tisdag 15 maj 2012

Fredag...Städat och Jesper kommer! Lördag och Söndag med Jesper i Örebro Stad!!

Fredag...Jag har ångan i kroppen uppe idag och jag ska ta och städa hela dagen efter att jag varit ute med hundarna på morgonpromenaden och suttit på facebook lite och bloggen min med mitt senaste blogginlägg. Jag upptäckte att min DVD-spelaren var helt död, så riktigt irriterad då Jesper ska komma ikväll och vi tänkte se massa film, men får väl kolla på datorn min eller VHS-spelaren. Jag har möblerat om i lägenheten bland mina saker och så.  Jag har även varit i förrådet mitt och hämtat upp ett bord, flyttat mitt Vivarium där jag trodde att alla mina Crystal Red räkor var döda, men dom har förökat sig. Flyttat det in till bordet jag tog upp från källaren in till köket. m.m.

Det känns som jag ska dö, min rygg värker en massa nu. Jag har diskat lite och städat nästan hela dagen. Superstressad nu och jag ska ta och cykla in till stan för möta upp Jesper på kvällen, men jag har inte hunnit duscha eller något alls innan jag åker iväg och inte ätit något under dagen heller mer än att jag druckit juice och ätit 2 st. russinmackor med smör och dillkaviar. Stressar i alla fall iväg på cykeln och jag ska faktiskt komma in till Örebro Resecentrum precis när tåget börjar rulla inåt emot stationen.

Jesper har nu äntligen kommit och möter upp honom på stationen vid 21.38. Han får världens kram av mig och vi ska sedan gå hemåt till mig. Vi pratar en massa hela vägen hemåt emot mig. Han hade tagit på sig lite lite kläder så han frös lite, men när vi kommit hem till mig så fick han låna en tjock tröja och vi ska t och gå en sväng med mina älskade hundar i mörkret av kvällen och gatlyktorna. När vi väl kommit hem till mig ville jag ta en dusch och resten av kvällen blir det att mysa innan det vart dags att lägga sig för kvällen och sova. ZzZzzZzzZz...

Lördag...Vi ska ha en väldigt lugn och skön morgon. Jag var ute med hundarna tidigt på morgonen, medan Jesper fortfarande sov då det varit svårt att sova första kvällen tillsammans, men det är ju för att man inte är van att sova brevid någon, men mysigt sedan att ligga och dra oss i sängen och prata med varandra. Innan vi ska in till stan och jag ska visa lite av Örebro så ska vi ta och dricka Hasselnötskaffe som Jesper verkligen tycker var jätte gott, så det kommer han att köpa senare. För er som vart intresserade av det kan ta och köpa det på INDISKA Inrednings och Livstilsbutiken.

Vi tar och går in till stan i det superfina och soliga vädret. Underbart väder och så himla lätt och mysigt att prata med honom om olika saker. Jag visade lite byggnader och berättade lite om olika saker och vi var på Myrorna och kollade lite. Han gillar även gamla och udda saker liksom jag gör. Jag har mest sista tiden kollat efter en massa gamla fina burkar, konst (tavlor) och olika böcker. Riktigt gamla som lite nyare av olika slag.

Vi ska gå uppåt mer inåt stadskärnan och jag berättar lite om vad saker och ting kallas för i stan. Han är glatt överraskad av det han ser än, så länge och att det finns så många öppna torg och öppna vackra platser i Örebro. Vi var in på Indiska en sväng, men sedan ska vi båda gå och äta då vi båda är jätte hungriga och vi har bestämt att vi ska ta och äta Sushi.

Vi ska ta och äta Sushi och Sashimi på Sushi Bar bakom Krämaren Gallerian.  http://www.sushibarorebro.se/ Jesper så himla fin på bilden jag tog på honom. Vi ska självklart börja med att äta lite Misusoppa med tofu och sjögräs i.

Jesper ville bjuda på maten och jag vart att äta en Sashimisallad med avokado och räkor med en söt dipsås. Sjögrässallad och en 15 bitars Sushi,men jag fick även en extra bit med en hel bläckfisk som dom tyckte jag skulle testa. Plus att dom känner igen mig då jag hyfsat ofta äter sushi där och jag är nog ganska lätt att minnas pga min längd och utséende.

Jesper har ätit en Avokadosallad och en 11 bitars Sushi. Han tyckte att det var en jätte bra idé av mig att äta Sushi idag och jag tycker med att det var en br idé fast även gulligt att han ville bjuda på det. Han är verkligen supersöt och snäll. Jag gillar han jätte mycket och det känns som om vi har så himla mycket vi kan prata om. Vi förstår varandras komplicerade själar så bra att det känns som en själfriende jag antagligen har hittat i honom.

Vi vart på Asiatiska butiken för att kolla lite bara. Sedan ska vi gå vidare. Vi pratade om att gå till lite olika butiker, men vi ska även ta oss ut till Wadköping för att gå lite senare. Vi var på Vågen Gallerian och Röda Korset, men inget köptes. Vi pratade om inredning, filmer, kläder, livet och ja det fanns så mycket vi kunde prata om och det vart aldrig tråkigt.

Jesper älskar att fika, så vi bestämde oss för att t en kopp kaffe och äta lite bakverk på Vasa Bageriet. Vi delade på kanelbullen och wienerbrödet med choklad och vaniljkräm, men sedan tog vi en varsin kaksort. Han ville bjuda på detta med och det var supergott. Vi pratade bl a. om Kiruna och annat, men jag började prata om Kiruna för vi hörde en bordsgranne prata om det och jag har ju faktiskt bott i nästan 2 år i Kiruna.

Efter att ha fikat gick vi i lite olika inrednings och antikaffärer för att kolla på vackra gamla saker. Pratade om saker som släktklenoder och vad som ens föräldrar och morföräldrar samlat på sig för vackra möbler och antikviteter under livet, men även vad man själv köpt för fynd eller fått för antikviteter.

Vi går emot Örebro Stadspark och vi var inne på Ekobutiken som ligger precis brevid för att kolla lite. Den ligger precis innan man kommer in i parken och där har dom verkligen allt möjligt ekologiskt, rättvisemärkt, kravmärkt och fairtrade från saker som kommer över hela världen till närodlat och närproducerat.

Vi ska gå in i parken för att njuta av de det underbara vädret, fantastiskt vackra blommor av olika slag, skulpturer (statyetter), fina rabatter, skulptur klippta buskar, gröna träd, buskar och en massa annat vackert.

I stadparken så finns ett stort fint Magnolia träd, men det finns även en massa andra magnolior som dom planterat över hela stadsparken. Denna vita är jätte vacker, men fanns väldigt många olika andra vackra färger på magnoliorna med.

Här kan ni se en fantastiskt vacker vacker gul magnolia. Vi pratade om att växter man skulle kunnas tänkas ha om man hade en trädgård och Magnolia av olika sorter är något jag skulle vilja ha då dom är så underbart vackra.

Jesper är så himla söt när han luktar på en av dom handflatestora och vackert passionerade rosa Magnolia blommor som finns i parken.

En väldigt speciell och flikig vit Magnolia och med söta figurklippta buxbomshäckar som är klippta som små djur, kannor, ankare och en massa annat.

Väldigt vackra färger kan jag säga och dessa olika Penséer i en rad massa olika färger finns över hela stadsparken i olika krukor, rabatter, tunnor och en massa annat.

Är väldigt vackert här i parken och här ett litet rum i parken med en Japansk Inspirerd damm och med en vacker buske med fantastiskt vackra blommor.

Knottriga och knottiga, gamla och vackra träd och fontänen med den balanserade nakna kvinnan i.

Vi hittade en massa kul att prata om och t.o.m. om Gräsänder som ligger som små smycken i det gröna gräset med sina vackert skimrande grönsvarta fjädrar på huvudet och gula näbbar. En vanlig fågel i våra stadsparken som inte många lägger speciellt mycket märke till, men som faktiskt är oerhört vackert fjäderpryda varelser.

Vi börjar snart komma framåt till Wadköping för att vi ska ta och gå i olika gallerier, butiker, verkstäder och en massa annat trevligt som ni kommer att få se nedan.
   .
I Wadköping där vi är in på Presentboden och lilla Presentbutiken, men främst var vi in i Cajsa Warg's fina gamla hus där dom har en fin liten utställning av olika saker från hennes hem, kläder, en vackert luktskåp där man kan lukta på olika kryddor och torkade saker. Mysig känsla att vi båda faktiskt gillar riktigt gamla saker, historia, konst och fakta. Jag är glad att vi kan prata kultur med varandra. Att vi kan prata om saker som är en del av tidens historia och vad som faktiskt är en stor del av Sveriges historia. Känns underbart att kunna ha ett interlektuellt samtal med en vacker man som jag tycker oerhört mycket om. En ung man som får mig att må bra i hela min själ och gör att jag faktiskt får en del fjärilar i magen och mitt hjärta att slå lite extra snabbt och kärleksfullt.

Övre våningen på Cajsa Warg's hus och en del av dom kläder, kuddar, porslin, glas och annat hon ägt, men även den vackra själen och takmålningarna inne i huset.

Dukade bordet på övervåningen och med den oerhört vackra dukade bordet med konstgjord mat. Den äckliga konstgjorda gäddan, men oerhört vackra takmålningen i taket. Vi satt och pratade sittandes på dom stolar dom ställt där uppe för att som man kan sitta där. Vi pratade om livet och hur vårat liv har påverkat oss, en tanke.

En tanke gick genom mitt inre att jag endast pratat så här intimt och på ett kärleksfullt med 2 st. personer innan. Min föredetta fästman som dog i en bilolycka 2 st. veckor innan vårat bröllop och med Magnus som jag var tillsammans med och t.o.m. flyttade upp till Kiruna med. Dom enda 2 st. killar jag någonsin älskat. Vem vet vad som kommer att hända i framtiden?? Vad jag dock vet är att vi aldrig kommer att släppa varandra jag och Jesper oavsett om det slutar med att vi blir ett älskande par eller vänner för livet.

Är en hel del permanenta foto och konstutställningar där, men det är även en rad olika utställningar på dom olika små gallerierna som finns runt omkring i den lilla stadsdelen. På gallerien som vi var in på var det bl a. fotokonst, filmkonst och en ett med barnkonst från förskolan i Wadköping, men här brukar det vara lokala konstnärer som ställer ut sin målade konst och skulpturer med.

Mysigt att gå där i mellan husen i dom små gränderna och på den knottriga kullerstenarna medans vi pratar om livet och vad som gör livet värt att leva, historia och annat som kan förgylla livet.

Vackra hus i Wadköping verkligen och hade man haft pengar och lite galna idéer som jag alltid har, så har jag drömt om att få bygga upp en lite trästad som påminner om Wadköping, Nora, Haga i Göteborg och andra trästadskärnor. Vi var även på den lilla Keramikverkstaden där man kunde se små fina keramikföremål.

Det var öppet så vi gick in och kollade på Teatern och på scenen och satt där en stund i solen och pratade om livet. Ja vi pratade om så mycket att det kändes helt underbart. Att prata så mycket om underbara saker har jag inte gjort på väldigt länge. Vi tänkte vi skulle gått in på Wadköping Historiska men det var tyvärr stängt.

Men något som var öppet och ligger brevid var Närkes Träsvarvare. Som har en massa vackra saker och allt från några kronor till flera tusentals kronor för dom fantastiska konstverken där inne. Vi vart att prata med mannen där som ar oerhört trevlig och vänlig. Jag tycker man ska besöka detta ställe om ni är i Wadköping och kollar.

Här kan ni se en av dom fantastiska skulptörerna. http://biphome.spray.se/torbjorn_sundstrom/index.htm

Vi ska ta och gå genom Örebro Stadspark igen tillbaka och vad går om inte där ett gulligt litet äldre par med sina rullatorer och pratar med varandra. Så gulligt och vi sa att tänk om man vorre så där söta och lyckliga när man är i den åldern. Vi gick förrbi dom och dom skrattade och talade kärleksfullt till varandra. Så himla sött!

Dom gör varje år väldigt fina planteringar med olika sorters blommor som är ettåriga, men detta år det tydligen Penséer som gäller för dom finns på väldigt många ställen i parken.

Penséerna finns i en rad olika sprkande till ljuva och milda färger, mönster och storlekar. Dom är verkligen jätte vackra i mina ögon och var så mysigt att få dela allt detta med någon som man känner alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta.

Ja så skönt att våren och snart sommaren kommer i parken. Även det lilla Caféet i parken är öppen för dom som vill fika eller äta en glass i det härliga solskenet. Det finns även en massa olika skulpturer i parken och här ovan är en av dom. En ung man, men vi ska ta oss inåt emot staden i sakta takt igen.

Detta ska komma att bli dom sista vackra blommorna jag fotar innan vi tar oss ut från parken och tar oss inåt emot stadskärnan igen, men jag vill visa lite hus som jag gillar i stan med.

Vi går genom Oskarsparken in till staden...igen. Här är ett av dom riktigt fina husen jag tycker om oerhört mycket i Örebro, men även en annan byggnad jag visade som jag inte fotade, men gillar oerhört mycket är Rudbecksskolan innen i stan som ser ut som en stor Engelsk/Skotsk stenslott.

Vi ska komma att gå upp vid Våghustorget och vi ska börja ta oss hemåt till mig igen gåendes genom staden. Känns som om vi är i våran egna lilla värld där bara han och jag existerar och våra härliga samtal flyter på utan att vi påverkas av dom som är runt omkring. Känns som solen skiner på mitt ansikte hela tiden och hans léende får mig att känna. Var God och stör oss Ej!

Vi går emot Hertig Karls Allé, men ska svänga av och förrbi vad jag och många andra kallar för "Villa villakulla"...ett fantastiskt vackert sekelskifteshus med en massa vackra snickarglädje i olika vinklar och hörn, med en massa burkspråk, torn, verandor och en massa vackert på fasaden.

Vi njuter av solen och kollar på gamla hus och pratar om vilka färger man skulle kunna tänka sig att ha på ett hus om man köpte ett. Vi ska även ta och gå förrbi Lidl för att där gå in och köpa lite snask, juice, smågodis och lite annat. Vi ska sedan ta och gå förrbi Lia som då skulle ta sig till sina föräldrar för att äta så det passade perfekt att ta och ta lite sällskap under vägen och vem sitter inte ute på sin balkong om inte Karin med sin son Josef. Vi pratade lite och så bestämde Lia och Karin att som skulle gå ut. Dom frågade om vi ville med också, men det trodde vi inte på,men dom får höra av sig, men mest troligt så kände vi att vi ville stanna hemma hos mig då det varit en lång dag och många timmar på stan.

Var ute med hundarna på en liten promenad och sedan vart dett att börja laga middag. Jag har ju sagt att jag lagar en fantastisk köttfärssås till Jesper, så den ville han smaka och till den en blandad bandspagetti av normal pasta och en med basilika i och vi öppnade en Italiensk rödvins flaska som jag hade hemma. "Montepulciano d'Aeruzzo". Ett gott, lättdrucket och ganska billigt vin på 69 kr. Vi softade, myste och hade det jätte mysigt tillsammans och även ätit lite lösgodis. Soft och skönt tillsammans innan det vart dags att krypa ner tillsammans och sova. Tror att djuren gillar lika mycket Jesper som jag gillar honom. Dom vill sitta i hans knä hela tiden, pussa på honom och mysa, precis som husse.

Söndag...Jag har drömt en härlig Dröm...Vad jag minns, så var jag och Jesper och kollade på hus, men inte en gård utan ett hus i ett lite mer utbredat villaområde med oerhört stora lummiga och uppvuxna tomter på några tusen kvadratmeter i alla fall och vi var och kollade på ett vackert gult trähus med en massa vackersnickarglädje och charm från sekelskiftet eller ännu tidigare. Det fanns ett stort lantkök med en köks ö i mitten som jag vill ha, matsal och salong med en varsin kakelugn på entreplan, övervåning med sovrum, kontor och TV-rum och källarplan med relaxavdelning och mat/vinkällare. Det ska komma att finnas en fantasisk vacker trädgård med vackra stora träd, blommor och lummighet. Där skulle även finnas plats för att ha några höns, hundar, katter och med ett garage, verkstad och hönshus på tomten.

Inte den gård jag drömt om så länge, men det var verkligen en idyll i drömmen och jag vet ju att häst skulle jag kunna ha ändå om man har råd att ha på ett stall i närheten.

Jag hade varit ute med hundarna tidigt. Mysig morgon bara lugnt i sängen min med Jesper och 3 st. av mina 4 st. djur, men Nala som var den som var borta just då bilden togs kom med också och ville gosa. Vart att dricka en god kopp med mer av det hasselnötskaffe jag har hemma och som Jesper gillade jätte mycket.

Vi ska ta och äta bakad potatis idag till lunch med en massa grönsaker som ruccolasallad, gurk, körsbärstomater, chaminjoner ost, smör, kyckling och curry röra och ugngrillade palsternackor. Först efter vi handlat på ICA och träffade Linda en föredetta kurskamrat där som vi pratade lite med och som studerat trädgård, hon skulle hemåt till sina son som är sjuk.

Efter att ha ätit så ska vi ta och ut med hundarna och gå en skön promenad i solen och se hur Tingeling och Lucky njuter av att få springa lösa i skogen när vi går en skön promenad och pratar om livet och allt som gör saker som förgyller livet. Små saker som gör att man mår bra.

Riktigt skönt ute och hundarna verkar njuta lika mycket som jag och Jesper gör verkligen, så mycket att få vara tillsammans och gå där ute i soleskenet.

Jesper så söt och hundarna med som stilla och lugnt går där i solskenet. Solen som leker över Jespers vackra ansikte och värmer hans lena ansiktshud.

Vi gick in till "Grod/Padd/Vattenödledammen" där vi satte oss i solen och solade ansiktet. Vi satt där en stund bara och njöt av solen, varandras sällskap och hundarna som busade lite, men efter en stund ska vi ta oss hemåt igen till mig.

Umgåtts med Jesper och kollade på filmen "To Wong Foo, Thanks For Everything! Julie Newmar". (High Heals). Myst och haft det skönt tillsammans, men jag har även gråtit lite att han ska åka hem. Känns jobbigt att han ska åka hem. har kramat honom, tårar runnit från min kind och kollat in i hans ögon...

Ögon som skapade ur himlens vattendroppar som fallit ner från den vackra sommarhimlen och lagt sig som dagg på bladen och som speglande i sin oskyldighet, hans ögon verkligen skiner av godhet, interlektualitet och ren kärleksfullhet.

Följde honom till bussen och ger honom en kram och Puss hejdå. Usch gråtit när han åkte. Han förstår mig verkligen så oerhört mycket. Nu ännu mer förrvirrad med för han får mitt hjärta att dunka extremt mycket, men sedan har jag ju känslor för en annan kille med. Usch hatar att känna så här, så förrvirrad, men allt kändes så bra när Jesper var här att jag hoppas att vi ses snart igen. Förrvirrad!! Inte träffat den andra killen, men Jesper får mig att må så himla bra!!

Jag vill att Du ska veta Jesper att eftersom jag vet att Du läser min blogg, så vill jag även att du ska veta att jag känner oerhört starkt för dig. Jag har inte kännt så här för någon jag träffat på väldigt länge och att känna det jag kände när vi satt och pratade tillsammans hemma hos mig och på dom andra ställerna. Jag uppskattar allt Du sagt till mig och jag hoppas att jag ska få kunna uppfylla allt det vi pratade om. Du är i mina ögon en helt fantastisk kille och jag kommer aldrig att släppa dig oavsett om det blir som ett älskande par eller slutar vid vänskap. Detta för att Du är en för dyrbar människa att bara kasta bort och för att Du får min själ att verkligen må bra och hela min själ att slå volter.

Jag satte mig på hemma ett tag på facebook och kollat lite vad som händer i livet hos folk över hela världen. Har även tagit och lagt in en annons om att min DVD-spelare var sönder och att jag sökte en ny DVD-spelare. Min kompis Agneta skrev dirrekt att hon hade en som inte funkade på hennes TV, men om jag får den att funka hemma på min TV, så får jag den gärna då hon aldrig kollar på film ändå. Oerhört snällt av henne tycker jag!!

Jag cyklade sedan till Agneta och har där druckit kaffe och av henne har jag nu fått en DVD-spelare. Vi pratade om projektet och kursen ute på Miljövårdscentrumet. Hon går där ute med plus min kompis Angelique med. Jag var där några timmar och ska sedan ta och cykla hemåt igen. DVD-spelaren funkade på min TV. Så himla snällt av henne av henne att ge mig den då min var helt död i fredags och jag fick inte igång den mer. Hemma och softar nu resten av kvällen min.

Vart att sitta på facebook i några timmar då jag hade lite svårt att sova och det verkligen kändes tomt här hemma i lägenheten min utan Jesper här. Jag hade supermycket att svara på, på facebook, men jag var sedan även in på gayromeo, helgon och qruiser. där jag hade en hel del att titta på med och svara på. Nu ut med hundarna snabbt och sedan sova. ZzZzZZ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar