onsdag 29 februari 2012

Tisdag...BOK REA DAG & film hos Lia & en kompis ska sova här...

Tisdag...& det är en riktigt skön & varm vårväderdag ute. Solen skiner för fullt & jag ska ta mig en sväng in till stan lite senare...

Först ska jag ta ta i bloggen min för att fixa med gårdagens strapatser med min kompis Lia. Jag har även suttit på qruiser & facebook för att kolla min mail & andra aktuella saker som hänt mina vänner & bekanta i livet. Ni som vill adda mig på facebook kan se min add längre ner på höger sida i menyn, så får vi se om jag accepterar eller inte??! Jag har även betalat mina räkningar så det är gjort med.

Efter att jag är klar med blogginlägget & betalningen av mina räkningar, så ska jag sedan ta bussen in till stan för att gå på BOK REA:n som jag vill köpa en hel del böcker som jag sett & som är nersatta väldigt mycket nu. Får se om jag kan köpa alla jag vill köpa eller om någon är slut?!

Jag ska komma att gå i en massa olika second hand & bok affärer i stan, men även lite andra affärer & äta ute.

Som ni kan se ovan är dom böcker & tidningar jag köpt. Först var jag på Myrorna där hittade jag en bok av Deepak Chopra, Vidare till Akademibokhandeln där jag hittade inredningsboken av Tricia Guild som jag tittat på flera gånger förrut, men fick den nu för nästan en 3:e del av det ursprungliga priset. Gick sedan vidare till Bokia där jag köpte jaktboken, böckerna om höns & får, Per Moberg kokbocken & Star Wars boken. Hade velat köpa en bok som heter "GAY! En Världshistoria", men den var slut! Ville så gärna ha den. Har kostat 499 kr, men var nu för 79 kr, men som sagt slut där. Gick sedan vidare till Röda Korset där jag hittade dom 3 st. pocketböckerna till vänster på bilden & som där har 50% REA på böcker.

Var även in på hörnkiosken där ner för att köpa mig 2 st. inredningstidningar & fylla på min mobil med pengar, så nu kan jag sms:a & ringa folk igen.

Var in på Vågen Gallerian & på Åhlens, men hittade inget där, var även in på Homé som tyvärr skulle stänga men köpte dessa 2 st. stenar där med texterna "Dreams" & "Eternity". Var även på Indiska där jag köpte 2 st. olika tesorter. Sedan gick jag ner till Arken Zoo. Pratade lite med Pernilla som jobbar där. Hon är döv, men är väldigt duktig att läsa på mina läppar. Köpte lite hundgodis & tuggben till hundarna.

Jag gick sedan till SubWay för att beställa en dagens Submacka med skagenröra att äta, men tog en hel istället för en halv. Drack vatten till, men han som jobbade var, så snäll så jag fick även en kaka gratis. Tack tack! Gulligt av han!

Efter att jag ätit hoppade jag på 8:ans buss för att jag ska handla en liten sväng på Willy:s & ringde till Lia för att höra om hon haft kul i Marieberg med sina föräldrar, men dom åkte aldrig. Ska ska gå förrbi henne en sväng sedan efter att jag handlat.

Väl framme på mataffären Willy:s så köpte jag bröd, Bregott smör med extra salt & ett paket med ägg till Lia som jag lovat henne & drog av det på det jag var skyldig henne. Till mig köpte jag bara 2 st. olika sorters saft & 2 st. Trocadero läsk. Nu hade jag väldigt mycket att bära så det var väldigt tungt, men vilken styrketräning jag fått idag efter allt bärande av alla böcker & saker.

Väl hemma hos Lia, så hade vi bestämt oss för att kolla på fantasyfilmen "Inkheart". En väldigt bra film baserad på den ännu bättre boken Inkheart (Bläckhjärta). Efter att ha kollat den & lite andra saker på hennes dator vart det dags för mig att ta mig hemåt.

Efter att ha kommit hem vart det att ta en liten promenad med mina älskade hundar & sedan sätta mig framför datorn på facebook & MSN för att se lite vad som hänt under dagen som varit för släkt, vänner & bekanta.

"Top Model Sverige". Svensk realityserie från 2012. Säsong 5. Avsnitt 5 av 10. Dom får lära sig att sminka sig som en tävling & den som vinner får en resa för 2 st. till New York! Undervattensfotografering står på schemat & kändisfotografen Ty Watkins är på plats för att föreviga tjejerna i en stor vattentank. Stylingen består enbart av ett stort löshår & ett par minimala trosor. Alla är dock inte helt bekväma med nakenhet Ty Watkins ska fota dom. En av tjejerna klarar inte av ha huvudet under vatten & får panik & en annan börjar tvivla på sin framtid som modell.

Ätit lite sesamknäcke med smör & goudaost. Sedan en müslibar med äpple, flingor, havre & russin i bla.

"Project Runway". Amerikansk realityserie från 2010. Säsong 8. Avsnitt 7 & 8 av 14. Designerna får i uppdrag att skapa trendiga semesterkläder. De delas in i par & måste sedan tillverka sina partners olika kreationer. Ja kanske inte riktigt man tänkt sig?! Fast i verkligheten om man är känd som designer, så syr ju andra folk upp ens design. Skådespelerskan Kristen Bell var gästdomare. Den vinnande looken vart April med sin korta babydollliknande klänning & den som åkte ut vart Casanova med sin tantlook till höger på bilden av vinnaren i denna omgång.

Avsnitt 8 av 14. Designerna får i uppdrag att skapa klassiska Amerikanska så kallade "sports wear" inspirerade av lady Jackie (Jacqueline) Kennedy. Tim Gunn meddelar under den andra dagen att de även måste producera kompletterande ytterkläder. January Jones, skådespelerska var gästdomare. Den som vann vart Mondo & den som åkte ut vart Michael var Michael D.

Kläddesignerna & dom plagg som visades i avsnitt 8:a från höger till vänster: Michael C., Gretchen's & April's kläder i denna omgång...

men även...Mondo's, Ivy's, Christopher's, Valerie's, Michael D. & Andy's denna omgång. En del var snygga, en del var helt enkelt bara väldigt tråkiga & fantasilösa. Jag har kanske inte lika bra teknik som dom att sy,men många gånger bättre fantasi & designkänsla har jag många gånger.

Ska ha en kompis, Jimmy som ska sova över här inatt, så väntar på honom. Han ska bara sova här en natt innan han ska till sin moster efter att han varit på Universitetet. Gick på promenad tillsammans med hundarna, sedan har jag duschat & vi ska sova sen på det. Var dock svårt att somna för oss båda, men till sista somnade vi. ZzZZzz...

2 kommentarer:

  1. Riktigt skoj att träffa dig... Men visste du inte att jag inte är helt döv?

    SvaraRadera
  2. Nej, det visste jag inte!!

    SvaraRadera