tisdag 6 mars 2012

Lördag & Söndag...Kattutställning!!

Idag är ingen vanlig Lördag...jag ska gå på Kattutställning. Ut med hundarna & lämna av dom vid hundvakten innan jag ska in till stan. Får preppa mig med allergimediciner för att inte bli dålig, en ska främst di för att träffa väner & kolla på en massa vackra katter. Då främst Sphynx & Devon Rex katter.

Åker med bussen in till stan för att hoppade av vid Våghustorget & gå & hämtade ut lite pengar inne på Krämaren Galleria som jag ska kunna ha på Kattutställningen om jag ska köpa något. Var in på Apoteket en sväng med innan jag gick till Kattutställningen på Conventum Arena för att kolla om dom hade något som kunde lindra mina blåsor på tungan. Ja något för nästan 200 kr & det betalar jag fasiken inte för något receptfritt & till något som ska försvinna ändå naturligt så småningom.

Det är Nerikes Kattklubb som har Kattutställningen. http://www.nerk.se/ Det var över 750 katter anmälda i helgen & jag ska komma att gå båda dagarna för att få träffa mina gulliga vänner Camilla, Marie, Therese & lite andra människor. Här kan ni se ena halvan av burar, ungefär lika många på andra sidan till vänster om bilden. Jag ska komma att fota en massa olika kattraser, men det kommer onekligen att vara på mest Sphynxkatter, men även på Bengal, Abessinier, Japanese Bobtail, Norsk Skogskatt, Maine Coon, Sibirisk katt, Ragdoll, Helig Birma m.fl. olika sorter. Träffade Senad precis innanför dörren, trevligt att se han & fick en kram.

Här ser ni flera jätte fina Sphynxkatter & Sabinas hona "Bea" i mitten som kommer från min vän Therese & hennes Sphynx uppfödning. S*Sayyad's. http://www.sayyads.se/

Alltså ju mer jag kollar på en Sphynx så mer vill jag ha en. Här en vit liten hona, men jag skulle helst vilja ha en svart eller maskad hona. Ja någon som är solidfärgad, tonkanesfärgad eller maskad färg. Här nedan kommer ni att få se en del andra kattraser med...

Här ser ni Norska Skogskatter. Jag har 2 st. vänner Eva & Maja som brukar vara här på utställning, men båda var hemma idag, då Eva's ena honkatt skulle föda & Maja's barn var sjuka. Men träffade på Malin som är en kompis till dom & en bekant till mig. Var trevligt att prata med henne & hennes kusin lite grann. Fanns en hel del av Norska Skogskatter.

Fanns en hel Ragdolls & andra håriga katter med. Här ovan ser ni ett supersöt Ragdollkattunge & en vuxen som ligger & halvsover i en varsin Utställningsbur.

En väldigt vacker viltfärgad Abessinier som är en kattras jag gillar väldigt mycket, men tyvärr är allergisk emot. Jag kolla på Devon Rex & Sphynxkatter om jag ska ha något mer i framtiden. Det lutar åt att jag skaffar en Sphynx om jag ska ha mer raskatter i framtiden.

En Sorrelfärgad Abessinier & även detta en fantasiskt vackert exemplar av en Abessinier.

En väldigt söt & vacker brunmarbledfärgad Bengal. Ännu en ras jag är nyfiken på men som jag inte kan ha pga. kattallergin.

Här en Snowmarbledfärgad Bengal. Så himla vacker med sin unika pälsfärg. Nedan en Bengal till men denna brun eller marbledfärgad.

2 st. jätte söta & vackra katter som ligger & sover. En väldigt naken Devon Rex & en katt som ska vara nästan helt naken, rasen Sphynx.

Fanns en hel del fina Devon Rexer, men en hel del vad jag anser är fula med. Typen har blivit så extrem i ansiktet det senaste åren & var mycket snyggare förrut i standarden som mina honor är med lite, lite längre ansikte & inte så korta, så dom nästan ser ut som Perser katter i ansiktet.

Fanns även en hel del Oriental & Siameskatter på utställningen, men mest var det nog Norska Skogskatter, Heliga Birmor, Maine Coon & Ragdolls.

Här ovan & nedan ser ni Sphynx katter från bla. Maria med S*Vintermånen's Kattuppfödning. http://www.vintermanen.se/

Här ser ni dom 2 st. fina honor som min älskade vän Camilla hade med sig. Hennes uppfödning heter S*Kattmillas & hon föder upp Sphynx & Cornish Rex. http://www.kattmillas.se/

Denna lilla hona hon hade med sig & som hon håller upp här vart jag verkligen kär i. Hon är verkligen en superfin lite hona. Supersnygg liten katt!!

Marie med sin söta Sphynx katt "Dolly" som kommer från Camilla's uppfödning med.

Här en fantastiskt vacker, liten ungkatt. Det är en Silverfärgad Somali katt. Så himla vacker!!

Här en riktigt maffigt stor & vacker Maine Coon hane med en kompis som sover brevid honom. Här kan vi snacka om en stor katt. Går typ 4 st. eller fler av mina katter på en sång här bjässe.

En liten & jätte söt Helig Birma. Väldigt vackra men ack så allergiframkallande. Jag hade tänkt att skaffa denna ras först, men tur att jag upptäckte att jag var allergisk & fick byta innan jag skaffade denna katt. Byte till en ras jag ändå tyckte var väldigt häftig som är Devon Rex, även om jag kikade på Shynx med, men dom var alldeles för dyra då.

Sibirisk Katt, men här bara en kattunge, Bengal kattunge, Sphynx, Ocicat & Devon Rex. Ja det fanns många katter att kolla på & betydlgt många fler än dom jag fotat. Var ju som tidigare skrivit ca 750 katter anmälda till att vara med på Kattutställningen i helgen.

En söt, men ganska enligt min smak lite för lite pälsad Devon Rex. Man kan ju kolla på mina katter på facebook, om ni är mina vänner, eller på Alternativ.nu i mitt fotoalbum där eller på Qruiser. Mina katter har mycket mer päls & är båda toppresterande på Champions på kattutställningar, men är pensionerade från kattutställningslivet då dom nått en ålder då dom förtjänar att ha ett lugnt hemmaliv.

Här en Burmilla, även den en ras som jag kollat på mycket, men som jag inte heller kan ha pga allergin, men dom är väldigt, väldigt vackra.

Ännu en Sphynx som jag bara börjat att älska som ras. Är så himla varma & mjuka & dom ska inte vara gumminakna utan som en aprikos med lite tunnt hår på sig som gör att dom blir alldeles sammetsmjuka.

Jag, Camilla & Marie gick & fickade en sväng sedan. Jag åt en macka med mörkt bröd, getost, salami & lite grönsaker. 40 kr, men var väldigt dyrt & väldigt lite mat. Nej nästa gång tar jag med mig egna mackor som är betydligt mycket billigare att ha med sig än att köpa något ätbart där, men läskburkarna kostade 10 kr. så det tyckte jag var väl rätt okej i allafall.

Var även att handla lite för både mig, Camilla & Marie. Dom köpte lite större saker & även lite "Carinamöss" som innehåller mynta & lite annat som katterna älskar. Carinamös kallas dom för hon som gör dom heter Carina & en stor del av det som mössen kostar (45kr/st) går till att hjälpa hemlösa katter. Jag köpte en del torr & blötfoder som ni kommer att få se längre ner sedan vad jag köpt. Bla en bok med som jag fick för 50 kr.

Sphynxarna ska ställas på eftermiddagen & i morgon (söndag) blir dom att ställas ganska tidigt på dagen. Här kan ni se en domare som kollar en katt.

Här kattdomare Elisabeth Raab-Alvarsson som är en av dom kattdomare som kommer att bedömma katter under dagen & hennes elev som går brevid för att kunna bli kattdomare. Här & nedan kommer ni att få se en hel del vackra Sphynxkatter uppe hos domare för bedömning.

Här på sista bilden ska en av Camillas fina honor upp. Den av hennes som jag vart mest förtjust i. Här kan ni även se henne nedan på flera stycken bilder.

Vart en del prata & så med Therese, Marie & Camilla innan jag skulle dra mig hemåt & hade inte bestämt mig om jag skulle komma söndagen med på kattutställningen, men som ni kommer att se nedan¨så ändrade jag mig sedan om det när jag väl var hemma igen.

Ni som vill stödja hjälpen för hemlösa katter på Örebro Katthem kan ni gå in på http://www.orebrokatthem.com/ & den lilla katten som står modell har sin egna lilla blogg & bor hos Silver & Mirr. Hennes blogg hittar ni här: http://metrobloggen.se/wikipedia/ & hemsidan här: http://www.wikki.se/

Jag gick en sväng på ICA i Krämaren Gallerian för att köpa lite laktosfria produkter som mjölk, smör, gräddfil, bröd & lite annat som jag skulle ha hemåt för att kunna äta något riktigt gott det.

Går ingen buss förren på om 35 minuter så då kan man ju lika gärna gå hemåt för hinner gå hemåt under tiden som det tar för bussen att komma dit. Sedan tar den ju 10 minuter för att komma fram till mig & då har jag redan kunnat varit hemma i 10-15 minuter.

Gick dock även förrbi Lidl innan jag skulle gå hemåt. Köpte lite lufttorkad skinka, mûslibars, lite läsk som päronsoda, hallonsoda & även lite mörk choklad. Tar mig sedan & går hemåt. Ska bli skönt att komma hem så jag kan vila lite, äta, blogga & andra saker som jag ska göra. Hämtat hundarna med hos hundvakten min.

Här kan ni se lite av dom visitkort, kattmat & boken jag hittade för 50 kr. på Kattutställningen. Synd det inte fanns en fotobok på katter med, då hade jag köpt den med.

Så skönt att vara hemma igen. Jag sitter på facebook & andra sidor på nätet. Fixat med bloggen min & lagt in ett inlägg för fredagen. Kommer att skriva om helgen på måndag istället. Kollat gayromeo, kollat email & annat med.

Ätit lite mackor...lufttorkad skinka & goudaost på franskabröd. Jag drack en kanna hallonsaft till.

"The Millionaire Matchmaker". Amerikansk realityserie från 2009. Säsong 3. Avsnitt 8 av 13. Patti Stanger är tredje generationens äktenskapsmäklerska. Tillsammans med sin lojala vice vd Chelsea Autumn och assistent Destin Pfaff, hjälper hon förmögna kvinnor och män att hitta perfekta dejter. Välbärgade klienter får hjälp med att handla de rätta kläderna och den rätta inredningen inför möten med handplockade personer. Samtidigt försöker Stanger hålla koll på sitt eget privatliv, vilket inte alltid är så lätt med ett krävande klientel och en egen firma att sköta om.

Idag är det en förmögen & miljömedveten miljonärsgayman som söker en söt kille & en riktigt tuff & driven kvinna med lite för manhaftig mun som söker sig en man.

Småkollar på 2 st. avsnitt "Amerikan Idol" & kollar qruiser & emailen fortfarande. Även suttit på MSN lite & chatat med folk som Kamaran, Social Christian & SnyggJesper bla. Kan de här jäkla blåsorna på tungan ta & försvinna nu. Blir vansinnig på skiten. Nej nu ut med hundarna & sedan ta & sova. ZzZZzZzz...

Söndag...En ny strålande dag & jag ska idag på Kattutställning igen. Så mysigt att träffa mina vänner som kommer långväga ifrån. Var ut med hundarna &lämna dom hos hundvakten idag igen.

Tar sedan bussen in till stan & Resecentrum, då det skulle ta så lång tid innan nästa buss till Våghustorget skulle gå & jag ville vara där i tid för att hjälpa till med katterna som ska bäras fram till domarna för att bedömas. Så får gå till Resecentrum bort till Conventum Arena där utställningen är.

När jag kom in fick jag en påse med lite info om IAMS & Eukanuba foder, men även lite gratisfoder, så det vart jag glad över att jag fick.

Jag möte upp Camilla, Marie & Therese för att diskutera lite & prata om att jag skulle hjälpa till att bära fram en del katter till lite olika domare. Dels Therese katter då hon jobbade samtidigt.

Camilla's söta honkatter som ställdes idag med. Jätte söta & fina Sphynxkatter från hennes egen uppfödning. S*Kattmillas & hon föder upp Sphynx & Cornish Rex. http://www.kattmillas.se/

Här är några katter som är uppe för domare. En Japanese Bobtail, en Bengal & en Devon Rex. Snart ska även Sphynxen upp för bedömning, men får se några fina andra katter först.

Supersöt liten Devon Rex flicka som var jätte busig & söt på Domarbordet. Även hon nedan på första bilden & några andra Devon Rex katter på dom andra.

Här är en av Therese's katter från hennes egen uppfödning. S*Sayyad's. http://www.sayyads.se/ Detta är en söt liten kastrerad kille som ni även kan se nedan på 2 st. bilder.

Här kan ni se kattdomaren Matti Peltonen & eleven Yulia Skabovska som ska bli en framtida kattdomare bedömma några Sphynxkatter.

Vart att bära fram lite katter som skulle upp på bedömning & var tvungen att sedan ta & äta 2 st. av dom dubbelmackor jag hade med mig plus att jag köpte en dricka då jag tvungen att dricka något med. Då jag inte ätit på hela dagen, så kasta i mig lite mat & dricka, sedan fortsätta att hjälpa till med att bära fram katter, kolla på katter & fota.

Svarta katten är "Greta" Therese katt & den vita tror jag tillhör Marie eller om det var Sabina, minns inte riktigt?! "Greta" är i alla fall en supersöt katt som tyvärr inte tog hem det denna gång.

Här är Camilla's ena lila hona uppe. Den maskade (tonkanesfärgade) & vilken charig lite hona kan man bara säga. Hur lugn som helst. S*Kattmillas & hon föder upp Sphynx & Cornish Rex. http://www.kattmillas.se/

Här kan ni se en domarassistent som håller henne & kolla hur cool lugn hon är. Verkligen en supersöt & mysig katt tycker jag att det verkar vara.

Här en anna vacker Sphynx som ställs ut. Verkligen kul att se dessa underbart vackra katter.

Min kompis Marie's katt "Dolly" som ställs. Så himla söt. Är även Marie som har min hund Lucky kullsyster "Sheena". Kan se "Dolly" på både ovan & på det undre fotot.

Supersöt liten svartsköldpaddsfärgad flicka som ställdes av en person som köpt den av Maria. S*Vintermånen's Kattuppfödning. http://www.vintermanen.se/

Här söta "Dolly" som sitter i mattes knä. Verkligen en cool lugn & harmonisk katt, precis som matte. Hon fick sitt Certifikat idag vilket var väldigt kul!

Efter att kolalt klart dröjer det en stund innan det är domarfinalen i domarpanelen, så vi går upp & fikar. Jag tar med mina 2 st. andra dubbelmackor, några mûslibars & annat. Marie & Camilla beställer mat & Therese äter den mat hon får då hon jobbar på utställningen med i montern som säljer saker från Hund & Kattspecialisten på Aspholmen. Vi vart att sitta & prata om fel domarbeslut, katter, hundar, hästar, boenden & annat...

Dom katter som gått vidare får nu gå upp till finalen i sista delen. Här nedan kan ni se några av katterna som får vänta på att komma upp till domaren. Ja bara en liten del av dom. Mest Sphynxar & en Devon rex på dessa små bilder.

Efter att stått & kollat & pratat med Marie, Therese, Camilla, Mirr, Silver & lite andra människor innan det var helst slut.

Fastnade hos Sara's katt som Camilla hade med sig. Vilken riktig liten sötnos som var supermysig & kelsjuk. En tjej som är på väg att börja löpa. Supermysig med en så kelsjuk liten Sphynx katt.

Hon är verkligen supersöt & charmig liten katthona & jag skulle verkligen vilja ha en liten Sphynxhona, kattunge. Dom är verkligen helt underbara katter.

Jag hjälpte Camilla med att plocka ihop allt i burarna & med katterna. Hjälpte dom sedan att bära ner alla saker till bilen som Camilla's man kommit med. Fick träffa Camilla's Dvärgpincher hund "Affe" & med Marie's Chinese Crested Dogs "Sheena" & "Dee Dee". Var kul att se både dom & vännerna Camilla & Marie! Älskar Er vännerna mina. Kram Kram....

Var även väldigt kul att träffa Therese & det syns verkligen att hon är kär. Hennes kille som hon träffa, från Skåne. Han ska flytta till henne & hon verkar Superlycklig. Lycka till med förhållandet älskade vän!! Kram Kram...

Gick ingen buss förren om typ 45 minuter, så tog & fick hemåt istället, vilket bara var väldigt skönt så jag kunde vädra ut både min näsa & mina lungor från allt dom & allergena partiklar som funnits på utställningen. Jag fick ju ta båda dagarna medicin innan jag skulle dit & efteråt att jag kommit hem då jag kännt av allergin en hel del.

Hamnade att sitta & skriva på facebook & chata med en massa olika människor, vänner, bekanta & annat löst folk & fä. Hihihii...Nej, jag bara softar är så himla trött efter 2 st. dagar på Kattutställning som gör pga allergin mig väldigt trött.

"The walking dead". Amerikansk skräckserie från 2011. Säsong 2. Avsnitt 10 av 13. Polisen Rick Grimes har legat i koma efter en olycka i arbetet. När han vaknar upp har världen förändrats. En zombieepidemi har brutit ut och de flesta människor är döda eller har förvandlats till zombier som ständigt letar efter överlevande i jakten på färskt kött. I utkanten av Atlanta har en grupp människor slagit läger och gör sitt bästa för att klara sig trots knappa resurser. I den nya, våldsamma världen försöker de överleva och samtidigt förbli civiliserade människor.

Ut med hundarna mina & sedan bara ta & sova. ZzZzZzz...

1 kommentar: