överstycke bär årtalet 1796 samt byggherrens & hans hustrus ini-tialer.

Interiört kombineras dagens behov av modern komfort med alltjämt dominerande traditionsrika möbler och väggdekorationer. Som exempel kan nämnas matsalen med hög rutmönstrad panel och gyllenläderstapeter från 1700-talets förra hälft och det omfattande antalet porträttmålningar med anknytning till släkten Lagerfelt, som återfinns i de flesta av sällskapssalongerna. http://www.lagerlunda.se/

Fantastisk vacker gård får jag säga...& skulle ju inte tacka nej till ett liv på ett sånt ställe! Jag behöver inte massa glamourösa semesterresor, dyra smycken, dyra kläder & annat som kostar massa pengar. Det jag behöver i livet är en trygghet & stabilitet & det skulle jag få på en gård med detta liv med djur so jag älskar så mycket. Om det är något som något skulle få skämma bort mig med så är det djur & god mat. Det är mina 2 st. laster & passioner i livet.

Försöka att äta lite mat...svårt då jag knappt har något matlust, men vart att äta en tomat & getostsoppa & 6 st. sesamknäckebröd. 3 st. med skivad falukorv & 3 st. med skivad goudaost.

"Million dollar Decorators". Amerikansk realityserie från 2011. Säsong 1. Avsnitt 8 av 8. Kathryn Ireland har sin boksigneringstur som hon ska åka runt i världen för & blir uppsagd av en kund pga en hantverkares fel. Det är säsongsavslutning & Sharon Osbourne ger en prestigefylld designutmärkelse till Martyn Lawrence Bullard från Andrew Martin. Han får även ett designpris & en egen dag hemma hos sin vän Cheryl Tiegs. Samtidigt haglar intrigerna medan Ross & Jeffrey Alan Marks arbetar vidare i Malibou med restaurangen dom ska inredas, men mycket har gått fel med hantverkarna. Mary McDonald är i Los Angeles & designar en ståtlig entré vid en La Antique Show. Alla ska även gå på Antikshowen.

Snabbis in på facebook för att kolla vad som hänt sen jag var in sist där & sedan softa med lite äppelglögg, en lättglögg. Blossa Äpple.

Funderar mycket på saker & ting. Smågluttat på "Melodifestivalen" emellanåt, men det är verkligen bara sämre för varje år som går. Det enda som var bra var Danny Saucedo & Grattis på hans Födelsedag! Snyggast framförrande hade dock Hanna Lindblad med sitt dans.nr & som jag tyckte nåde ut till publiken på bäst sätt.

Det blir dock verkligen bara sämre & sämre låtar & framträdanden för varje år som går!

Kollat på "American Idol" istället...då jag inte vill se skiten ovan. Musiktävlingsprogram & folk som ansäker om att få komma mer i American Idol. Någon som fastande i mina ögon är Colton Dixon som fick komma in & sjunga efter sin syster Schyler fast han inte hade ansökt detta år, men förra året & kom då tyvärr inte med precis bland slutpersonerna. Tyckte även Phillip Phillips med sin raspiga röst utmärkte sig väldigt bra & fick ta fram gitarren & spelade & sjöng en låt till. Domarna gillade honom jätte mycket!

Sitter sedan bara på nätet & ska kolla min qruiser, 32 st. mail när jag logga in & gayromeo var det 12 st. mail. Kolla en snabbis & svarat på mail, innan det vart dags att ta ut hundarna & sedan sova. ZzZzzzz....

1 kommentar:

  1. Här i vivalla där jag bor i samma gatan som Centrum är ser man Eurostop hotell och även Svampen härifrån köket... :)

    SvaraRadera